Badminton Vereniging Almere

Badminton Vereniging Almere doet recordpoging Guinness Book of Records

Op vrijdag 27 februari en zaterdag 28 februari 2009 doen vier badmintonners van de Badminton Vereniging Almere in Sportcomplex De Toekomstgroep een poging om het record aaneengesloten badmintonnen, zoals dat is opgenomen in het Guinness Book of Records, te breken.

Het huidige record staat op 24 uur, 21 minuten en 19 seconden, is in Ierse handen en gevestigd op 10 en 11 december 2005. De vier Almeerse badmintonners zijn van plan dit record te breken en het nieuwe record op maar liefst 27 uur te zetten.
De vier badmintonhelden, Joost Berkelmans, Rick Blok, Thijs Maassen en Steven van Puffelen, beginnen op vrijdag 27 februari 2009 om 13.00 uur en eindigen op zaterdag 28 februari 2009 om 16.00 uur.

Het startschot zal gegeven worden door wethouder van onder meer Sportzaken Arno Visser. Ook Monica Visser, directeur van Sportservice Flevoland zal aanweizig zijn. Voorts zullen tijdens de recordpoging Klaas Wilting, Robert Rinsma en Rob Ridder, voorzitter van de Nederlandse Badminton Bond, acte de présence geven als op zaterdagmiddag 28 februari 2009 het huidige record verbeterd wordt.
Donja Pieters, officieel EBU-scheidsrechter, zal de laatste drie uren als scheidsrechter optreden en ook de spelers van team 1, Dekker Almere, zullen de laatste uren van de recordpoging aanwezig zijn.

Joost, Rick, Thijs en Steven vinden het belangrijk dat zij deze recordpoging ook in het teken stellen van de Stichting Europa Kinderhulp. Een aantal sponsors doneert een bedrag en de Badminton Vereniging Almere hoopt, dat de bezoekers van dit recordevenement eveneens een bedragje willen schenken aan de vrijwilligersorganisatie Stichting Europa Kinderhulp ten behoeve van kinderen die het aanzienlijk minder hebben dan onze kinderen. De voorzitter van de Stichting Europa Kinderhulp, mevrouw Betsie Aller Meijer zal eveneens bij het slot van de recordpoging aanwezig zijn.

De organisatie rondom deze recordpoging is in handen van Ingrid van der Putten, Ronald Blok en Cock van Puffelen. En het betreft hier een unieke poging om het wereldrecord aaneengesloten badmintonnen in Nederlandse, maar ook vooral in Almeerse handen te krijgen.
Het huidige record is in handen van Sylvia Campioni, Albrei Cox, Maureen Dunne en William Stevenson en is gevestigd op 10 en 11 december 2005 in Ierland.

Nadere toelichting

De vier helden van de Badmintonvereniging Almere, Joost Berkelmans, Rick Blok, Thijs Maassen en Steven van Puffelen, beginnen niet zonder meer aan dit ellenlange badmintonavontuur. Zij hebben zich de afgelopen weken terdege voorbereid en hebben al een aantal malen uren en uren achterelkaar gebadmintond, met om het uur een toegestane pauze van slechts vijf minuten. Bij het hele voortraject zijn betrokken een arts, een voedingsdeskundige en een fysiotherapeut en tijdens de recordpoging zullen deze laatste twee aanwezig zijn.

Mocht één van de vier onverhoopt in het voortraject van de recordpoging een blessure oplopen, dan is de eerste reserve Gijs Berkelmans.
Joost, Rick, Thijs en Steven gaan er vanuit dat ze sowieso de nodige support krijgen van hun eigen teamleden, maar eerlijk gezegd verwacht de organisatie en de spelers een groot aantal supporters in de zaal om de recordpoging te ondersteunen.

Om de zware nacht door te komen van 27 op 28 februari 2009 zal ook de zogenoemde Nacht van Almere, een evenement waarbij er ’s nachts wordt gebadmintond en dat inmiddels tot één van de tradities is uitgegroeid van de Badminton Vereniging Almere, gelijktijdig worden gehouden.
Concreet betekent dit dat de vier recordbrekers niet helemaal alleen de nachtelijke uren moeten doorkomen en dat dit het wellicht een ietsje makkelijker maakt. De organisatie van de Nacht van Almere berust bij Bas Berkelmans en Ernst van Stenus.

De Badminton Vereniging Almere wil de Almeerse politiek en het Almeerse publiek er graag op wijzen dat de Badminton Vereniging Almere een vitale, dynamische en financieel gezonde vereniging is en dat ook zal blijven.

Tot nu toe 18 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Cindy op 28-01-2009 om 18:15 uur

  Het bericht staat ook in de Almere Vandaag (woensdag 28 jan), maar daar wordt de indruk gewekt dat het as vrijdag is!

