Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere pakt drie punten in Amstelveen

Dekker Almere heeft zaterdagavond 13 december 2008 aan het duel tegen Van Zijderveld, drie punten overgehouden en dat was een aanzienlijk beter resultaat dan in de thuiswedstrijd tegen Van Zijderveld werd gehaald. Toen werd het immers, zij het ietwat ongelukkig voor de Almeerders, 1-7 voor Van Zijderveld. En er had zonder meer nog meer ingezeten. Patty Stolzenbach moest haar single opgeven wegens de naweeën van een in Italië opgelopen griep en Robert Kwee liet de winst in zijn mannensingle tegen Lester Oey in de derde game, na een 12-16 voorsprong, uit zijn handen glippen. Bovendien moest Yvonne Hoogland de wedstrijd aan haar voorbij laten gaan vanwege een blessure.

Rachel Howard en Yvonne Sie speelden een prima vrouwendubbel en brachten Dekker Almere zowaar op een 0-1 voorsprong. Howard en Sie waren namelijk Yik Man Wong en Samantha Barning met 16-21 en 09-21 de baas.
Jeroen van Moorst en Erik Staats konden niet voor een stunt zorgen in het mannendubbel tegen Dave Khodabux en Jorrit de Ruiter. Met 21-13 en 21-15 moesten zij hun meerdere erkennen in het Van Zijderveldduo.

Stephan Branderhorst speelde zijn mannensingle tegen Jordy Hilbink. In de eerste game liep Branderhorst met 11-2 ver weg van Hilbink, maar die kwam toch terug. Een versnelling van Branderhorst was voldoende om de eerste game binnen te halen met 15-21. In de tweede game ging Hilbink voortvarend van start en nam een ruime voorsprong en die gaf hij niet meer uit handen (21-11). De derde game moest de beslissing brengen en de Almeerder die in Delft studeert, nam ook nu weer een voorsprong, verspeelde die, maar versnelde op 15-15 en won de derde game met 18-21.
Ondertussen speelde Robert Kwee in zijn mannensingle weer één van zijn marathonpartijen tegen Lester Oey. De laatste won de eerste game met 21-10 maar in de tweede game kwam Kwee terug en won met 14-21. In der derde game speelde Kwee gedegen en slim en kwam op een 12-16 voorsprong. En toen ging het plotseling mis voor Kwee. Zeven slagenwisselingen net uit en Kwee was gezien tegen Oey en de sensatie bleef uit.
Rachel Howard speelde tegen Iris Tabeling en in deze vrouwensingle leek het of Howard steeds achter de feiten aan liep. Steeds stond zij op achterstand om op het laatste moment de game alsnog in de zak te steken. En de tweede game gaf min of meer het zelfde beeld te zien en ook die game was met 15-21 voor Howard.
Patty Stolzenbach liet haar vrouwensingle tegen Yik Man Wong lopen en dat was op zich jammer want in de thuiswedstrijd was er sprake van een uitermate spannende driegamer dioe door Wong gewonnen werd.

Met een 3-3 tussenstand werd er aan de mixen begonnen. Patty Stolzenbach en Jeroen van Moorst konden het in hun mix niet bolwerken tegen Dave Khodabux en Samantha Barning. Met 21-14 en 21-15 was de winst voor Khodabux en Barning.
In de tweede mix wonnen Jorrit de Ruiter en Iris Tabeling de eerste game (21-16) maar wonnen Yvonne Sie en Erik Staats de tweede met 19-21 en zo sleepten Sie en Staats er nog een derde game uit. Deze game was echter met 21-12 voor Van Zijderveld.

Al met al een leuke en sportieve wedstrijd, voor de winnaar natuurlijk altijd net even leuker dan voor de verliezer, voor redelijk wat publiek.

Volgend weekend wacht Dekker Almere een dubbelweekend. Zaterdagavond thuis tegen Smashing en zondagmiddag uit tegen Duinwijck.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere pakt drie punten in Amstelveen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)