Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Zojuist bereikte mij het bericht dat ons lid Marco de Reijke opnieuw levensbedreigend ziek is. Eind 2007 ging het de goede kant op en leek de leukemie overwonnen, maar naar nu blijkt is de ziekte na ruim een jaar teruggekeerd. Een beenmergtransplantatie kan wellicht nog uitkomst bieden, maar zijn broers zijn als donor niet geschikt bevonden. Beste mensen, bid en duim voor deze jongeman!

De tijd vliegt. De maand januari zit er al weer bijna op in het nieuwe jaar 2009. En ook in 2009 zal een aantal bestuursleden en commissieleden weer heel veel tijd steken in de Badminton Vereniging Almere.

Allereerst wil ik het organisatiecomité noemen, dat zich bezighoud met de poging om het record aaneengesloten badminton, volgens de regels van het Guinness Book of Records, te breken. Ingrid van der Putten, Ronald Blok en Cock van Puffelen hebben het er maar druk mee. Want er komt heel veel bij kijken. Niet alleen de poging op zich vergt de nodige voorbereiding, maar er zal ook een heus document moeten worden opgesteld voor in ieder geval de helden, Joost Berkelmans, Rick Blok, Thijs Maassen en Steven van Puffelen, die deze poging gaan doen. Als ze dan zelf over 50 jaar nog eens terugkijken op hun BVA-periode, dan kunnen ze wellicht aan hun eigen kleinkinderen laten zien wat ze ooit op 27 en 28 februari 2009 in Sportcomplex De Toekomstgroep hebben gepresteerd. En wat bij deze poging erg leuk is, is dat een aantal BN-ers en BA-ers hun gezicht laten zien bij deze poging, zoals bondsvoorzitter Rob Ridder, mediaspecialist en presentator Klaas Wilting, Robert Rinsma, directeur van het Topsportcentrum Almere, Monica Visser, directeur van Sportservice Flevoland en niet te vergeten de wethouder van onder meer sportzaken van onze gemeente, Arno Visser. En ook Donja Pieters zal de laatste uren van de recordpoging als scheids optreden. Ook is mevrouw Betsie Aller Meijer, voorzitter van de Stichting Europa Kinderhulp aanwezig.

Maar er is meer. De Champions League gaat weer van start met niet alleen BVA-teams maar ook met teams van andere verenigingen, waaronder zelfs een team uit een andere regio, te weten Harderwijk. Bram Jongerden, voorzitter van Van Zijderveld en trainer in Harderwijk zeggen we hier voor dank, want hij heeft dit geregeld.
En de toernooien komen er weer aan. Het één na het ander en allemaal uitstekend bezet en met een mooi prijzengeld dankzij de sponsoring door de RaboBank (Satellitetoernooi) en Trofea (JuniorMastertoernooi).

Het bestuur heeft inmiddels de nieuwe sponsorbrochure afgerond en de brochure ligt nu bij de drukker. Qua sponsors mogen we trouwens niet klagen. Op onze site heeft U kunnen lezen dat een aantal sponsors opnieuw onze vereniging zal sponsoren en we hebben drie nieuwe sponsors en daarover zullen wij U binnenkort berichten.
Ook heeft het bestuur het huishoudelijk reglement (HHR) aangepast en het HHR is nu toegesneden op de nieuwe bestuursstructuur. In de voorjaars-ALV kunnen de leden zich over het licht aangepaste HHR uitspreken. Het bestuur gaat ook nog bij de notaris langs om naar de statuten van de vereniging te laten kijken. De statuten zijn inmiddels 20 jaar oud, behoudens een kleine aanpassing in 2005, en de statuten zouden meer van deze tijd kunnen zijn en meer in overeenstemming kunnen zijn met de omvang en de positie van de vereniging.
En ook dit jaar wil het bestuur het eerste concept klaar hebben van het nieuwe beleidsplan, dat we in 2010 willen presenteren. Het huidige beleidsplan is van 2005 en dat behoeft ook enige bijstelling.

De STC is druk doende met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen en de nieuwe voorzitter van de STC, Otto van Stenus is daar al bij betrokken. Ik heb hoge verwachtingen van het nieuwe seizoen, want de STC weet wat ze wil en zonder ook maar iemand te kort te willen doen, Rick Prins staat garant voor de oude reclameslogan, ‘Vakmanschap is meesterschap’.
Ook heb ik begrepen en zelf ook geconstateerd dat een aantal spelers, dat in het verleden de vereniging heeft verlaten, weer terugkeert op het BVA-nest. Dat moet ook zeker kunnen, ze zijn welkom. Misschien was het gras elders toch niet groener dan bij ons. Mochten er echter repatrianten zijn die eisen stellen bij hun terugkeer, dan verwijzen we die door naar de mooie Flevolandse bossen met de kabouters en de elfjes.

Vorige week vierde mijn jongste zoon Erik zijn verjaardag en dat was een moment dat ik alle kinderen en kleinkinderen weer eens bij elkaar zag. En bij de kleinkinderen viel mij op, of het nu de Edelgermaantjes betreft van Mariska en Remco of de Afrikaantjes van George en Joana, dat mijn genen zich wel heel nadrukkelijk manifesteren. Ze zijn allen dun en te lang voor hun leeftijd. En dat is de buitenkant, want dan heb ik het nog niet eens over hun en mijn karaktereigenschappen.

Henk Staats

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Joke Lionahr op 04-02-2009 om 15:13 uur

    UUUUHHHH,beste voorzitter de toekomst zal het leren!!
    Maar nog gefeliciteerd met je jongste telg hoor.
    En als Erik nou vader wordt?ja dat veranderd de zaken weer.Dan wordt de fam.Staats nog uitgebreider,maar oma Lida is er ook nog.
    Ja en ook haar genen komen weer terug in je kleinkinderen dus uuuh.Groetjes van Joke.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)