Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

De Commissie Implementatie Nieuwe Competitie Opzet is begin en eind november 2008 weer bij elkaar geweest om nog een aantal zaken onder de loep te nemen. Want Cock van Anrooij, de voorzitter van de Commissie, heeft tijdens de bondsvergadering al gezegd, we zullen als commissie doorgaan met het zoeken naar mogelijkheden om het Nederlandse badminton te verbeteren en het die plaats te geven waar het recht op heeft.

Zo was eind november ook Joost van Klink van Badminton Business Netwerk aanwezig en die hield een prima uiteenzetting over sponsoring voor de eredivisie badminton. Zijn advies was: “Eerst alles op een rij zetten van wat we willen en kunnen en ons imago verbeteren”. Dat zal nog niet meevallen, want ons badmintonimago heeft de laatste decennia forse deuken opgelopen. En als we dan in ons achterhoofd het gezegde houden: “Imago komt te voet en gaat te paard”, dan is wel duidelijk dat wij niet in een paar maanden over een positief imago beschikken. Maar de commissie is er van overtuigd dat we er met zijn allen zeer zeker wat aan kunnen doen en ook gaan doen. In de Clear kunt U lezen wat we allemaal nog van plan zijn, waaronder ook het feit dat we een brainstormsessie gaan houden begin februari met de eredivisieverenigingen.

Op 14 november 2008 zijn we met elf vertegenwoordigers van onze vereniging naar het jaarlijkse Sportcongres geweest van Sportservice Flevoland. Weer heel erg leerzaam en dat vonden we allen. Goede workshops met soms confronterende onderwerpen zoals bijvoorbeeld “Seksuele Intimidatie”. De Badminton Vereniging Almere heeft altijd veel aandacht geschonken aan de interne opleiding van bestuurs-, commissieleden en trainers en in december 2008 of januari 2009 wordt er in Sportcomplex De Toekomstgroep een workshop Clubkoers georganiseerd voor alle geïnteresseerden. U hoort daar binnenkort meer van.

En op zaterdag de 29e november 2008 hebben de Sporttechnische Commissie en het bestuur rond de tafel gezeten om een aantal zaken te bespreken met het oog op het nieuwe seizoen, het seizoen 2009/2010. Want de tijd vliegt. Conform onze Planning & Controlcyclus dienen de commissies van de vereniging in januari 2009 hun jaarplannen in voor het seizoen 2009/2010. In februari 2009 vindt de financiële vertaling van die plannen plaats en in maart 2009 stelt de penningmeester de begroting op en die wordt dan in april 2009 in het bestuur vastgesteld en vervolgens in de voorjaars-ALV door de leden bekrachtigd.

Het schilderwerk aan de buitengevel van ons sportcomplex is afgerond. Dat geldt evenzo voor het plakken van de folie op de buitenramen. De bedoeling is dat het in de zomer minder warm in de kantine is. Jammer is alleen dat drie dagen na het afronden van het schilderwerk er alweer graffiti gespoten is op de achterzijde van het complex en dat er ook al weer een raam is ingegooid van de kantine. Doodzonde allemaal.
Tussen Kerst en Nieuwjaar zullen de verkeersruimten in het complex worden opgeknapt en aansluitend de kantine. Wij zullen U daarvan allemaal op de hoogte houden.

Afgelopen vrijdag was ik met kleinzoon Daan op de Vechtse banen in Utrecht. Daan moest daar schaatsen onder leiding van een trainster van Holiday on Ice. Daan gaat namelijk optreden in een ijsshow van SBS, ‘Kinderen op het ijs’ of iets dergelijks heet het TV-programma. Zijn andere Opa, Klaas Wilting, heeft ook ooit eens aan zo’n ijsdansshow meegedaan. Nu is Daan aan de beurt. IJskoud trouwens in die ijshal, die veel weg had van een Oostduitse hal. Erg armoedig allemaal. ‘s Middags moest Daan zwemmen. Hij heeft al twee zwemdiploma’s en nu is hij op weg naar zijn derde diploma. En daar was het nu juist weer bloedheet in dat zwembad. Aangezien ik de schaatsen van Daan bij mij had om aan mijn dochter te geven, keken de mensen mij wel een beetje vreemd aan. Nu werd ik vroeger toen ik werkte, ook wel eens vreemd aangekeken, vooral als ik als directeur een impopulaire maatregel had genomen. En ook op de vereniging gebeurt mij dat wel eens. Aan de leden heb ik het verzoek om als men ergens vreemd van staat te kijken, altijd even bij de bestuursleden na te vragen hoe iets echt zit. En vooral niet af gaan op geruchten en dan verkeerde conclusies trekken. Gewoon even vragen op de bestuursman of -vrouw af. Daar kijkt het bestuur niet vreemd van op.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)