Badminton Vereniging Almere

Team 4 verlies met 3-2 van Slotermeer 2 in Carlton GT Cup

Gister vond tijdens de training van de senioren de eerste wedstrijd plaats voor team 4 in de Carlton GT Cup. Het waren bijna allemaal spannende wedstrijden,waarbij de hele trainingsgroep kon meegenieten.

Almere 4 moest tegen Slotermeer 2 spelen. Een team wat zich net heeft gehandhaafd in de tweede divisie. Een mooie kans om eens te proeven hoe het is om tegen tweede divisie spelers te spelen.
Het begon met de dubbels. Zowel de heren als de damesdubbel werd een driesetter.
De heren Jordy en Randy hadden sterke tegenstanders gevonden in Jules Bakker en Dennis Verkerk. De eerste set verloren ze net maar de tweede set ging naar onze jongens. De derde set lieten Dennis en Jules zien dat zij toch meer ervaring hebben en wonnen hem met 21-9.
De dames trokken wel aan het langste eind. De eerste set was het even wennen aan het niveau en verloren ze met 21-18. Niet slecht dus dat moest beter kunnen. En dat gebeurde ook in de tweede set. De dames wonnen met 21-16. De derde set ging ook in een keer door naar 21-17 voor onze dames.

De singles werden gespeeld door Jordy en Merel. De single van Jordy was echt een zenuwslopende driesetter. En een hele vermoeiende, wat aan beide gezichten te zien was na afloop. De eerste set ging mooi gelijk op en de heren lieten elkaar goed lopen. Op 20-21 pakte Jules toch dat ene puntje en won de eerste set. Maar Jordy had hem wel al goed moe gemaakt, zichzelf overigens ook. De tweede set zag je dat Jules zich aan het opmaken was voor de derde. Veel shuttles gingen het net in of hij pakte ze niet. Jordy won de tweede dan ook met 21-7. De derde zou de beslissende zijn en beide heren gingen er helemaal voor. Het stond 20-19 voor Jordy toen Jules toch nog dat ene puntje pakte en het wederom 20-20 werd. Nu ging het er helemaal om, 21-21, 22-22, 23-23, gaan we door tot de 30? Maar nee Jordy pakte die twee laatste punten en won de single met 25-23. De hele zaal had meegenoten van deze onwijs spannende wedstrijd.

De damessingle ging in het begin ook gelijk op. De eerste set was het voor Merel een beetje aftasten en toeslaan waar mogelijk. Dat ging haar zeker niet verkeerd af maar toch door een aantal foutjes ging de eerste set naar Suzanne de Vries toe. De tweede set wist Merel goed naar haar hand te zetten en won hem dus ook goed in 21-11. De derde set begonnen de foutjes weer toe te slaan en daar speelde Suzanne goed op in. Merel heeft zich kanig verweerd maar net niet gewonnen.

De mix speelde Gijs en Dorien tegen Dennis Verker en Colette Couwenhoven. Er was niet veel op in te brengen tegen de goeie dame aan het net en de sterke heer achterin. De wedstrijd was dan ook in een rap tempo voorbij, helaas niet in het voordeel van Almere.

Kortom Almere 4 heeft 3-2 verloren. Geen slecht resultaat gezien het team volgend pas jaar tweede divisie gaat spelen.

MD Jordy & Randy – Jules Bakker & Dennis verkerk 16-21, 21-17, 9-21
DD Merel & Dorien – Colette Couwenhoven & Suzanne de Vries 18-21, 21-16, 21-17
ME Jordy – Jules 20-22, 21-7, 25-23
VE Merel – Suzanne 18-21, 21-11, 16-21
GD Gijs & Dorien – Dennis & Colette 10-21, 9-21

Reageer op dit bericht (“Team 4 verlies met 3-2 van Slotermeer 2 in Carlton GT Cup ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)