Badminton Vereniging Almere

Nieuwjaarsreceptie was weer super

De Nieuwjaarsreceptie was weer een groot succes. Het had wellicht nog iets drukker gekund, maar de sfeer was er niet minder om. Monique Berns, Ineke van Puffelen, Ronald Blok en Cock van Puffelen hadden er weer veel werk van gemaakt en de oliebollen waren werkelijk weer vurrukulluk en ook de andere hapjes gingen er in als koek.

Henk Staats hield de gebruikelijke Nieuwjaarsspeech en keek daarbij terug op de sportieve prestaties van de vereniging, het vertrek van Yun Yong Wu, het aantrekken van Rick Prins en de aankomende voorzitterswisseling binnen de STC. Aisha Krak stopt aan het eind van het seizoen en Otto van Stenus volgt haar op. Ook werd nog even stilgestaan bij de bestuurswisseling binnen de Activiteitencommissie. Stephan Melein wordt tweede penningmeester en Ernst van Stenus is inmiddels de nieuwe voorzitter van de Activiteitencommissie.

Verder haalde de voorzitter nog aan dat de samenwerking tussen de vereniging en de Nederlandse Badminton Bond, daar waar mogelijk is, wordt geintensiveerd. Zo is bijvoorbeeld het RTC Almere inmiddels getransformeerd tot Badminton School Almere en dat komt op het conto van Otto van Stenus.
Ook memoreerde Henk Staats nog even aan het succes van de afgelopen maanden binnen de NBB inzake de uitbreiding van de competitie in het seizoen 2009/2010 en het aandeel dat de vereniging daarin heeft gehad. De eredivisieclubs praten weer met elkaar en hebben maar een ding voor ogen, de badmintonsport te promoten. De uitbreiding van het aantal teams van acht naar tien zou wellicht meer media-aandacht betekenen, meer toeschouwers opleveren en in het verlengde daarvan meer sponsors.

Vanuit de vereniging hebben vier spelers hun uiterste best gedaan om hun werkgever of hun eigen bedrijf tot een sponsorbijdrage te verleiden. In dit kader verdienen een pluim Walter Budding (Delta Lloyd), Krijn Hoetmer (Qontent), Joerie Kraaijestein (Het ConsultancyHuis) en Erik Staats (Provi).
Een pluim verdienen ook de jongedames Deborah van de Wal en Nikki van der Ven die samen met Suzanne Mulkens de Grote Club Actie opnieuw leven hebben ingeblazen met een fraai financieel resultaat als gevolg.

Middels een flesje wijn werden de volgende knapen en knapinnen door het bestuur in het zonnetje gezet. Monique Berns, Ineke van Puffelen, Bas Berkelmans, Ronald Blok en Cock van Puffelen voor het organiseren van het jubileumfeest, de pokeravonden, de sportquiz en de klaverjasavond.
Een flesje wijn was er ook voor Peter van Soest, voorzitter van de Recreantencommissie. Altijd aanwezig, nieuwe leden opvangen en ook nog bardiensten draaien.
En ook de penningmeester moest er aan geloven. In november 2007 afgezwaaid als compliancemanager bij de KasBank en hij zou het wat rustiger aan gaan doen. Daar komt nog niet veel van terecht. In plaats van 20 uur per week, besteedt hij nu 25 tot 30 uur per week aan de de vereniging en de stichtingen.

Ook de zogenoemde 'wel-en-weemomenten' liet de voorzitter de revue passeren. Veel leden kunnen meer dan alleen badmintonnen gezien het feit dat er veel kleine badmintonnertjes werden geboren. Maar er waren ook meer dan droevige momenten, het overlijden van Thea Prinsen en Pieter Jan Hoeve ligt nog vers in ons geheugen en het is allemaal met geen pen te beschrijven.

Henk Staats haalde ook nog even aan wat we in 2009 gaan doen. De kantine is zojuist geschilderd, maar we gaan ook de wand achter de bar opkanppen en twee mooie zithoeken creëren. Voorts gaan we de wanden in de badmintonzaal extra isoleren en een metalen wand aanbrengen. En de daken worden voorzien van een speciale verf waardoor het in de zomer minder warm in de zaal zou moeten zijn.
En we praten half januari 2009 met de gemeente over ondersteuning van de breedtesport en de talentontwikkeling.

En we gaan nog iets doen. We gaan eind februari een grandioos evenement organiseren en daarop gaf Cock van Puffelen een uitgebreide toelichting. Een ieder die aanwezig was, die weet nu wat er staat te gebeuren. De andere moeten hun nieuwsgierigheid nog even bedwingen. De komende dagen zal het evenement uit de doeken worden gedaan.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. cock op 06-01-2009 om 09:49 uur

  Naar aanleiding van de gekregen info heb ik nog een vraagje: voor veel van onze landelijk spelende teams komt een spannede tijd aan, net wel of net niet promoveren (team 4), net wel of niet degraderen (team 3 en 5). Nu de Ere en eerste divisies worden uitgebreid naar 10 clubs, wat is het promotie/degradatiebeleid voor de landelijke teams. Ik neem aan dat vanaf de 2de divisie "gewoon" 8 teams per klasse moeten blijven

 2. Henk Staats op 06-01-2009 om 11:09 uur

  Beste Cock,

  Ik ben bepaald geen deskundige op dit gebied, maar ik denk dat in eerste instantie geen of minder teams zullen degraderen en dat heeft zijn effect op alle divisies. Ik denk dat je eerder aan degradatie ontkomt dan dat er extra wordt gepromoveerd, maar nogmaals ik ben geen deskundige.

 3. Aisha op 06-01-2009 om 13:37 uur

  Uit de 1e divisie degradeert niemand dit jaar. Tevens schuiven er 2 extra teams door naar boven vanuit de 2e, 3e en 4e divisie.
  In deze divisies degraderen wel gewoon de op de 7e en 8e plaats geëindigde teams.

  Dit betekent inderdaad dat ons team 4 ook als het als 2e eindigt een kans maakt om (als beste 2e) te promoveren.

  Voor team 5 heeft dit geen positieve gevolgen, dit team zal nog steeds alles op alles moeten zetten om niet als 7e of 8e te eindigen.

Reageer op dit bericht (“Nieuwjaarsreceptie was weer super ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)