 2. Henk Staats op 28-01-2009 om 20:59 uur

  Tja, ik heb het ook gezien. Het stond overduidelijk in het persbericht. Morgen komt er een rectificatie.

 3. cock op 29-01-2009 om 09:51 uur

  Nog even ter verduidelijking: Rick, Thijs, Joost en Steven zullen hopelijk het record gaan zetten, maar het is een record voor en van BV Almere, dus van ons allemaal. We kunnen dan ook dit record van ons allemaal maken door actief de 4 boys te komen steunen tijdens hun poging. Laten we er vooral een groot feest van gaan maken!!! Wij (de organisatie) zijn erg enthousiast en zullen er alles aan doen om deze dag onvergetelijk te maken, maar we kunnen het niet alleen!!

 4. Maurits van Tubergen Lotgering op 29-01-2009 om 10:16 uur

  Beste collega's,

  Ik wil de lol niet erg verpesten, maar een record zal het bij lange na niet zijn. Een tiental jaar geleden hebben Stan de Lange met partner dit record reeds op twee dagen meer gezet. Vier jaar geleden heb ik dit met Ruud Faas aangevallen, en Ruud heeft het record verbeterd tot 86 uur!!!
  http://www.ad.nl/archive/?service=archive&articleID=2235055
  http://home.zonnet.nl/bch_horst/nl/nieuws.html
  http://www.sportdietetiek.nl/default.asp?action=page&tc=NL&PaginaID=5195

  Voor meer informatie kunnen jullie mij altijd bereiken.

 5. Maurits van Tubergen Lotgering op 29-01-2009 om 10:18 uur

  Sorry, het record stond op de naam van Stan Put en Niels Nijland. Natuurlijk wens ik iedereen wel heel erg veel plezier en succes met deze actie. Dat er maar veel geld opgehaald zal worden!!!

 6. cock op 29-01-2009 om 11:23 uur

  Sorry Maurits, maar we hebben officiele documentatie van het Guiness Book of Records Office, dat het record op 24 uur en een beetje staat op naam van de genoemde Ieren in de aankondiging. Wellicht zijn er twee records, een voor het enkelspel en een voor het dubbelspel.
  Wij gaan voor het dubbelspelrecord en houden ons uiteraard aan de officiele berichtgevingen.

 7. Roland Pereboom op 29-01-2009 om 23:46 uur

  Cock,
  je hebt helemaal gelijk, er is een record voor het enkelspel en voor het dubbelspel. Ooit (zo'n 25 jaar geleden) hebben 4 spelers van Van Zijderveld dit dubbelrecord in handen gehad, waaronder de ex-BVA trainer Lotan Heese. Ik zal een nakijken hoe lang precies en wanneer. Ik weet nog wel dat 2 goede masseurs een noodzaak zijn om de spelers op de been te houden!
  En Maurits ... jij kent Cock nog niet. Als hij iets organiseert gaat hij niet over één nacht ijs en komt hij zeer goed beslagen ten ijs. Maar ik zou zeggen, kom hen aanmoedigen en doe een duit in het zakje.

 8. Roland Pereboom op 29-01-2009 om 23:46 uur

  Cock,
  je hebt helemaal gelijk, er is een record voor het enkelspel en voor het dubbelspel. Ooit (zo'n 25 jaar geleden) hebben 4 spelers van Van Zijderveld dit dubbelrecord in handen gehad, waaronder de ex-BVA trainer Lotan Heese. Ik zal een nakijken hoe lang precies en wanneer. Ik weet nog wel dat 2 goede masseurs een noodzaak zijn om de spelers op de been te houden!
  En Maurits ... jij kent Cock nog niet. Als hij iets organiseert gaat hij niet over één nacht ijs en komt hij zeer goed beslagen ten ijs. Maar ik zou zeggen, kom hen aanmoedigen en doe een duit in het zakje.

 9. Nils Nijland op 10-02-2009 om 21:12 uur

  Hallo,

  Inderdaad hebben een 4-tal leden van Van Zijderveld (Volgens mij Lothan Heese, Glenn Jansen, Roy Reket en nog iemand?) ergens in de jaren 80 een dubbelrecord neergezet. Uit m'n hoofd is dit ongeveer 37 uur geweest.

  Daarnaast hebben Stan Put en ik in februari 1991 het enkelrecord (toen ook een wereldrecord) neergezet op 85 uur onafgebroken badmintonnen. (Jawel, echt badmintonnen!!!) Dit is destijds erkend door Guiness Book of Records en heeft ook jaren in elke editie gestaan. Totdat op een gegeven moment wij bericht hebben gekregen dat zij dergelijke records niet meer standaard publiceerden.

