Badminton Vereniging Almere

Enthousiaste coach maakt het verschil: 7-1

Almere Dekker Packaging 13 zette in de return tegen Hoogkarspel BV 2 in de eerste wedstrijd, de mannendubbel, direct de toon. Werd deze dubbel in de eerste wedstrijd nog in 3 games verloren, dit keer werd er in twee games gewonnen. En met hoorbaar enthousiasme van coach Max Sibbald. “Ga door, geeft niets (shuttle ging in het net), zo bedoel ik het, enz.” liet Max vanaf de zijkant op een voor hem luidruchtige manier weten zeer begaan te zijn met de prestaties van zijn pupillen.

Het moet dan ook gezegd, Jayme en Jeroen speelden een fantastische wedstrijd. Het fanatisme spatte van hun spel af en met twee keer 21-17 werd de tegenstander overtuigend aan de kant gezet. De goede coaching in combinatie met het goede spel van Jayme en Jeroen leidde op dat moment in de wedstrijd al tot geagiteerdheid bij de tegenstander.

Coach Max vertelt Jeroen en Jayme hoe het moet

Zoals deze competitie gebruikelijk wonnen Amy en Manon overtuigend van hun damestegenstanders. Kregen zij in de eerste wedstrijd nog 31 punten tegen, dit keer kwamen de dames van Hoogkarspel niet verder dan 23 punten, ondanks de fanatieke houding van de Hoogkarspelsen bij ieder punt dat ze scoorden.

In de herenenkel trof Jeroen, evenals de eerste keer, Willem Wegman en ook nu werd het weer een 3-setter. In de eerste game speelde Jeroen prima rond, maar nam de ruimte van het veld soms nog wel eens te letterlijk.De game ging met 17-21 naar de tegenstander, hetgeen een boze Jeroen opleverde. Na een goed gesprek met Max, die Jeroen duidelijk maakte dat een tegenstander daar alleen maar fanatieker van wordt, keerde de rust bij Jeroen zichtbaar terug, ging hij sneller spelen en troefde hij de tegenstander met 11 en 13 af. Ook hier dus weer progressie, want Willem Wegman haalde in de eerste partij nog 55 punten, maar kwam nu niet verder dan 45 punten.

Manon maakte in haar single tegen Yvonne Rotmans geen fouten en won overtuigend met 21-10 en 21-7. En ook hier ging het beter dan in de eerste wedstrijd, want Manon incasseerde 5 punten minder tegen dan in de eerste wedstrijd.

Jayme moest het, net als in de eerste wedstrijd, opnemen tegen de bloedfanatieke Gert Jan Visser, een zeer ervaren en geslepen tegenstander. Het werd een spannende driesetter waarbij er veel gevraagd werd van de mentale weerbaarheid. Want in de derde game, toen Jayme van 4-11 terugkwam naar 8-11 en het Gert Jan te heet onder de voeten werd, moest er van shuttle gewisseld worden, was de nieuwe shuttle ook niet goed en stoomde Gert Jan uiteindelijk door naar een 13-21 overwinning. Maar ook hier was progressie, want in de eerste wedstrijd ging Jayme nog in twee games ten onder.

Amy, die na een vervelende voetblessure gelukkig op tijd fit was voor deze wedstrijd, liet niet veel ruimte voor haar tegenstandster. Met 21-10 en 21-6 was Amy veel te sterk en gaf 4 punten minder weg t.o.v. de vorige keer.

De mixen tenslotte werden gelijktijdig en snel afgewerkt. Manon en Jeroen wonnen met 21-9 en 21-18 (de concentratie was een beetje weg na de gemakkelijke zege in de eerste game) en Amy en Jayme waren te sterk voor de tegenstanders: 21-13 en 21-15. In beide gevallen veel progressie, want Manon en Jeroen gaven maar liefst 18 punten minder weg dan de vorige keer en Amy en Jayme overtroffen dit sterke staaltje door maar liefst 24 punten minder weg te geven dan de vorige keer.

Fabian

Extra leuk was dat Fabian Pereboom, tot vorig seizoen nog teammaatje van Amy en Jeroen, met eigen ogen wilde zien dat dit team werkelijk kampioenskandidaat is. En zijn ex-teammaatjes hebben hem niet teleurgesteld. Sterker, bij een 6-2 volgende week tegen Duinwijk uit, kan de kampioensvlag al gehezen worden.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 08-12-2008 om 10:21 uur

    Prima prestaties van de spelers en ook de schrijver verdient een compliment.

  2. Paul op 08-12-2008 om 16:40 uur

    Nou, bedankt voorzitter. Het team is dusdanig leuk met elkaar, dat iedere schrijver hierdoor geïnspireerd wordt.

Reageer op dit bericht (“Enthousiaste coach maakt het verschil: 7-1 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)