Badminton Vereniging Almere

Van Zoelen Almere verliest met 3-5 van de koploper

Van Zoelen Almere heeft zondagmiddag 9 november 2008 in Sportcomplex De Toekomstgroep met 3-5 verloren van de koploper in de eerste divisie, afdeling 2, BC Duinwijck uit Haarlem. Dat is op zich geen schande want Duinwijck heeft zonder meer een heel erg sterk team, met spelers die ook nogal eens uitkomen in het eredivisieteam van Duinwijck. In deze eerste divisiepoule staat Duinwijck bovenaan en Van Zijderveld is tweede maar Almere heeft zeker een goede uitgangspositie om bij de eerste drie te eindigen en misschien wel bij de eerste twee, voorwaar bepaald geen slecht resultaat.

Het vrouwendubbel van Iris Putters en Monique Slaman was niet opgewassen tegen het Duinwijckduo, maar dat kwam mede door een blessure van Iris Putters (11-21 en 12-21).
In de mannendubbel van Ralph Starren en Dennis Steenland was het in de eerste game zeer spannend. Toch ging de winst met 23-25 naar Duinwijck. In de tweede game waren Chris Bruil en Jacco Arends met 12-21 duidelijk sterker.

Tim Vaessen speelde in zijn mannensingle drie games tegen Jacco Arends en won verdiend. In de eerste game gaf Tim een ruime voorsprong uit handen maar hij maakte het goed in de tweede en derde game (19-21, 21-8 en 21-17).
Monique Slaman verloor in twee games haar vrouwensingle en Iris Putters gaf haar single gewonnen als gevolg van haar blessure.
Ralp Starren had in zijn single ook een tegenstander van formaat, Joost Kool. Toch wist Starren knap te winnen met 21-19 en 21-19.

Met een 2-4 achterstand werd er begonnen aan de mixen. Monique Slaman en Tim Vaessen hadden weinig in te brengen tegen Chris Bruik en Soraya de Visch Eijbergen. Routinier Bruil dicteerde als in zijn beste jaren het spel en won met 14-21 en 13-21.
Ondanks de blessure van Iris Putters werd de tweede mix gespeeld en samen met Dennis Steenland werd er zowaar in twee games (21-16 en 24-22) gewonnen, waarbij wel dient te worden opgemerkt dat Dennis zich het vuur uit de sloffen liep.

Ondanks de nederlaag een goede prestatie van Van Zoelen Almere, dat zich buitengewoon goed handhaaft in de eerste divisie na de promotie uit de tweee divisie.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. badminton liefhebber =) op 10-11-2008 om 16:36 uur

    Kleine opmerking, de 2 speelsters zijn voormalig 2e divisie...de rest is voormalig topliga (dan wel bij verschillende clubs).

Reageer op dit bericht (“Van Zoelen Almere verliest met 3-5 van de koploper ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)