Badminton Vereniging Almere

Pupil van de vorige week: Pjotr Odijk

Alweer een jaar geleden of, om preciezer te zijn, op 20 december 2008 was tijdens de wedstrijd van Dekker Almere tegen Smashing Pjotr Odijk de pupil van de week. Het feit dat Pjotr pas kort voor deze wedstrijd te horen kreeg dat hij deze eervolle taak op zich mocht nemen, is mede reden voor het verlaat verschijnen van dit stukje. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat een belangrijkere oorzaak is dat Pjotr zijn vader het stukje veel te laat heeft aangeleverd. Behalve dat we Pjotr alsnog willen voorstellen in het stukje, is dit ook een mooie gelegenheid om hem achteraf te vragen wat hij nou van deze wedstrijd vond.

Pjotr is eind vorig jaar zeven geworden en een van de vier badmintonnende Odijk-mannen bij de BV Almere. Overigens staat zijn moeder op woensdagochtend ook op badmintongebied haar vrouwtje en mannetje. Al op jonge leeftijd was Pjotr in de hal te vinden en hij is samen met broer Roel al weer ruim een jaar lid. Nu nog speelt hij in Wit, maar hoopt wel over een paar maanden examen te mogen doen zodat hij door kan naar Geel. Daar mag hij namelijk ook bovenhands gaan spelen. Naast de reguliere kleurtraining is Pjotr ook een van de enthousiaste Top Junior B spelers. Het moeilijkste van het badminton vindt hij de lob, het leukst is toch het spelen van wedstrijden. Hij is trots op de mooie beker die hij gewonnen heeft bij zijn eerste toernooi, Colour Holland in Huizen.

Pjotr

Gevraagd naar school vertelt hij dat hij in Groep 4 van basisschool 'De Kring' zit en dat het best goed gaat. Rekenen en schrijven vindt hij leuk, maar buiten spelen en gym is nog leuker. Behalve het spelen van allerlei computerspelletjes is Pjotr een liefhebber van voetballen (van wie heeft hij dat toch?), skeeleren en sinds kort ook schaatsen. Pizza en pannenkoeken doen het altijd goed bij Pjotr. In de vakantie zijn zwemmen en klimmen en klauteren in de bergen favoriet, veelal in Noorwegen.

Zoals gezegd was Pjotr pupil van de week tijdens de wedstrijd van Dekker Almere tegen Smashing. Het eindresultaat was dus een felbevochten 4-4. Gevraagd naar de mooiste wedstrijd was dat toch de single van Stephan. Wat Pjotr betreft mogen de mannen in de herendubbel wel wat meer smashen, dat is toch veel leuker dan onderhands spelen. Het inslaan met Yvonne Sie en Stephan was best wel stoer en het meedoen in de line-up vooral spannend. Het lijkt hem erg mooi om ook als speler dit ooit mee te mogen maken. Hij was nu al erg verbaasd om zijn naam niet tussen alle spelers op het uitslagenbord te vinden. Verder wilde Pjotr graag weten waarom het eigenlijk pupil van de WEEK heet. Of dat betekent dat hij ook de rest van de week mee mocht doen met team 1? Goede vragen, maar de antwoorden waren niet geheel naar wens. Toch niet getreurd en verder heeft hij vooral genoten van de wedstrijden en het mee inslaan.

Reageer op dit bericht (“Pupil van de vorige week: Pjotr Odijk ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)