Badminton Vereniging Almere

Otto van Stenus volgt Aisha Krak op!

Op 21 oktober 2008 meldden wij op deze site dat Aisha Krak aan het einde van het seizoen 2008/2009, dus per 31 juli 2009, zou stoppen als voorzitter van de Sport Technische Commissie (STC). In het zelfde bericht hebben wij aangegeven, dat wij het vertrek van Aisha ten zeerste betreuren. Er is namelijk de afgelopen drie jaar heel veel ten goede gewijzigd ten aanzien van het technisch beleid. Vervolgens hebben wij een vacature geplaatst op onze site en zoals te verwachten viel, was het aantal sollicitanten groot. Nee dus, geen sollicitanten voor één van de mooiste, maar ook belangrijkste bestuursfuncties binnen de organisatie van de Badminton Vereniging Almere.

En toen zijn er andere wegen bewandeld door het bestuur en dat heeft er in geresulteerd dat Otto van Stenus bereid is om voorzitter van de STC te worden. En als zo vaak, geldt ook hier, dat iemand die het heel erg druk heeft, en een drukke functie bekleedt in het bedrijfsleven, er altijd nog wel wat bij kan doen.

Otto stelt zichzelf even kort voor:

“Toen men mij een tijd geleden benaderde met de vraag of ik interesse had om het STC-stokje van Aisha over te nemen, moest ik er toch wel een hele tijd over nadenken. In de eerste plaats ben ik de afgelopen drie jaar al behoorlijk druk geweest met verschillende initiatieven binnen de BVA-jeugdopleiding zoals Top Junior, het RTC Almere en de Badminton School Almere.

Ten tweede heb ik een redelijk drukke baan waarvoor ik ook nog vrij regelmatig in het buitenland bivakkeer. Ten derde (en zeker niet onbelangrijkst) is er natuurlijk het thuisfront, dat onder dit alles niet te veel mag lijden! Na een goed gesprek met vrouwlief en wat indringende gesprekken met Aisha Krak, Rick Prins, Henk Staats en enkele andere personen binnen de vereniging heb ik uiteindelijk de beslissing genomen om mijzelf kandidaat te stellen voor deze uitdagende functie. Ik wilde eerst een goed beeld hebben van de huidige opzet, organisatie en beleid van de BVA. Daarnaast was het voor mij belangrijk te begrijpen wat de visie van de STC en bestuur voor de korte en (middel)lange termijn is. Met dit alles in mijn achterhoofd, heb ik er heel veel zin in om Aisha op te volgen en een poging te doen om haar voortreffelijke werk binnen onze vereniging voort te zetten. Ik besef terdege dat dat geen sinecure is!

Ik heb zelf geen echte badmintonachtergrond, ik ben geen trainer en ik heb ook nooit op topniveau gespeeld. Wel tracht ik zo vaak mogelijk (als recreant) tegen een shuttle te slaan, maar door de eerder genoemde redenen kom ik daar niet echt heel erg veel aan toe.
Verder ben ik vader van twee badmintonnende kids maar ik heb dus zogezegd geen verstand van badminton, maar gelukkig hebben veel mensen binnen de STC dat wel! Met mensen als Rick Prins, Emmy Vlaar, Eddy Odijk, Joeri Kraaijestein, Bas van Os, Suzanne Mulkens en Mariska Post voor het meer faciliterend gedeelte en alle anderen hebben we gelukkig een wereld aan ervaring en kennis in huis.

Ik zal me inhoudelijk dan ook zeker niet teveel ‘aanbemoeien’ met badmintontechnische zaken maar meer met beleidsmatige zaken, de organisatie en het creëren van de juiste voorwaarden. Voorwaarden waarbinnen de BVA haar sportieve doelstellingen voor de komende jaren zal kunnen bereiken.

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam bij DHL, de grootste logistieke dienstverlener ter wereld, en ik heb Europa, Midden Oosten en Afrika als mijn werkgebied. Vandaar ook dat ik met enige regelmaat op ‘stap’ ben. Binnen deze baan, als ook binnen mijn twee voorgaande jobs, heb ik veel ervaring mogen opdoen met het werken binnen, en het aansturen van teams van verschillende pluimage. Daarnaast heb ik regelmatig te maken met ‘uitdagende’ doelstellingen en krappe deadlines. Ik zie dus veel overeenkomsten tussen het bedrijfsleven en een sportvereniging alleen zal het salarisniveau binnen de BVA wat lager zijn zullen we maar zeggen….. Maar alle gekheid op een stokje: ik zou het fantastisch vinden als ik mijn kennis en ervaring kan gebruiken in het werk binnen de STC. Strikt formeel begin ik pas op 1 augustus 2009 maar ik zal me al op korte termijn verder verdiepen in allerhande zaken ten aanzien van het technische beleid. Verder zal ik nog veel meer gesprekjes hebben met andere mensen die vaak al jaren lang actief zijn binnen onze vereniging. Tot slot zal ik al regelmatig aanschuiven tijdens al geplande STC-overleggen.”

Tot zover Otto.

Het zal U duidelijk zijn, dat het bestuur zich in de handen knijpt, in haar nopjes is, verheugd is, meer dan tevreden is, oprecht blij is, of wat we er ook allemaal van maken, dat Otto onze nieuwe voorzitter van de STC gaat worden. Iemand met veel bagage en ervaring, een vakman pur sang met veel managementervaring.

Het bestuur steekt de vlag uit en heet Otto van Stenus van harte welkom!

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. roland branderhorst op 22-12-2008 om 12:22 uur

  Beste Otto,

  Het is een goede zaak voor de vereniging dat jij dit wilt doen.
  Er is geen betere plek om samenwerking op te bouwen dan in het veld. Daar je broer Ernst een andere tak van onze vereniging onder zijn hoede heeft, staat de uitnodiging voor een gezellige dubbel met Bor tegen de gebroeders van Stenis nog steeds.Samen spelen leidt to samen werken.
  We horen het wel.

  Roland

 2. John Bor op 22-12-2008 om 17:38 uur

  Otto,

  Sluit mij aan bij de woorden van Roland.
  Veel suc6 met je nieuwe job, als je nog eens wilt sparren over badminton kunnen we dat wel doen tijdens het uitlaten van de honden.
  Gr John.

Reageer op dit bericht (“Otto van Stenus volgt Aisha Krak op! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)