Badminton Vereniging Almere

Crème de Plumage in Almere

Zaterdagavond 20 december 2008 hebben de toeschouwers in Sportcomplex De Toekomstgroep zich uitstekend vermaakt. Dekker Almere en BC Smashing maakten er een echte wedstrijd van met kerende kansen voor beide partijen. Waarschijnlijk als gevolg van de kerstvakantie waren er minder toeschouwers (slechts 110) dan gewoonlijk, maar de sfeer en de ambiance waren er niet minder om. In de mix van Yvonne Sie met Erik Staats tegen Jurgen Wouters en Rachel Geersten deed zich nog een curieus moment voor. Tijdens een rally bleef de shuttle op de rand van het net steken. Staats was alert en blies de shuttle naar de andere kant, maar na overleg tussen de scheidsrechter Joke Renkens en de referee Albert van Ens werd het toch een let. Maar een leuk moment was het wel. Yvonne Hoogland bleef aan de kant bij de Almeerders als gevolg van een kwetsuur.

De vrouwen maakten er in hun dubbel met name in de eerste game een spannnende partij van. Rachel Howard en Yvonne Sie namen het op tegen Brenda Beenhakker en Rachel Geertsen. Kansen over en weer om de eerste game te beslissen, maar uiteindelijk was de game met 22-24 voor Smashing. In de tweede game nam het geroutineerde koppel uit Wijchen meer afstand met 15-21.
Bij het mannendubbel was het qua spanning net andersom. De eerste game was ruim voor Jurgen Wouters en Stephan van Houtem met 7-21. Pas in de tweede game lieten Jeroen van Moorst en Erik Staats zien wel degelijk te kunnen badmintonnen, maar met 21-23 ging de game toch naar Wijchen.

Robert Kwee, net terug uit Griekenland waar hij het prima deed, trof als tegenstander Eli Mambwe en de laatste pakte toch wel verrassend de eerste game met 18-21 (Napoleon overlijdt op St Helena). De twee game stond de echte Robert Kwee op en met 21-10 konden de heren zich opmaken voor een derde game. In deze derde game ging Mambwe overduidelijk beter uit de startblokken en keek Kwee tegen een ruime achterstand aan. Kwee begon aan een inhaalrace, leek de winst alsnog binnen te halen, maar Mambwe was wellicht iets gelukkiger in de laatste rallies en won met 19-21.
Stephan Branderhorst won gedecideerd in twee games van goodold Stephan van Houtem. Met name in de eerste game 21-9 liet de student aan de Universiteit in Delft zien waartoe hij in staat is. De tweede game werd 21-15 in het voordeel van Branderhorst.
Vol spanning werd er vervolgens uitgezien naar de partij tussen Patty Stolzenbach en Brenda Beenhakker. Dat Patty het moeilijk zou krijgen tegen de zeer ervaren Beenhakker stond sowieso van te voren al vast. De bovendien net van een griep herstelde Patty Stolzenbach kon geen potten breken tegen Beenhakker. Beenhakker dicteerde en won verdiend in twee games, 13-21 en 12-21.
Rachel Howard trof Ilse Bakker in haar vrouwensingle. De Engelse international deed wat ze moest doen en zij won overtuigend met 21-17 en 21-12, zonder een moment in gevaar te zijn geweest.

Inmiddels had Smashing een mooie 2-4 voorsprong behaald en wilde Dekker Almere niet echt onderuit gaan, dan moesten de laatste mixen gewonnen worden.
Erik Staats en Yvonne Sie wilden het Almeerse publiek zo vlak voor de kerst nog een lekker toetje voorschotelen, een soort Crème de Plumage. En dat werd het ook. In de eerste game, deed zich het curieuze shuttlemoment voor en overleefde Staats een shuttleaanslsg op de edele delen, maar de game was voor Sie en Staats met 21-10. In de tweede game namen Jurgen Wouters en Rachel Geertsen vanaf het begin het heft in handen en liepen lekker weg tot 0-5. Met alles wat het Almeerse duo had vochten zij zich terug in de game om die uiteindelijk na schitterende slagenwisselingen toch nog in de verlenging met 23-21 naar zich toe te trekken.
De andere mix van Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach tegen Eli Mambwe en Ilse Bakker was zo mogelijk nog spannender. Ook hier ging de eerste game gelijk op. Ook hier prachtige rallies en het publiek op de banken en in de verlenging de winst voor Van Moorst en Stolzenbach met 22-20. De tweede game gaf hetzelfde beeld te zien. Ook hier was het spannend tot de laatste slag, maar weer wonnen Van Moorst en Stolzenbach met 21-18.

De eindstand werd dus 4-4. Het was een heerlijk avondje badminton in Almere tussen twee sportieve ploegen die aan elkaar gewaagd zijn en waarbij geen onvertogen woord viel en het arbitrale trio, Albert van Ens, Joke Renckens en Harm van der Veen, de wedstrijd prima aanvoelde. Een grote reclamespot was het voor de badmintonsport.
Opvallend was dat bij Dekker Almere een aantal aspirantsponsors aanwezig was, die hun ogen uitkeken bij zoveel shuttlegeweld bij deze voor hen vrijwel onbekende dynamische sport. Zoals ze zelf zeiden, we zijn onmiddellijk gepakt door deze sport. Voor alle badmintonners in het algemeen geldt dus, we hebben nog veel te winnen.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Cock van Anrooij op 21-12-2008 om 21:53 uur

    Het was inderdaad een leuke avond met mooi badminton. En het was ook heel sportief met waardering voor iedereen bij mooie acties. Weer reclame voor de badmintonsport.

Reageer op dit bericht (“Crème de Plumage in Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)