  Dit record is inderdaad enkele jaren later met 1 uur verbroken. Dat de organisatie van Guiness Book of Records de zaakjes niet op orde hebben, is mij 4 jaar geleden al opgevallen.
  In ieder geval ben ik nog steeds in het bezit van een officiele oorkonde en bezit ik nog de eerste editie waarin ons record geplaatst is.

  Neemt niet weg dat ik dat ik de heren veel succes wens. Het bericht gaf mij weer even de gelegenheid om trug te denken in de tijd dat wij het gedaan hebben. Het was in ieder geval een verschrikkelijk leuke, maar zware ervaring.

  Groet,
  Nils Nijland

 10. cock op 11-02-2009 om 13:35 uur

  Nils,
  Allereerst gefeliciteerd met je record, inderdaad een fenomenale prestatie.

  Echter dit is het enkelrecord, wij gaan het dubbelrecord aanvallen. Dat Van Zijderveld in het verleden 37 uur heeft gebadmintond zegt me niet zo veel. Er zullen vast meer van dit soort prestaties op de wereld zijn geleverd. Echter het zijn geen Guiness Book of Records records geweest, want zij zijn niet genoteerd. Dat het GBoR Office z'n administratie niet op orde heeft geloof ik niks van. Om een record erkent te krijgen dien je aan zeer strenge voorwaarden en regelgeving te voldoen (weet jij waarschijnlijk als voormalig recordhouder alles van), dus naast de vier spelers dien je ook een enorme organisatie er omheen op te zetten.

  Momenteel is het record in handen van 4 Ieren, als bewijs een stukje uit de eerste e-mail van het GBoR office aan ons (datum oktober 2008): The current record (current as at the date of this letter) is:
  The longest doubles badminton marathon was one of 24 hr 21 min 19 sec by Sylvia Campion, Aubrey Cox, Maureen Dunne and William Stevenson (all Ireland) at Carlow YM Badminton Club, Carlow, Ireland, over 10-11 December 2005.

  Volgens mij is deze mededeling cristal clear. Iedereen mag zeggen en beweren wat hij wil, maar als onze 4 mannen het 27 uur volhouden zijn ze voor ons en voor het GBoR de officiele recordhouders en is het record in handen van BV Almere.

 11. Nils Nijland op 11-02-2009 om 20:44 uur

  Cock,

  Ik begrijp je reactie, echter waarom ik aangaf dat de betreffende organisatie hun zaakjes niet op orde heeft/had heeft te maken met het feit dat het eerder genoemde record door Van Zijderveld-spelers WEL DEGELIJK destijds erkent is door Guinness Book Of Records. En ook als dubbelrecord (4 spelers tegen elkaar)!!
  Ik heb zojuist Frans Poel gesproken (De ontbrekende 4e persoon van het record destijds op 37 uur) en die bevestigde mij dit. Ook hij heeft nog officiele documenten en oorkondes van toen (1987). Ook zij voldeden aan alle strenge voorwaarden en regels.
  (Overigens verwacht ik dat Frans nog wel even zal reageren.)

  Ik begrijp wel dat je niks mee kan, alleen zegt het wel wat hoe de organisatie hiermee omgaat. En over bv. 10 jaar zullen er vast weer 2 of 4 "gekken" zijn die een record willen verbreken, die dan staat op misschien wel 18 uur. Dan denken jullie ook: "He, stond dat record niet scherper?"

  Voor de rest maakt het mij geen bal uit, het blijft een grappige happening.
  Veel plezier ermee. Groet,
  Nils

  P.s. mocht je tips nodig hebben? ;)

 12. Frans Poel op 11-02-2009 om 20:47 uur

  Beste mensen,
  Ik reageer even op de duurrecord poging. Zoals aangegeven door Nils zijn er 4 enthousiastelingen geweest die het record al op meer dan 37 uur hebben gezet. Daar was ik er één van. Dat was natuurlijk erg afzien. Veel pijn geleden en hard gewerkt.
  Nu, na bijna 22 jaar, komt er op een forum de namen van ons team. Namen? Ja, drie namen en......nog iemand. Nog iemand? Heb ik het daarvoor gedaan? Ik trots de verhalen in de kroeg en aan mijn kinderen vertellen en dan staat er nog iemand??? Dat doet pijn. Frans Poel is de naam. De 4e man dus. Uit het oog uit het hart he Nils. Haha, maar nu serieus.
  Ons record staat in het Guiness book of records van 1987. Het was een Benelux record. Wij hebben 37 uur en 15 minuten gedubbeld. Voor diegenen die nu als monniken leven wel de hint nog even goed te checken wat nu werkelijk het record is.
  Toch vervelend als het na alle inspanningen net te weinig bleek te zijn……. In ieder geval veel succes!
  Aan Cock….Onze geslaagde recordpoging kan je misschien niet zoveel zeggen maar ik kan je onze oorkonde en een kopie uit het boek geven. Ik denk dat dat genoeg zal zeggen. Wij hadden dus alles op orde.
  Frans Poel

 13. Stephan op 11-02-2009 om 21:55 uur

  In het huidige GBoR staat het record op ruim 24 uur behaald door een stel Ieren. Ik twijfel er ook niet aan dat 25 jaar geleden een viertal 37 uur hebben gedubbeld.

