Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter en Napoleon in Groningen

Woensdag 17 december 2008 was een drukke dag voor een aantal leden van het bestuur van de vereniging. Voor mijzelf begon het al bij de badmintonnenoverdag in de ochtend. Maar er zijn ergere dingen dan het verorberen van heerlijke hapjes tijdens de jaarafsluiting. En het was bovendien heel gezellig. ’s Middags nog even een gesprekje met een drankenleverancier en samen met Vincent een contract ondertekend met een ander schoonmaakbedrijf. Vervolgens zijn Vincent Festen en ik naar de presentatie geweest van het nieuwe sportbeleidsplan van de gemeente Almere.

Dat begon om 17.30 uur in het Almeerse Topsportcentrum en om 18.45 uur moesten we helaas weg zonder aan het buffet te kunnen deelnemen. Want om 19.00 uur was er de reguliere najaars-ALV. Er waren vier leden die de moeite hadden genomen om te komen en om 19.45 uur kon de ALV worden afgesloten en werd de penningmeester decharge verleend voor het gevoerde financiële beleid. Aansluitend hadden we een Algemene Bestuursvergadering van de BVA. Dat was voor mijzelf een knelpunt, want ik had ook bardienst. Gelukkig was Peter van Soest bereid om mijn bardienst over te nemen. Van ruilen wilde Peter niet weten. Hij wilde mij deze vriendendienst beslist verlenen. Wat mij betreft chapeau voor Peter!
Al met al een zware dag voor deze prépensioener. Hetzelfde geldt trouwens niet alleen voor mij, maar ook zeker voor Vincent.

Ik zei het al; een nieuw schoonmaakbedrijf. Per 1 januari 2009 start Noord Facilities en hebben we afscheid genomen van Hodal. Dat afscheid nemen dat heeft zeker pijn gedaan. Hodal was onze eerste sponsor van de vereniging, maar de schoonmaakkwaliteit uit het verleden, werd de laatste jaren spijtig genoeg niet meer gehaald.

Onze nieuwe voorzitter van de activiteitencommissie, Ernst van Stenus, heeft een gesprek gehad met de recreantencommissie. De recreantencommissie had een drietal belangrijke opmerkingen:

Wel het punt van de douches is opgelost met het nieuwe schoonmaakbedrijf, en de recreanten krijgen de shuttle die zij wensen. Dus terug van Yonex naar Victor. Ze zijn al besteld. En wat de flyerbemoeienis betreft, we zijn in afwachting van de ideeën van de recreantencommissie. En zo snel moeten we als vereniging kunnen schakelen. We zijn een grote vereniging, maar we moeten uitblinken in de kleine dingen. Een ieder die daar suggesties voor heeft, moet altijd contact opnemen met één van de bestuursleden. En zit U iets dwars, schiet dan ook een bestuurslid aan. Niet over personen en minpunten in de wandelgangen praten, maar onmiddellijk praten met een van de bestuursleden. Dat helpt.

Had ik het zojuist over de nieuwe voorzitter van de activiteitencommissie, Ernst van Stenus, U heeft gisteren op de site kunnen lezen dat Otto van Stenus onze nieuwe voorzitter van de STC gaat worden. Voor mij persoonlijk een lekker gevoel om de kerstdagen in te gaan met de wetenschap dat de oh zo belangrijke functie van voorzitter van de STC is ingevuld. En door een bekwame vent!

Een paar weken terug zijn we met de trein naar Groningen geweest. In feite een ideetje van Bertus Stoeltjes, de ontwerper en bouwer van onze bar, die overigens nog altijd een aantal dinsdagen aanwezig is in ons Sportcomplex om enige hand- en spandiensten te verrichten. Hij maakte mij attent op de heel goedkope treinkaartjes van Het Kruidvat. Op naar Groningen dus, wel drie uur onderweg maar tegelijkertijd ook erg onthaastend. Ontspannen naar buiten kijken en dat alles vrij comfortabel. En Groningen is absoluut een leuke stad. En zo liepen we door de Heerenstraat, het A-Kerhof en de Groote Markt, juist ja, van het overbekende Monopolybord. En in één van de zijstraatjes was een tweedehands boekhandel. Tweedehands boekhandels frequenteer ik nogal eens omdat ik al jaren op zoek ben naar een biografie van Dr. Presser over Napoleon, de kleine korporaal die het tot een groot keizer schopte, overigens ten koste van miljoenen doden. En daar in het Groningse pakte men de biografie over de bekendste Bonaparte zo van de plank. Voor € 9,50 was ik het mannetje. Ik zal mij met de Kerst niet vervelen. Stalin ben ik net doorheen, Mao ligt te wachten en dan dus nu Napoleon. In dit verband refereer ik nog maar even aan het gezegde: “Wie de historie niet kent, kan de toekomst niet in”. Overigens al deze drie waren groots, maar tegelijkertijd ook grote schurken.

En na de Kerst kijk ik op de 27e december 2008 naar een TV-programma Kinderen op het IJs. Daarin acteert mijn kleinzoon Daan, die nu al beter schaatst dan zijn andere Opa Klaas. Zelf kan ik helemaal niet schaatsen, ik heb de motoriek van een struikelende strijkplank, maar dat wist U al.

Namens het bestuur wens ik U allen prettige kerstdagen en een bijzonder fijne jaarwisseling. En tot ziens op de Nieuwjaarsreceptie, zondag 4 januari 2009 om 14.00 uur in de kantine van ons Sportcomplex De Toekomstgroep. En de organisatie is in de vertrouwde handen van Cock van Puffelen en Ronald Blok. Dat zit weer gebeiteld. Net zo gebeiteld als het klaverjastoernooi van 19 december 2008. Was ook weer zeer geslaagd.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter en Napoleon in Groningen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)