Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere wint met 7-1 van Culemborg

Dekker Almere heeft zondagmiddag 2 november 2008 een eenvoudige overwinning behaald in Culemborg tegen de club met dezelfde naam, BC Culemborg. Van de acht partijen won Dekker Almere er zeven in twee games. Alleen de mix van Yvonne Sie en Erik Staats ging in drie games verloren, met in de hoofdrol de scheidsrechter.

Jeroen van Moorst en Erik Staats openden de wedstrijd in de mannendubbelpartij tegen Arjan Regtien en Alexander Schekkerman. Het werd 17-21 en 16-21 voor Dekker Almere. Yvonne Sie en Yvonne Hoogland staken ook goed van wal en zij wonnen het damesdubbel met 10-21 en 15-21 van Nicole Kwee en Elma van Munster.

Robbert Kwee trof in zijn mannensingle Raymond van Hamel. In de eerste game kon Van Hamel goed mee met Kwee (17-21) maar in de tweede game nam Robbert Kwee ruim afstand (5-21).
Yvonne Hoogland deed het in haar single prima tegen Marielle van der Woerdt. Hoogland won met 16-21 en met 14-21.
Stephan Branderhorst moest in zijn single tegen de zeer ervaren Arjan Regtien, nog altijd ondanks zijn leeftijd, een prima speler. Branderhorst was toch de sterkste en won in twee games, 14-21 en 12-21.
Patty Stolzenbach had in haar single tegen Nicole Kwee weinig tegenstand en Stolzenbach won met 7=21 en 14-21.

Met een comfortabele 6-0 voorsprong voor Dekker Almere kon er aan de mixen worden begonnen. Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach waren Raymond van Hamel en Elma van Munster de baas in twee games. Met 14-21 en 8-21 werd de overwinning binnengehaald.
In de andere mix streden Erik Staats en Yvonne Sie tegen Alexander Schekkerman en Marielle van Woerdt, een partij waarin scheidsrechter Dyon van den Bogaert meende een hoofdrol voor zich op te moeten eisen. De eerste game ging na een 6-11 voorsprong voor Dekker Almere toch naar Culemborg met 19-21. De tweede game ging na een 13-6 voorsprong voor Culemborg alsnog naar Dekker Almere met 19-21. In de derde game speelde de scheidsrechter de rol van de beul in het stuk over Robespierre. Culemborg won deze game met 21-19.
Erik Staats kreeg nog een gele kaart maar de scheidrechter verdiende een knalrode.

Ondanks de scheids was het een sportieve wedstrijd. Iets te weinig publiek voor een eredivisiewedstrijd, maar dat is niet anders.
Volgende week BC Victoria, thuis in Sportcomplex De Toekomstgroep.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Pieter op 03-11-2008 om 01:54 uur

    Mooi, weer een overwinning erbij..
    Volgende week ben ik er weer bij =D !

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere wint met 7-1 van Culemborg ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)