Badminton Vereniging Almere

Prima start Dekker Almere in 2009

BC Victoria was zaterdagavond 3 januari 2009 voor Dekker Almere als een hapklare brok van een overheerlijke Limburgse vlaai. Dekker Almere won met 1-7 de uitwedstrijd in Hoensbroek, maar daarbij dient wel aangetekend te worden dat de Hoensbroekers door blessureleed achtervolgd worden. Ook nu kon Victoria niet de sterkste formatie op de been brengen en Dekker Almere maakte daar gebruik van en zette dezelfde uitslag op het scorebord als in de thuiswedstrijd van enige weken terug.

In het mannendubbel traden Jeroen van Moorst en Erik Staats aan tegen Tom Loog en Quintus Thies. De mannendubbel is geen schim van het mannendubbel van vorig seizoen en ook nu beten de Almeerders in het zand nadat ze een voorsprong van 15-17 in de eerste game uit handen gaven. Victoria won de eerste game met 21-19 en de tweede met 21-15.
De beide Yvonnes, Hoogland en Sie, deden het beter in hun vrouwendubbel tegen Lieke Maes en Sandra Urbach. De Victoriadames konden het goede medicijn niet vinden tegen het Dekker Almereduo en met 11-21 en 17-21 was de winst voor Hoogland en Sie.

In het vrouwenenkel had Patty Stolzenbach niet al te veel moeite met Lieke Maes. Stolzenbach won relatief eenvoudig met 13-21 en 14-21.
Stephan Branderhorst won in zijn mannensingle de eerste game met 9-21 van Ben Maes. In de tweede game nam Branderhorst gas terug, maar op 17-17 versnelde Branderhorst en werd het 17-21.
Yvonne Hoogland, terug van een lastige elleboogblessure, speelde een goede vrouwensingle tegen Denise Hall. De eerste game was met 13-21 ruim voor Hoogland, maar de tweede game nam Hall een voorsprong die door Hoogland, die met haar lange reach soms de onmogelijkste ballen haalt, vervolgens weer werd weggewerkt en met 18-21 gewonnen.
Quintus Thies kon in de eerste game goed bijblijven in zijn mannensingle tegen Robert Kwee, getuige de uitslag van 18-21. In de tweede game nam Kwee duidelijk afstand met 12-21.

Met een 1-5 voorsprong voor Dekker Almere werd er begonnen met de beide mixen.
Yvonne Sie en Erik Staats wonnen de eerste game in de verlenging met 21-23 van Ben Maes en Sandra Urbach. Vervolgens hadden de aan elkaar geparenteerde Dekker Almerespelers geen kind meer aan Maes en Urbach en werd het 11-21 voor Sie en Staats.
Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach moesten beslist bij de les blijven in hun mix tegen Tom Loog en Denise Hall. Loog is een goede en vooral ook slimme speler die beslist niet onderschat mag worden. Van Moorst en Stolzenbach wonnen de eerste game met 15-21 en ook de tweede game was met 17-21 voor Dekker Almere, maar eenvoudig was het beslist niet.

Het was een sportieve wedstrijd die door ongeveer 65 toeschouwers werd gevolgd. in een fraaie sporthal. Jammer is dat de toeschouwers 'wegvallen' op de hoge tribunes. Het zou beslist sfeervoller zijn als de toeschouwers ook in de zaal zouden kunnen zitten, maar daar zijn helaas geen voorzieningen voor.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. BC TRILAN op 04-01-2009 om 15:05 uur

    Vanaf nu kan iedereen weer inschrijven voor het BC TRILAN toernooi op 18 en 19 april 2009! Het toernooi maakt deel uit van het Seniorencircuit Zuid en er wordt gespeeld in de categorie 1, 4, 6 en 8. Inschrijven kan natuurlijk via www.toernooi.nl > 2009 BC TRILAN Seniorencircuit Zuid (1,4,6,8)

    Schrijf Snel In!

Reageer op dit bericht (“Prima start Dekker Almere in 2009 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)