Badminton Vereniging Almere

Van Zoelen Almere speelt gelijk

Van Zoelen Almere, team 2, uitkomend in de eerste divisie afdeling 2, heeft zondag 21 december 2008 in de uitwedstrijd tegen Elo United in Hengelo met 4-4 gelijk gespeeld. De Almeerders moesten het doen zonder Dennis Steenland, die op zaterdagavond in een ander team werd ingezet. Opvallend was het verlies in de mannensingles en juist de winst in de vrouwensingles.

Het mannendubbel van Ralph Starren en Tim Vaessen ging verloren in drie games en met name de derde game werd in de verlenging gewonnen door de Belgen in Hengelose dienst.
Ook het vrouwendubbel was voor Elo en ook in drie games. Monique Slaman en Iris Putters redden het net niet.

Tim Vaessen speelde volgens zijn eigen woorden de slechtste single van het seizoen. Dat kan een keer gebeuren. De eerste twee games stonden bol van de verlengingen en de tweede game wist Tim nog te winnen na een aantal matchpoints te hebben overleefd maar de derde was met 16-21 voor de Belg Frederic Gaspard.
Wel de Belgen zijn niet alleen goed om kabinetten te laten sneuvelen. Dat lieten ze wel zien want ook Ralp Starren, vol van revanchegevoelens, redde het opnieuw niet tegen Lionel Warmotte.
Al met al keken de Almeerders al wel tegen een 4-0 achterstand aan.
En toen kwam het zogenaamde zwakke geslacht in actie. Monique Slaman won keurig haar vrouwensingle in twee games van Tessa Eijsink (21-17 en 21-17).
Iris Putters had er drie sets voor nodig tegen Janneke Houtman (21-17, 16-21 en 21-15) maar ook zij won.

Tim Vaessen en Monique Slaman wonnen hun gemend dubbel van Gaspard en Eijsink met 21-19, 18-21 en 21-11. En Ralph Starren en Iris Putters deden dat in twee games van Remco Pots en Houtman (21-15 en 21-12).
En daarmede werd de eindstand bepaald op 4-4 en kwamen de Almeerders toch nog heel fraai terug van een 4-0 achterstand.

In deze poule lijkt het er overigens op dat Invictus uit Wadinxveen aan het langste eind trekt in de strijd om het erediviseschap tegen TFS '57 uit Bergen op Zoom.
Invictus staat op een derde plaats met 53 punten uit elf wedstrijden en TFS '57 heeft 43 punten uit eveneens 11 wedstrijden.En met nog drie wedstrijden te gaan wordt het voor TFS '57 heel moeilijk om de achterstand nog in te lopen op Invictus.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Aisha op 22-12-2008 om 12:27 uur

  Dus vrouwen zijn 'Het zwakke geslacht?'
  Daar zijn de meningen over verdeeld hoor Henk.

 2. Henk Staats op 22-12-2008 om 12:35 uur

  Ik schrijf er wel zogenaamd voor. En toen ik nog werkte, inmiddels al weer maanden terug, vielen er vijf afdelingen onder mijn directiepost en van deze vijf waren er drie dames afdelingshoofd.
  Ze waren niet alleen sterk in hun werk, maar ze zagen er nog leuk uit bovendien. En dan heb ik het nog niet over mijn sterke secretaresse.
  Overigens de dames zelf prefereerden weer mannen op hun afdeling :)
  Hioe meer sterke dames, hoe liever het mij is.

Reageer op dit bericht (“Van Zoelen Almere speelt gelijk ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)