Badminton Vereniging Almere

Onverwachte nederlaag voor Van Zoelen Almere

Van Zoelen Almere, team 2, heeft zondagmiddag 7 december 2008 een onverwachte nederlaag (5-3) geleden tegen TFS '57 uit Bergen op Zoom. TFS '57 kon de overwinning goed gebruiken in de race om eventuele promotie naar de eredivisie. Thuis had Van Zoelen Almere nog met 6-2 gewonnen van de Brabanders.

Monique Slaman en Iris Putters speelden een goede vrouwendubbel, waren in de tweede game dicht bij de winst, verloren jammer genoeg toch nog en verloren bovendien de derde game.
Ralph Starren en Dennis Steenland wonnen hun mannendubbel wel, zij het ook in drie spannende games. De eerste en de tweede game werden in de verlenging beslist en de derde game was met 16-21 voor het Almeerse duo.

De singlepartijen werden netjes onderling verdeeld. Monique ging ten onder in twee games tegen de nog ongeslagen Monique Broeke. Tim Vaessen won deze keer in twee games en daarmede trok Tim de stand in de wedstrijd weer recht.
Ralph Starren won zijn singlepartij door een 20-15 achterstand weg te werken en alsnog met 22-24 te winnen. In de tweede game was Ralph met 15-21 zijn tegenstander de baas.
Iris Putters speelde een marathonpartij wellicht ter compensatie van het feit dat Tim slechts twee games speelde :)
De eerste game verloor Iris, de tweede won ze vervolgens knap en in de derde game kwam ze op matchpoint met 19-20. Ze wist het matchpoint niet te verzilveren en verloor uiteindelijk met 22-20. Een verliespartij om wakker van te liggen.

De beide mixen gingen jammer genoeg verloren en beiden in drie games. Monique en Tim en Iris en Dennis kwamen net iets te kort en daarmede werd de eindstand bepaald op 5-3 in het voordeel van TFS '57.

Van Zoelen Almere staat nu op de vierde plaats want Invictus, ook een promotiekandidaat voor de eredivisie speelde Elo United met 8-0 van de mat en Invictus nam de derde plaats over. Door deze overwinning heeft Invictus zeer goede zaken gedaan. Invictus is bovendien de tegenstander van Van Zoelen Almere, komende zaterdag thuis in Sportcomplex De Toekomstgroep. Dat gaat nog heel spannend worden in deze eerste divisiepoule. Wie verzilvert uiteindelijk het eredivisieticket, Invictus of TFS '57.

Reageer op dit bericht (“Onverwachte nederlaag voor Van Zoelen Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)