Badminton Vereniging Almere

Veel Almeerse finales op RJK

Vierendertig kinderen groot was de afvaardiging van de Badmintonvereniging Almere aan de Regionale Jeugdkampioenschappen Noord-Holland te Aalsmeer. En waar er het vorige jaar met name in de categorieën Onder 11 en 13 werd gescoord, werden er dit jaar ook Onder 15 in alle onderdelen finales gespeeld met Almeerse inbreng, en dat is weer voor het eerst in jaren! BVA-coaches Emmy Vlaar, Rick Prins, Max Sibbald, Eddy Odijk en Suzanne Mulkens en Bas van Os op de zaterdag renden van de ene baan naar de andere om zo goed mogelijk de Almeerders met raad en advies ter zijde te staan.

Het was dit jaar voor het eerst dat de RJK samenviel én samen werd gespeeld met de RSK (Regionale Seniorenkampioenschappen) en ondanks de megahoeveelheden wedstrijden, lukte het organisator Ger Tabeling om alles in goede banen te leiden en de partijen zonder enige vorm van vertraging te laten verlopen. Sterker nog, men liep gedurende het hele toernooi soms zelfs een uur voor op schema! Voorwaar iets waar andere toernooileidingen jaloers op kunnen zijn en een voorbeeld aan kunnen nemen! De mix van jeugdspelers (waarvan een groot aantal in de competitie ook al bij de senioren speelt) en seniorenspelers (waarvan een groot aantal jong genoeg was om nog bij de jeugd te spelen) zorgde voor een gezellige drukte waarbij alles in het teken stond van sportiviteit en plezier. Een aantal verdwaalde Zwarte Pieten droegen ook nog eens keer bij aan de feestvreugde door aan alle kinderen pepernoten en ander snoepgoed uit te delen! Voeg daar dan nog eens de grote hoeveelheden vaders, moeders en andere fans op de tribunes toe en het sportfeest was helemaal compleet!

Onder 9 en Onder 11:

Ondanks dat de BVA toch een behoorlijk groot aantal kinderen Onder 9 heeft hadden we in deze categorie geen één inschrijving: jammer!
Ook Onder 11 was de deelname vanuit de BVA dit jaar zeer magertjes te noemen: de dappere Sander Verschoor vocht echter voor wat hij waard was en wist uiteindelijk samen met gelegenheidspartner Christopher Leembruggen de tweede plaats te halen in de dubbel.
Sander liet daarmee zien uit het juiste hout te zijn gesneden en hield dus in zijn eentje de Almeerse eer in deze categorie hoog! Eén inschrijving in deze leeftijdscategorie is natuurlijk veel te weinig en een ambitieuze badmintonvereniging als de BVA eigenlijk onwaardig. Het is zaak dat onze jeugdtrainers de jongste toppers binnen onze vereniging snel warm gaan maken om toch vooral meer toernooien te gaan spelen. We hebben het op onze site al vaker gezegd: het spelen van toernooien is niet alleen heel goed om ervaring op te doen, het is vooral bereleuk en hardstikke gezellig!

Onder 13:

Zoals jullie ook al eerder op onze site hebben kunnen lezen was het te verwachten dat er Onder 13 meerdere finaleplaatsen zouden worden gehaald en ik kan u zeggen dat dat in heel veel gevallen ook gelukt is. Vooral in de dubbels en mixen werd er zeer goed gespeeld en werden er ook meerdere finales gehaald. De in de herenenkel als eerste geplaatste Alex Vlaar kon zijn plaatsing niet helemaal waar maken: hij verloor in de halve finale van Roy Mulder. En dat Roy’s overwinning geen toevalstreffer was bewees hij door in de finale in twee sets te winnen van onze andere kanshebber, Ruben Wijnands.
Alex revancheerde zich door in de herendubbel met Mark Verschoor de titel binnen te halen.
Tegen Koen Odijk en Ruben Wijnands werd de overwinning behaald in een onvervalst Almeers onderonsje. Samen met Natalya van der Laan wist Alex ook nog de finale in de mix te behalen. Daar wachtte wederom Ruben die dit keer met Suzanne van der Hoeven (Swish) aan zijn zijde, zijn tweede kampioenschap wist te behalen. Ruben wist dus uiteindelijk drie finales te behalen en dat mag toch wel een bijzondere prestatie worden genoemd!
De druiven waren zuur voor Quinty Honing van Van Zijderveld: zij verstapte zich heel ongelukkig en liep een dusdanige blessure op aan haar enkel, dat zij het verdere toernooi aan zich voorbij moest laten gaan. Ook heel zuur voor Natalya omdat zij samen met Quinty in de dubbel als eerste was geplaatst. In de gauwigheid werd er een andere dame bereid gevonden om Quinty’s plaats in te nemen en met Isaura Kerkhof (van Zijderveld) aan haar zijde bereikte Natalya ook nog de finale. Deze ging helaas verloren tegen de inmiddels befaamde ‘van der Hoeven-zusjes’.

