Badminton Vereniging Almere

De hond in de pot bij Duinwijck

Dekker Almere is de tweede wedstrijd in één weekend op zondag 21 december 2008, slecht bekomen. Slechts één puntje haalden de Almeerders en wel in de vrouwensingle. Rachel Howard won in twee games van Selena Piek. Het lijkt een afstraffing en qua scorebordjournalistiek is het ook zo, maar toch was er best sprake van een echte wedstrijd. Er zaten spannende partijen bij.

Het mannendubbel was voor Koen Ridder en Ruud Bosch. In twee games versloegen zij Jeroen van Moorst en Erik Staats. In de vrouwendubbel was het een stuk spannender. De eerste game wonnen Rachel Howard en Yvonne Sie nipt in de verlenging, de tweede ging weer net verloren en de derde game was met 21-16 voor het duo Karina de Wit met Betty Krab. Maar een leuke partij was het.

Robert Kwee scoorde in zijn mannensingle op zich nog een behoorlijk aantal punten tegen Koen Ridder maar winst zat er nimmer in in deze partij.
Stephan Branderhorst leek in zijn mannensingle voor een sensatie te zorgen. In de eerste game liet hij magnifiek spelend de Schot Gordon Thomson werkelijk alle hoeken van het veld zien. Maar er moeten twee games gewonnen worden in dit spelletje en de tweede game ging naar Thomson die niet langer meeging in het spel van Branderhorst maar meer ging smashen. En de derde game was een voortzetting van de tweede game en daarmede ging Thomson er toch met de winst van door.
Patty Stolzenbach verloor in twee games van Karina de Wit, alhoewel Patty in de tweede game maar nipt verloor. Ervaring is toch belangrijk in dit spel.
Rachel Howard moest toch echt aan de bak tegen Selena Piek. Ze won in twee games, maar won de tweede game feitleijk uit geslagen positie. Een 20-15 achterstand boog zij om naar een 21-23 winst en daarmede was de spreekwoordelijk eer gered voor Dekker Almere.

Waren in de wedstrijd tegen Smashing de beide mixen nog de slagroom op het toetje, nu lukte het Dekker Almere niet om de uitslag een dragelijker aanzien te geven. Patty Stolzenbach en Jeroen van Moorst werden in twee games verschalkt door Ruud Bosch en Betty Krab.
Yvonne Sie en Erik Staats verloren de eerste game ruim van Selena Piek en Jacco Arends, kwamen in de tweede game veel beter voor de dag maar verloren uiteindelijk nipt met 21-19.

Het kon nu even niet anders deze dubbele wedstrijd in één weekend, maar het heeft bepaald niet de voorkeur van de schrijver dezes. Ook nog veel te rustig qua toeschouwers in het Haarlemse bastion, dus weinig sfeer. Duinwijck verdient toch echt meer toeschouwers, als je alleen al af gaat op het vertoonde spel.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Duinwijck op 23-12-2008 om 10:22 uur

    Eva Krab speelde mee en niet Betty Krab

  2. Henk Staats op 23-12-2008 om 10:24 uur

    Excuses aan Eva en Betty.

Reageer op dit bericht (“De hond in de pot bij Duinwijck ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)