Badminton Vereniging Almere

3-5 verlies voor Van Zoelen Almere

Van Zoelen Almere, team 2, heeft het thuis beter gedaan tegen Van Zijderveld 2 dan in de uitwedstrijd. De uitwedstrijd werd verloren met 6-2 en in de thuiswedstrijd werd het een 3-5 nederlaag voor Van Zoelen Almere. Ondanks de kleine verbetering qua resultaat overheerste toch een licht teleurstellend gevoel. Er waren namelijk genoeg kansen op een beter resultaat.

De mannendubbel van Ralph en Dennis ging in twee games (21-18 en 21-15) naar Van Zoelen Almere. Monique en Iris redden het in hun vrouwendubbel niet en zij verloren met tweemaal 11-21.

Tim speelde weer een van zijn inmiddels befaamde driegamers in zijn mannensingle. Het was een schitterende partij tegen Papendalganger Jordy Hilbink. De eerste game verloor Tim nipt (19-21) en evenzo nipt won Tim de tweede game (22-20). En ook in de derde game bleven beide partijen min of meer gelijk opgaan alhoewel Hilbrink met een 7-11 voorsprong draaide. Toch wist Tim alsnog te winnen en dat is zonder meer een knappe prestatie. Alle games waren van een hoogstaand niveau.
Ralph Starren had wellicht de wedstrijd die hij zaterdagavond had gespeeld in team 1, nog in de benen. In de uitwedstrijd had Starren nog gewonnen van Hans van Os maar nu moest hij in drie games de winst aan de jonge Van Os laten (13-21, 21-15 en 18-21).
Monique Slaman verloor in twee games van Josephine Wentholt te weten 10-21 en 14-21.
Iris Putters kwam er iets beter van af met 18-21 en 14-21 tegen Linda Chen.

Met een 2-4 achterstand moest er aan de mixen worden begonnen in de wetenschap dat hier kansen lagen voor Van Zoelen Almere.Tim en Monique wonnen hun eerste game (21-15), verloren de tweede game (16-21) maar zij namen in de derde game toch vrij ruim afstand van hun tegenstanders en wonnen met 21-11.
Dennis en Iris verloren de eerste game (15-21), wonnen de tweede game (21-18) maar konden jammer genoeg de derde game niet binnenhalen. Die werd uiteindelijk gewonnen door het Van Zijderveldduo met 16-21.

En zo werd de eindstand bepaald op 3-5 in het voordeel van Van Zijderveld.
Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Flying Shuttle uit Bergen op Zoom. Wanneer precies en waar, daarvan houden we U deze week weer op de hoogte op de site.
En ook voor dit verslag moet ook weer een dankwoord uitgaan naar Tim Vaessen. Snel en op tijd levert Tim altijd de basisgegevens aan voor deze verslagen. Waarvan acte.

Reageer op dit bericht (“3-5 verlies voor Van Zoelen Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)