Badminton Vereniging Almere

Van Zoelen Almere speelt uit gelijk tegen koploper Duinwijck

Van Zoelen Almere, team 2, heeft zondagmiddag 11 januari 2009 in Haarlem tegen koploper Duinwijck, gelijk gespeeld. Een prima prestatie, maar daar moet wel bij vermeld worden dat Duinwijck met vier invallers speelde. Bij Duinwijck waren Monique van der Wouden en Jacco Arends ziek en Soraya de Visch Eijbergen en Erik Meijs waren geblesseerd.

In de mannendubbel konden Ralph Starren en Dennis Steenland het niet bolwerken tegen Joost Kool en de zeer ervaren en de nog altijd met een surplus aan techniek gezegende Chris Bruil (22-20 en 21-11).
Monique Slaman en Iris Putters wisten in hun vrouwendubbel tegen Carola Bakker en Wendy Knip wel aan de goede kant van de score te blijven. Weliswaar een driegamer, maar toch (13-21, 21-14 en 16-21).

In de mannensingle won Tim Vaessen in twee games van Joost Kool (14-21 en 15-21) maar Ralp Starren redde het niet in zijn single tegen Jerry Natenstedt (23-21, 13-21 en 21-18).
Monique Slaman pakte de winst in haar vrouwensingle tegen Wendy Knip (19-21 en 14-21). Dat lukte Iris Putters in haar partij niet en zij moest de overwinning laten aan Marije Bloem (15-21, 21-19 en 21-11).

Dennis Steenland had zijn zinnen gezet op een mixpartij tegen Chris Bruil en die kreeg hij ook. Dennis Steenland en Iris Putters speelden voor wat zij waard waren maar tegen de klasse van Chris Bruil die samen met Marije Bloem speelde, konden het Van Zoelen Almereduo, niet op. In twee games (21-13 en 21-16) was de overwinning voor het Duinwijckkoppel.
Tim Vaessen en Monique Slaman namen het op tegen Joost Kool en Carola Bakker. Met 13-21 en 9-21 werd deze mix relatief eenvoudig gewonnen van Van Zoelen Almere en dat bracht de eindstand in de wedstrijd op 4-4.

Eén ding is wel duidelijk, Duinwijck beschikt over een brede selectie spelers die moeiteloos op het hoogste niveau mee kunnen komen. Veel verenigingen zullen in het (Noordzee)zand bijten in hun pogingen de winst binnen te halen tegen Duinwijck in welke divisie dan ook. Knap van Duinwijck en voor alle verenigingen een mooie uitdaging om het Duinwijck bolwerk in sportieve zin te slechten.

Komende week speelt Van Zoelen Almere thuis tegen hekkensluiter Slotermeer. De kaarten in deze eerste divisie lijken overigens wel geschud. Invictus zal promoveren naar de eredivisie en Van Zoelen Almere zal waarschijnlijk vierde worden in deze afdeling en dat is lang geen slecht resultaat.

Reageer op dit bericht (“Van Zoelen Almere speelt uit gelijk tegen koploper Duinwijck ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)