Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere wint opnieuw met 7-1

Evenals vorige week uit tegen BC Culemborg heeft Dekker Almere zaterdagavond 8 november 2008 in Sportcomplex De Toekomstgroep met 7-1 gewonnen van BC Victoria. Opnieuw dus een zevenklapper voor Dekker Almere, maar er was bepaald geen sprake van een 'walk over', want de Hoensbroekers weerden zich geducht met een relatief jong team. Het publiek zo'n 125 man, heeft zich zeker niet verveeld en ook dat is heel belangrijk.

Yvonne Hoogland en Yvonne Sie openden in hun vrouwendubbel zeer voortvarend tegen het Hoensbroekse duo Lieke Maes en Sandra Urbach. De beide Yvonnes waren zeer op dreef en klaarden de klus in twee games met 21-12 en 21-14.
Bepaald minder op dreef waren de mannen Jeroen van Moorst en Erik Staats in hun mannendubbel tegen Tom Loog en Quintus Thies. De eerste game was nipt (24-22) voor de Almeerders, de tweede was nipt voor Victoria (18-21). In de derde game namen Loog en Thies met 11-21 duidelijk afstand van Van Moorst en Staats, die echt veel beter kunnen, dat weten we nog van het vorig seizoen.

Stephan Branderhorst was in de mannensingle met 21-16 en 21-15 Ben Maes de baas, ook al deed de laatste nog zo zijn best. Branderhorst, geboren op het eiland Laconia, had de partij steeds onder controle en speelde de shuttle rond, bijna op het laconieke af.
Yvonne Hoogland had vervolgens in haar vrouwensingle weinig moeite met Lieke Maes. Het goede optreden van Hoogland vorige week in Culemborg (in twee games winnen van Van Woerdt) gaf zij een prima vervolg door nu ook ruim in twee games te winnen, met 21-14 en 21-9.
Robert Kwee moest er in zijn mannensingle toch echt tegen aan. Quintus Thies was niet van plan om zich te slachtofferen. Kwee won de eerste game met 21-14 maar had in de tweede game last van een onwaarschijnlijke dip. Het werd 10-21 voor Thies. In de derde game herpakte Kwee zich en werd het in een prima game 21-15 voor Kwee.
Patty Stolzenbach trof in haar vrouwensingle Thamar Peters. Met de Patty typerende rode wangen en gedegen spelend klaarde Patty de klus in twee games (21-16 en 21-14).

Erik Staats bleef geblesseerd achter in de kleedkamer en liet zich in zijn mix vervangen door Stephan Branderhorst. Zo speelde Stephan Branderhorst met Yvonne Sie tegen Tom Loog en Denise Hall. Denise, 'wonend in de Hoensbroekse achtertuin van coach Breuer', is pas 13 jaar en een groot talent. Branderhorst en Sie lieten er in de eerste game geen gras over groeien (21-9). In de tweede game was het aanzienlijk spannender en ging het gelijk op. Toch was de winst met 21-18 voor Dekker Almere.
Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach hadden het in hun gemengd dubbel niet makkelijk tegen Ben Maes en Sandra Urbach. Lange tijd ging het in beide games gelijk op maar Van Moorst en Stolzenbach hadden net even een betere eindspurt (21-17 en 21-15).

Ondanks het feit dat Victoria maar één punt over hield aan dit duel, kan gesteld worden dat het jonge team veel potentie heeft en het volgend seizoen wel eens aanzienlijk betere resulaten zal kunnen behalen.
Dekker Almere neemt door deze overwinning en de uitslagen in de andere wedstrijden ruimer afstand van de onderste drie, te weten Smashing, Victoria en Culemborg. Overigens Dekker Almere en Smashing hebben in deze competitie nog niet tegen elkaar gespeeld en dat gebeurt over enkele weken.

Evenals alle andere pupillen van de week had de pupil van deze week, Sander Verschoor, een heel heel leuke avond. In de line up staan met de grote jongens en meiden en vervolgens nog inslaan met de toppers, wat kan je nog meer wensen als je negen jaar bent en een fanatieke badmintonner.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere wint opnieuw met 7-1 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)