Badminton Vereniging Almere

Een rondje langs de (badminton)velden: Almere-Amersfoort-Hoorn-Groningen-Haarlem-Almere

Het was me het badmintonweekendje wel! In het weekend dat er in Haarlem op het hoogste niveau werd gestreden om een plaats in de Eredivisiefinale, waren vele Almeerse spelers en speelsters uitgezworven over heel Nederland. Zo waren veel van onze junioren actief in Amersfoort waar BC Amersfoort haar jaarlijkse Junior Mastertoernooi had georganiseerd. Een grote groep Almeerse senioren was neergestreken in Hoorn waar het Boekweit seniorentoernooi (A-B-C) werd gespeeld. En tot slot waren Monique Slaman, Ralph Starren en Tim Vaessen afgereisd naar het hoge noorden waar zij deelnamen aan 43e Amor Satellite toernooi!

AA Drink Junior Masters Amersfoort

In de Keistad streden 14 kids van de Badmintonschool Almere mee in de onderdelen Onder 13 en -15. Helaas hadden we ook dit keer geen deelnemers Onder 11 en dat belooft toch niet echt veel goeds voor de continuïteit en doorstroom van jongere kinderen in onze jeugdopleiding. Hoe het ook zij, in de onderdelen waar wel Almeerse kids actief waren werd er weer zeer behoorlijk gespeeld en werden er wederom vele finaleplaatsen gehaald. Dat gebeurt dit seizoen zo regelmatig dat we er inmiddels een beetje aan gewend raken maar laten we niet vergeten dat de toernooien in het Junior Master circuit zeer sterk bezet zijn omdat daar toch talentvolle kinderen uit heel Nederland zich met elkaar meten op de badmintonbaan. Elke finaleplaats is er dan ook één waar echt zeer hard voor geknokt moet worden en derhalve een prestatie waar wij als vereniging bijzonder trots op mogen zijn!.

Ook dit jaar waren er in Amersfoort verschillende topwedstrijden te zien en dat leidde tot een mooi lijstje met prijswinnaars waarbij wat ons betreft Manon Sibbald een prachtprestatie leverde door in maar liefst drie finales te staan. Ook voor Ruben Wijnands en Natalya van der Laan was het weer een succesvol weekend: zowel Natalya als Ruben wisten twee finales te bereiken!

VE 13: Natalya van der Laan 3/4e plaats
ME 13: Ruben Wijnands 2e plaats
GD 13: Ruben Wijnands/Suzanne van der Hoeven (Swish) 1e plaats
Natalaya van der Laan/Alex Vlaar 2e plaats
Rosa Hondeman/Mark Verschoor 3/4e plaats
MD 13: Mark Verschoor/Jasper Koppen 3/4e plaats
VD 13: Natalya van der Laan/Quinty Honing (van Zijderveld) 2e plaats
Rosa Hondeman/Feng Groothuijse 3/4e plaats
VE 15: Manon Sibbald 1e plaats
VD 15: Manon Sibbald/Tara Timmer (Vennewater) 1e plaats
GD 15: Manon Sibbald/Mitchell Lensselink (Amersfoort) 2e plaats

De aanwezige coaches Emmy Vlaar en Max Sibbald waren uitermate tevreden met het vertoonde spel van al onze jonge toppers!

