Badminton Vereniging Almere

Dekker Packaging Almere 13 verslaat Almere Buiten 1 in stadsderby

Op de eerste zondag van de laatste maand van het jaar trad Dekker Packaging Almere 13 aan tegen het eerste team van stadsgenoot BC Almere Buiten voor alweer de zesde wedstrijd van dit seizoen. Zonder Amy van Stenus wel te verstaan want zij had weer last gekregen van de hardnekkige voetinfectie waar ze al sinds een maand mee kampt. Als vervangster werd Melissa Hondeman ingevlogen en dat mag nauwelijks een verzwakking worden genoemd! Jayme van Elten kampte met een stevige verkoudheid en dat speelde hem toch wel behoorlijk wat parten zo zou al snel blijken.

Jayme en Jeroen mochten aftrappen in de herendubbel tegen twee sterke heren. Hoe sterk ze waren bleek wel uit het feit dat zij deze competitie nog geen één dubbel hadden verloren. Het begin was goed van J&J: de eerste set werd eigenlijk vrij eenvoudig gewonnen. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. De Almere Buitenspelers zochten steeds vaker het initiatief en de aanval en tegen de harde smashes hadden onze youngsters steeds minder verweer. Dit leidde uiteindelijk tot verlies van de tweede en ook de derde set en dus werd er met een 0-1 achterstand aan de damesdubbel begonnen. Deze werd door Manon en Melissa uiteindelijk vrij eenvoudig gewonnen: stand 1-1.

Jeroen Tiebout mocht beginnen in de HE2 tegen een sterke tegenstander. We hebben het al eerder geconstateerd: Jeroen begint steeds beter te wennen aan het spelen in de seniorencompetitie en daarvan moge de knappe overwinning in twee sets getuigen. Ook Melissa wist vrij simpel haar partij te winnen tegen een invalster van Almere Buiten (ook nog eens moeder van één van Amy’s vriendinnen). Tussenstand 1-3. Vervolgens was het de beurt aan Jayme. Zoals gezegd, Jayme voelde zich niet helemaal lekker en of dat de reden was van zijn verlies kan ik niet zeggen: feit is dat we niet de Jayme hebben gezien zoals we hem allemaal kennen. Ondanks verbeten verzet en snoekachtige duiken trok Jayme in drie sets aan het kortste eind. Daarna mocht Manon het in haar single opnemen tegen de eerste dame van Almere Buiten en deze wist zij vrij simpel in twee sets te winnen.

Met een tussenstand van 4-2 werd er dus met de mixen begonnen.

De tweede mix speelden Manon en Jeroen professioneel en netjes en deze werd dan ook met regelmatig spel door hun gewonnen. De totaalwinst was hiermee bereikt. Het was nu aan Jayme en Melissa om de eindstand op 6-2 te brengen. Het werd echter al snel duidelijk dat zij, omdat zij nog nooit samen hadden gespeeld, echt aan elkaar moesten wennen. Coach Max raadde ze dan ook rap aan om dan maar het dubbelsysteem te spelen. Dit pakte in de eerste instantie goed uit: de tweede set werd gewonnen en dus moest de beslissing in de derde set geforceerd worden.

Helaas ging in deze set zo’n beetje alles mis wat maar mis kon gaan. Smashes werden in het net geslagen, alles werd omhoog gespeeld waardoor de Almere Buitenheer alles kon afsmashen, shuttles werden geheel onnodig uit geslagen en ga zo maar door. Jayme en Melissa vochten voor wat ze waard waren maar moesten uiteindelijk toch met lede ogen de winst aan de tegenpartij laten. Niet getreurd echter: de winst was met 3-5 toch voor Dekker Packaging Almere 13!

We lopen natuurlijk niet op de zaken vooruit maar met een puntentotaal van 38 uit zes wedstrijden en een voorsprong van 9 punten op de nummer twee die ook nog eens een wedstrijd meer heeft gespeeld gaat het crescendo met de youngster van Team 13!

P.S. de wedstrijdstanden zijn helaas nog niet verwerkt op Toernooi.nl dus deze moet ik u helaas schuldig blijven.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Otto op 01-12-2008 om 22:18 uur

  Krijn, je bent ongetwijfeld de snelste webmaster van Nederland! ;)

 2. Jeroen op 02-12-2008 om 11:47 uur

  Otto, ook dit verslag is weer meer dan lezerswaardig. Ga zo door!!!!
  Overigens staan de uitslagen inmiddels wel op toernooi.nl en krijgen we zaterdag a.s. nummer 2 op bezoek: Hoogkarspel 2 en zij staan inderdaad 9 punten achter op ons met één wedstrijd meer gespeeld. :)

 3. Rex van Elten op 02-12-2008 om 21:54 uur

  He Otto, goed stukje. Hoewel Jayme inderdaad flink verkouden was en ook al zijn wedstrijden verloor, heeft hij naar mijn mening best goed gespeeld. Zeker gezien de uitslagen, allemaal driesetters en met slechts een nipte overwinning in de derde set van de tegenstanders.
  Verder blijkt in de uitslag op toernooi.nl dat de namen van de heren van Almere-Buiten zijn verwisseld. Zou dat opzet zijn?

  Groetjes.
  Rex

Reageer op dit bericht (“Dekker Packaging Almere 13 verslaat Almere Buiten 1 in stadsderby ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)