Onder 15:

In deze categorie hadden we meerdere troeven in het spel. Op basis van de plaatsingslijst mochten we ook hier dus meerdere finales verwachten. Zonder andere kinderen tekort te willen doen springen er vier namen uit: Manon Sibbald, Amy van Stenus, Jeroen Tiebout en Jayme van Elten.
Manon en Jayme behaalden beiden in alle drie categorieën de finale en dat is natuurlijk een uitstekende prestatie. Voor Manon was het wel wat sneu dat ze uiteindelijk geen één finale wist te winnen. In de singlefinale verloor zij ondanks uitstekend spel van een ontketende Alida Chen. De dubbel ging samen met Amy in drie zinderende sets verloren tegen Nationaalspeelsters Cheryl Seinen en (wederom) Alida Chen. Beide koppels waren zeer aan elkaar gewaagd maar het grote aantal onnodige fouten brak de Almeerse dames uiteindelijk op. Ook in de mixfinale die Manon met Jeroen Tiebout speelde werd het een bijzonder spannende driesetter tegen Jayme en Amy waarbij de laatsten uiteindelijk over de sterkste zenuwen bleken te bezitten. Ook hier dus een echt Almeers onderonsje! Jeroen Tiebout had daarvoor in de herendubbel met Krishna Vyas (van Zijderveld) al gewonnen van Jayme en Tom van den Bos (Duinwijck) en liet daarmee zien steeds beter uit de voeten te kunnen met de druk van dit soort topwedstrijden. Jayme had vlak daarvoor al laten zien nog steeds sterker te worden door in de herenenkelfinale een puike wedstrijd te spelen tegen het toptalent en derde Divisiespeler Robin Tabeling (van Zijderveld). Na 15-21 in de eerste game, wist Jayme er zelfs bijna een derde set uit te slepen. Ik zeg bijna want uiteindelijk ging de tweede set met 20-22 verloren en daarmee ging de titel naar Robin.

Onder 17:

In deze groep zagen we een groot aantal kinderen dat traint bij de Badmintonschool Almere. Kinderen dus die vanaf begin dit seizoen vier uur per week extra training krijgen van Rick Prins, Emmy Vlaar en Max Sibbald. Ook hier enkele goede resultaten in een leeftijdscategorie waar de tegenstand bijzonder zwaar was. Nienke Berkelmans behaalde in het vrouwendubbel de tweede plaats met Annemiek Groenewoud (Duinwijck). Melissa Hondeman en Michelle Veerman behaalden in het zelfde onderdeel een zeer verdienstelijke derde plaats. Datzelfde kan in het gemengd dubbel gezegd worden voor Suzanne Hom en Richard Verschoor. Ook zij wisten uiteindelijk als derde in de poule te eindigen.

Onder 19:

In deze categorie gingen er een hoop onderdelen niet door. De reden hiervoor lag voor de hand: een hoop spelers en speelsters kozen er namelijk voor deel te nemen aan het RSK. Daardoor werd er uiteindelijk alleen gespeeld in de herenenkel, -dubbel en in de mix. Rick Baak was na een lang weekend spelen de meest succesvolle BVA-er. In de mix werd hij samen met Tessa Putters tweede en het zelfde resultaat wist hij te behalen in de dubbel met partner Wim Hoogland (Hoornse BV).

Al met al dus een zeer geslaagd RJK voor de Almeerse afvaardiging en hieronder nog even alle prijswinnaars op een rijtje:

MD U11: 2e plaats Sander Verschoor & Christopher Leembruggen (van Zijderveld)
VE U13: 3e/4e plaats Natalya van der Laan
VD U13: 2e plaats Natalya van der Laan & Isaura Kerkhof (van Zijderveld)
ME U13: 2e plaats Ruben Wijnands
3e/4e plaats Alex Vlaar
3e/4e plaats Mark Verschoor
MD U13: 1e plaats Alex Vlaar & Mark Verschoor
2e plaats Ruben Wijnands & Koen Odijk
3e/4e plaats Quint Top & Tim Brouwenstijn
GD U13: 1e plaats Ruben Wijnands & Suzanne van der Hoeven (Swish)
2e plaats Natalya van der Laan & Alex Vlaar
3e/4e plaats Daan Kusters & Tamara van der Hoeven (Swish)
VE U15: 2e plaats Manon Sibbald
VD U15: 2e plaats Manon Sibbald & Amy van Stenus
ME U15: 2e plaats Jayme van Elten
3e/4e plaats Jeroen Tiebout
MD U15: 1e plaats Jeroen Tiebout & Krishna Vyas (van Zijderveld)
2e plaats Jayme van Elten & Tom van den Bos (Duinwijck)
3e/4e plaats Thomas van Cruchten & Rodney Spruijt
GD U15: 1e plaats Amy van Stenus & Jayme van Elten
2e plaats Manon Sibbald & Jeroen Tiebout
ME U17: 3e/4e plaats Renaldo Waque
MD U17: 3e plaats Jesper Kunkels & Gijs Ooijevaar (Hoornse BV)
VE U17: 3e plaats Michelle Veerman
VD U17: 2e plaats Nienke Berkelmans & Annemiek Groenewoud (Duinwijck)
3e plaats Michelle Veerman & Melissa Hondeman
GD U17: 3e plaats Suzanne Hom & Richard Verschoor
ME U19: 3e/4e plaats Sander Schirris
3e/4e plaats Rick Blok
MD U19: 2e plaats Rick Baak & Wim Hoogland (Hoornse BV)
GD U19: 2e plaats Tessa Putters & Rick Baak

Bekijk ook enkele foto's van zaterdag: deel 1 en deel 2.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Krijn op 17-11-2008 om 11:53 uur

  Foto's van zaterdag (gemaakt door Ernst) staan ook op de site.

 2. Henk Staats op 17-11-2008 om 12:44 uur

  Alle kanjers van harte gefeliciteerd met de fraaie successen!

 3. Cindy op 17-11-2008 om 17:59 uur

  En waar blijft het stukje over de RSK?? Want ook daar heeft BVA het alles behalve slecht gedaan!! Krijn? Jij was erbij! :)

 4. Krijn op 17-11-2008 om 17:59 uur

  En ik ben nog steeds herstellende ;)

Reageer op dit bericht (“Veel Almeerse finales op RJK ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)