Boekweit Makelaars Hoorn Open 2009

In de spiksplinternieuwe Copernicushal had de HBV weer een druk en gezellig toernooi georganiseerd. Na ruim een jaar zonder hal te hebben gezeten (de oude hal moest worden afgebroken vanwege het aanwezige asbest) mag de HBV zich (samen met scholengemeenschap Copernicus) trotse gebruiker noemen van deze mooie hal waar op een eveneens mooie vloer met zeven banen werd gespeeld. De vloer was mooi maar bijna zo glad als de ijsbaan in het Thialf-stadion want regelmatig gleden spelers uit en door. Ook waren de lijnen in lichtblauw uitgevoerd en op een blauwe vloer was het vaak niet goed in te schatten of een shuttle nou in of uitviel. Het gerucht gaat dat de vloer na dit weekend wordt vervangen door een nieuwe vloer om zo voorbereid te zijn op het HBV Forza Junior Master toernooi wat over een maand in dezelfde hal wordt gespeeld maar of deze geruchten waar zijn, weet ik niet: ik heb het in de wandelgangen opgevangen! Zo waren er nog wel meer ‘kinderziektes’: de stoppen in de kantine vlogen er met enige regelmaat uit omdat het circuit blijkbaar niet bestand was tegen het gelijktijdig aanzetten van twee frituurpannen, de tosti-ijzer en de magnetron waardoor het bestellen én verorberen van een patatje of een tosti soms een lange zit was! Dit alles mocht de badmintonpret echter niet drukken want zoals gezegd: het was beregezellig en Nils van Hoegee en de andere vrijwilligers hebben er echt een mooi toernooi van gemaakt!

Uit Almere deden behalve de oudere kids van de Badmintonschool nog een aantal ‘echte’ senioren uit Almere mee en samen wisten zij de volgende prijzen binnen te slepen.

MD1 Jeroen van Moorst/Pieter van Gils 1e plaats
GD1 Jeroen van Moorst/Josephine Wentholt (van Zijderveld) 1e plaats
VE6 Melissa Hondeman 1e plaats
Shanice van Stenus 2e plaats
VD6 Melissa Hondeman/Michelle Veerman 1e plaats
Shanice van Stenus/Amy van Stenus 2e plaats
GD6 Michelle Veerman/Rogier Folmer (Flinters) 1e plaats

Amor Satellite Toernooi

Tot slot komen we in dit rondje langs de Nederlandse badmintonvelden via Amersfoort en Hoorn in Groningen uit. Monique Slaman leverde daar een puike prestatie door de halve finale te halen en het Satellite vrouwenenkel waar zij werd verslagen door Lisa Malaihollo. Ook Ralph Starren drong in de herenenkel door tot de halve finales, Helaas was dit het eindstation voor Ralph want Marcel Hazenbroek (Invictus) was dit keer te sterk. Niet Ralph maar Marcel bereikte dus de finale. Bijzonder jammer want het had een Almeerse onderonsje kunnen worden: in de bovenste helft van het enkelschema had Tim Vaessen (als 1e geplaatst) zich namelijk ontdaan van al zijn tegenstanders en zo de finale bereikt. In deze finale hield Tim de Almeerse eer hoog door Marcel in twee games te verslaan (21-10/21-19)!

Samen met Ralph reikte Tim ook nog tot de finale in de Satellite herendubbel. Door een bye en een walk over hoefden zij hiervoor maar één partij te spelen maar dat gelukje mag je soms hebben. De finale zou een bijzonder zware kluif worden want daar wachtten namelijk dubbelspecialisten Jorrit de Ruiter (van Zijderveld) en Jurgen Wouters (Smashing). De einduitslag van 10-21 en 15-21 laat zien waarom Jorit en Jurgen als 1e geplaatst waren. Desalniettemin was het dus ook een mooi weekendje in Groningen met twee finaleplaatsen in het sterk bezette Satellite toernooi.

Satellite VE Monique Slaman 3/4e plaats
Satellite HE Tim Vaessen 1e plaats
Ralph Starren 3/4e plaats
Satellite HD Tim Vaessen/Ralph Starren 2e plaats

Oja, op de weg terug van Groningen naar Almere toch weer even via Haarlem gereden waar Duinwijck de inmiddels veel besproken inhaalwedstrijd moest spelen tegen Amersfoort. Zonder Eva Krab wist Duinwijck zich zeer overtuigend te plaatsen voor de finale tegen van Zijderveld. Al na de eerste vier partijen was de stand van 4-0 op het scorebord te zien. Aangezien Duinwijck al bij een 4-4 gelijkspel zeker zou zijn van de finale hoefden de laatste vier partijen ook niet meer gespeeld worden en zo mag je toch wel stellen dat Duijnwijck op de enige juiste wijze heeft gereageerd op alle commotie die vooraf ging aan deze wedstrijd: door gewoon te winnen! De BVA feliciteert Duinwijck met deze zege en het behalen van de finale en we kijken uit naar een mooie, sportieve wedstrijd tegen van Zijderveld zonder negatieve randverschijnselen.