  Er is een periode geweest dat het GBoR records uit het boek heeft geschrapt. Blijkbaar is toen ook dit record geschrapt. Naar de reden kunnen we alleen maar gissen.

  De vier die het nu gaan proberen wens ik veel succes om het huidige record aan te scherpen naar 27 uur.

 14. Frans Poel op 11-02-2009 om 22:19 uur

  Beste Stephan,
  Als wij eruit zijn geschrapt is dat vrij bizar maar blijkbaar realiteit. Genoeg dan over het verleden.

  Veel succes en plezier aan de deelnemers en organisatie. Hopelijk halen jullie veel geld binnen voor het goede doel. Wat dat betreft hebben jullie het al beter gedaan dan wij!
  Frans Poel

 15. Rick op 11-02-2009 om 22:45 uur

  Het zou goed kunnen dat wij nu met andere regels de dubbels moeten doen als dat jullie hebben gedaan Frans Poel. Ik weet niet met wat voor regels jullie gespeeld hebben maar het zou kunnen dat die regels die jullie toen toegepast hebben niet meer gelijk zijn aan de huidige.

 16. Roland Pereboom op 13-02-2009 om 00:20 uur

  Geachte heer Poel, Beste Frans,

  Kerel, ik begrijp je frustratie volkomen. En ik was trouwens je naam niet vergeten, maar ik heb hem alleen niet genoemd in mijn eerdere reactie en alleen Lotan (zonder "h", Nils!) genoemd, omdat hij bij BV Almere training heeft gegeven. Ik wist allleen niet meer precies wanneer (zat er maar 3 jaar naast) en hoe lang.

  Ik weet nog dat jij, als grote organisator en sponsorfinder, in eerste instantie mij ook gevraagd had, maar dat ik een toernooi in Genève had georganiseerd waar ik niet onderuit kon. Achteraf baalde ik wel, want jullie 4 stonden uiteindelijk in het grote befaamde boek editie 1987.

  Ik was wel erg trots op jullie en heb de eerste helft van de recordpoging nog live gezien (die nacht gingen wij rijden) samen met vele anderen en alle masseurs en voedingsdeskundigen die er bij waren. Per uur moesten er steeds 2 andere getuigen officieel een handtekening zetten en je mocht per uur 5 minuten rusten OF die rust opsparen en bijv. na 3 uur een kwartier rusten. Theo Keuchenius was reserve en is alle 37 uur wakker gebleven om eventueel bij uitval van één de andere 3 door te kunnen laten gaan.

  Lotan Heese heeft het bewuste Guiness record Book uit 1987 nog en ik zal het met weemoed nog eens inkijken.
  Zie je misschien gauw weer Frans. Bijv. 15 maart bij de finale v.d. play-offs om het teamkampioenschap badminton van NL: Zijderveld tegen Duijnwijck of Amersfoort !

 17. Frans Poel op 13-02-2009 om 22:13 uur

  Geachte heer Pereboom, Beste Roland,
  Dank voor je mooie reactie, zelfs in de titel heer Poel. Hiermee is alles weer goed gemaakt, haha.
  Maar frustratie , haha echt niet hoor. Het was vooral uit (mijn….) humoristisch oogpunt.
  Ik vind het gaaf wat de leden van Almere gaan doen. Het heeft in ieder geval weer mooie herinneringen opgehaald. Ik heb na jouw reactie direct gebeld met reserve Theo Keuchenius. Hij gaat snel dit forum opzoeken. Ik kan mij herinneren dat ook wijlen Roland Janssen en maatje Eric Sijtsema er de hele periode bij waren om Theo scherp te houden.
  Ik hoop dat de deelnemers en organisatie van Almere ook na zo veel jaar terug kunnen kijken op een super leuk evenement. Hopelijk tot de 15e Roland. Thanks, Frans

 18. Hester op 28-02-2009 om 19:22 uur

  Hoi!
  Super veel succes gewenst!! Sowieso een mooi doel. Inderdaad: Wat massagewerk doet wonderen! SVU volleybal kan het weten: 60 uur volleybal in december.
  Succes!!!
  Groetjes, Hester

Reageer op dit bericht (“Badminton Vereniging Almere doet recordpoging Guinness Book of Records ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)