Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere pakt niet meer dan twee punten

Dekker Almere heeft zaterdagavond 29 november 2008 in Sportcomplex De Toekomstgroep twee punten overgehouden aan het duel met Van Zundert Velo. In de eerste wedstrijd, notabene een uitwedstrijd, verloor Dekker Almere met 5-3 en nu werd het 6-2 voor Van Zundert Velo. Dekker Almere is daarmede na de twee overwinningen met 7-1 op Culemborg en Victoria tegen een nederlaag opgelopen. De 175 toeschouwers hebben zich overigens niet verveeld want er waren partijen bij die het aanzien meer dan waard waren, maar de eerste ontmoeting tussen beide teams was over de hele linie genomen, een stuk spannender.

Jeroen van Moorst en Erik Staats waren in hun mannendubbel niet opgewassen tegen Rikkert Suijkerland en Dennis van Daalen de Jel. Vorig seizoen wonnen de Almeerders nog en in de eerste ontmoeting dit seizoen was de winst ook voor de Almeerders, maar deze partij waren de Wateringers beter (9-21 en 15-21).
Yvonne Hoogland en Yvonne Sie speelden hun vrouwendubbel tegen Ginny Severien en Maartje Verheul. Met 13-21 en 9-21 stak het Van Zundert Veloduo de winst in de zak.

Ralph Starren viel in voor Robbert Kwee die als gevolg van een kuitblessure aan de kant werd gehouden. Ralp Starren moest het in zijn mannensingle opnemen tegen Edwin Ekiring, een speler waarvan je verwacht dat hij qua postuur zo op z'n minst de halve marathon kan lopen. En misschien kan hij dat ook wel, maar hij kan ook beslist badmintonnen. De eerste game tussen Starren en Ekiring was zonder meer bloedstollend spannend. Starren kweet zich uitstekend van zijn taak en nam brutaalweg een voorsprong in de eerste game. Pas aan het eind van deze game wist Ekiring langszij te komen en toen was het om de beurt gamepoint voor beide spelers. Uiteindelijk won Ekiring deze game met 30-29. Een partij die het publiek gaf waar voor ze voor komen. De tweede game was voor Starren met 21-12. In de derde game bleek Ekiring toch net iets sterker en met 16-21 was de partij voor de Afrikaan in Velodienst. Overigens moet ook de rol van scheidsrechter Gary Hetharia genoemd worden. Gedecideerd en foutloos 'floot' hij deze partij.
Stephan Branderhorst heeft in een aantal mannensingles zijn grote klasse laten zien maar had nu een mindere dag, alhoewel we niet moeten vergeten dat zijn tegenstander de ervaren Dennis van Daalen de Jel, niet voor de poes is. Van Daalen de Jel won met 14-21 en 9-21.
Yvonne Hoogland went inmiddels aan het eredivisieniveau en er is duidelijk sprake van een opgaande lijn. Weliswaar verloor de Almeerse maar ze hield het spannend want ze verloor knap spelend in drie games (21-19, 17-21 en 14-21).
Patty Stolzenbach zorgde voor het eerste punt voor Dekker Almere in haar vrouwensingle tegen Lisa Malaihollo. De eerste game won ze ruim met 21-13 maar in de tweede game moest zij een achterstand wegwerken tegen Malaihollo. Dat deed ze knap en uiteindelijk zegevierde ze met 21-17.

Erik Staats en Yvonne Sie kwamen in hun gemend dubbel niet in hun spel tegen Rikkert Suijkerland en Maartje Verheul. Van Zundert Velo won de beide games met tweemaal 12-21.
Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach hadden weinig moeite met hun tegenstander in hun gemengd dubbel. Met 21-15 en 21-14 werd er gewonnen van Ruben Wijers en Lisa Malaihollo.

En daarmede werd eindstand bepaald op 2-6. Dekker Almere staat vijfde op de ranglijst en ruim boven het op de zesde plek bivakerende BC Smashing. Er is overigens nog altijd een minieme kans voor Dekker Almere om de vierde plek te behalen, maar dan moeten er de komende wedstrijden goede resultaten worden neergezet.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere pakt niet meer dan twee punten ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)