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Peter op 23-02-2009 om 08:02 uur

  mooi stukje , Otto, maar als je dan 3/4e plaatsen vermeld die in Amersfoort zijn behaald, dan ook allemaal.

  dus ook: GD 13: Rosa Hondeman/Mark Verschoor 3/4e plaats
  MD 13: Mark Verschoor/Jasper Koppen 3/4e plaats

  Knap trouwens dat je nog tijd over had om een stukje te schrijven na dat gereis, slaap je wel eens??

 2. Otto op 23-02-2009 om 08:50 uur

  Helemaal juist Peter: die twee mooie halve finaleplaatsen heb ik inderdaad over het hoofd gezien maar dat is bij deze gecorrigeerd! En wat het slapen betreft: het voordeel van het ouder worden is dat je steeds minder slaap nodig hebt :)

 3. Peter op 23-02-2009 om 09:07 uur

  Vandaar dat ik nog zoveel moet slapen......

 4. Otto op 23-02-2009 om 09:42 uur

  En ik ben er nog een vergeten: ook Alex Vlaar heeft twee finales bereikt! Samen met Roy Mulder (HBV) speelde Alex de MD13 finale die zij helaas niet wisten te winnen. Zo wordt de BVA palmares alleen maar langer en langer :) :) :)
  @ Peter V: keep on dreaming ;)

 5. Henk Staats op 23-02-2009 om 10:22 uur

  Mooi uitgebreid stukje en alle winnaars gefeliciteerd!

 6. Maurice Kohlbrugge op 23-02-2009 om 11:51 uur

  Mooi stukje over ons toernooi Otto (Boekweit open),

  De vloer wordt inderdaad tijdens de hoornse voorjaarsvakantie vervangen. Ook wij zijn heel erg benieuwd naar het resultaat.
  Kan je nagaan hoe wij de 2de helft van het seizoen hebben doorgeworsteld.

  Maar ach, als je weet hoe we vorig seizoen zijn begonnen.
  Ik weet niet of je Rocky 1 hebt gezien dat ie staat te trainen in zo'n achteraf zaaltje... Nou dat waren wij.... en als je nu anderhalf jaar later ziet wat voor hal we hebben.... Die gladde vloer hebben we maar even voor lief genomen... Gelukkig ziet iedereen nu in dat het zo niet kan....

  En zoals alles wat nieuw is..... Die stoppen. Doordat ik voornamelijk achter de wedstrijdtafel heb gezeten heb ik hier noet zoveel van mee gekregen. Maar ik denk wel dat een 2de groep erbij een hoop leed zal verzachten. Dit kaart ik zeker aan bij ons bestuur.

  Voor de rest hoop ik dat iedereen van Almere die dit jaar aan ons toernooi heeft meegedaan volgend jaar ook weer van de partij zal wezen. En hopelijk nemen zij weer meer spelers mee zodat die wisselbeker eindelijk eens niet meegaat naar dat verrekte slotermeer :).

  Ik kan wel zeggen namens de hele toernooil(ei)(ij)ding.

  Maurice Kohlbrugge

 7. Rogier Folmer op 23-02-2009 om 15:21 uur

  Michèle bedankt voor het mixen in Hoorn!
  en alle andere Almeerders bedankt voor het gezellige weekend en het coachen :)

  Rogier
  (de Flinters)

Reageer op dit bericht (“Een rondje langs de (badminton)velden: Almere-Amersfoort-Hoorn-Groningen-Haarlem-Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)