Badminton Vereniging Almere

Dekker Packaging Almere 13 wint ook laatste wedstrijd!

Ondanks dat het kampioenschap al enige speelronden voor het einde was veilig gesteld, was er Team 13 alles aan gelegen om ook de laatste wedstrijd tegen rode lantaarndrager de Flinters, winnend af te sluiten. Dit is het laatste wedstrijdverslag van dit team, dit keer niet geschreven door één van de ouders maar door de kids zelf! En zoals u kunt lezen waren ze behoorlijk kritisch op zichzelf en elkaar! De ouders beperkten zich dit keer tot het rijden van de kids, genieten van de wedstrijden en het verorberen van de teamschotel na de wedstrijd!

Jeroen, Amy, Manon en Jayme

Jayme en Amy over de herendubbel:

Als eerste werd de herendubbel gespeeld. Je zag direct dat de vier heren aan elkaar gewaagd waren. Maar toch wonnen Jayme en Jeroen de eerste game na een spannende wedstrijd (20-22). De 2e game was ook zeer spannend: ze liepen telkens gelijk op. Toch wonnen J&J met 18-21. Maar de fouten waren ook zeker aanwezig! Het waren ook alleen maar onnodige fouten zoals in het net serveren en de service-return ging heel vaak in het net! Dit was wel jammer want daardoor hadden de tegenstanders veel punten gewonnen.

Jeroen en Jayme over de damesdubbel:

De damesdubbel ging wel een stuk beter dan de herendubbel. Manon & Amy hadden de eerste game wel redelijk goed gespeeld: vanaf de 8 liepen ze uit tot 16-8. Toch maakten de tegenstandsters er nog 15-21 van. Ook maakten Manon en Amy fouten: een smash mis slaan (niet raken!), onnodig in het net slaan of gewoon helemaal uit slaan. De dames begonnen de tweede game niet zo goed. Echt uitlopen deden ze dan ook niet. Het werd dus nog een spannende game. Maar ze hadden uiteindelijk gewonnen met 16-21.

Amy en Jayme over de herenenkel 2:

Toen begonnen we aan de HE2: Jeroen stond al snel 11-2 voor. Hij begon de eerste helft wel goed maar zijn tegenstander had ook wat in zijn mars. De stand van de eerste game werd 15-21 voor Jeroen. De tweede game liepen Jeroen en zijn tegenstander gelijk op maar toch werd het 19-21 voor Jeroen.

Jeroen over de damesenkel 2:

Toen begon Manon met de DE2. Vanaf het begin liep ze uit: 1-5 en zo werd het ook snel 9-18. Ook in de 2e game liep ze snel en veel uit: 3-8, 6-14. Dankzij mooi spel werd het twee keer 10-21.

Manon over de herenenkel 1:

Nadat Manon klaar was kon Jayme beginnen. De eerste game begon niet echt lekker, hij stond al snel met 6-1 achter maar uiteindelijk kon Jayme nog goed terugkomen. Jammer genoeg heeft hij de game nog verloren met 18-21. In de tweede game stond Jayme al snel voor met 3-11, duidelijk beter dan de eerste game. Hij heeft de 2e game goed en slim gespeeld en uiteindelijk gewonnen met 13-21. In de derde game waren de rollen omgedraaid. Jayme stond achter met 11-4 en hij heeft de draad ook niet meer kunnen oppakken en de game verloren met 21-5.

Jeroen over de damesenkel 1:

Vanaf de bank zagen we dat Amy met de DE1 begon. Na 1-15 voor Amy begon de tegenstander eindelijk wakker te worden: het werd 3-15. Toch werd het 3-21 voor Amy. In de tweede game stond het alweer snel 4-17 voor Amy. Hier werd het 4-21.

Manon en Jeroen over de GD2:

Manon en Jeroen speelden een relaxte wedstrijd. Ze maakten weinig fouten en hebben het zo tot 13-21 en 18-21 gebracht!

Amy en Jayme over de GD1:

We speelden best wel een redelijke wedstrijd. Natuurlijk zaten er wat foutjes hier en daar maar dat hoort erbij! De eerste game was ik (Jayme) wat gespannen maar gelukkig dat Amy dat minder was. De tweede game werd ik al wat rustiger. We hadden de wedstrijd uiteindelijk wel gewonnen met 15-21 en 13-21.

Uiteindelijk is de eindstand 1-7 geworden!

Hoe hebben wij deze competitie ervaren?

Jayme:

“Ik vond dit jaar een leuk jaar. Dit is mijn eerste jaar dat ik bij Almere speel en als je dan al meteen kampioen wordt is dat natuurlijk leuk. Ik vond het fijn dat ik leuk in de groep werd opgenomen. Dus werd ik ook steeds enthousiaster. Ook wil ik mijn complimenten geven aan Max Sibbald. Hij heeft ons bij iedere wedstrijd goed gecoacht. Maar helaas alleen niet bij deze laatste waar het goed kon gebruiken!

Amy:

Voor het eerst speelde ik bij de senioren: om direct dan al kampioen te zijn is natuurlijk heel leuk. Zoals al eerder is gezegd trainde ik ook voor het eerst bij de senioren. In het begin was het wel zwaar maar nu gaat het veel beter. Ik wil Max Sibbald bedanken voor het coachen en ook bedankt voor de sponsor.

Jeroen:

Ik vond het een leuk jaar, dit is wel mijn eerste jaar bij de senioren. Ik trainde dit jaar ook voor het eerst bij de senioren, in het begin was dat wel even wennen. Maar later ging dat wel beter. Ik wil ook onze coach Max bedanken omdat hij bij elke wedstrijd aanwezig was.

Manon:

Ik vond dit jaar een leuk jaar. Dit is mijn eerste jaar bij Almere en dat viel niet tegen! Goede training, coach en natuurlijk geweldige supporters en niet te vergeten onze geweldige sponsor Dekker Packaging Almere!

We hebben dit seizoen ook een heel slecht bericht te horen gekregen. Het is jammer dat Pieter Jan niet mee heeft kunnen spelen maar hij heeft ons wel altijd aangemoedigd. Daarom dragen wij het kampioenschap op aan Pieter Jan.

En als allerlaatste willen wij onze ouders bedanken voor het heen en weer rijden :-)

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Coralien op 26-01-2009 om 08:53 uur

    Leuk idee om het verslag op deze manier te schrijven en ook erg goed uitgevoerd.
    Goed gedaan jongens en meiden en nog van harte met jullie kampioenschap!

Reageer op dit bericht (“Dekker Packaging Almere 13 wint ook laatste wedstrijd! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)