Badminton Vereniging Almere

Forse schade Duinwijck in geschil met Amersfoort

Op de site van Piet Ridder valt te lezen dat de schade voor BC Duinwijck in het geschil met BC Amersfoort inmiddels is opgelopen tot maar liefst € 10.000,--. Voor badmintonbegrippen zijn dit forse bedragen en het moet in feite niet gekker worden. Feitelijk gaat het hier om een privé-geschil tussen Chris Bruil en Lotte Jonathans, hoe emotioneel, vervelend en triest dit ook allemaal mag zijn. Kun je nu in alle redelijkheid om deze reden met een heel team niet op komen dagen voor het spelen van een wedstrijd? Nog afgezien van het feit dat het hier de return betrof van een halve finale wedstrijd in de play offs. Een buitenstaander snapt hier al helemaal niets van, maar ook badmintonkenners fronsen hun wenkbrauwen bij deze gang van zaken.

Nu begrijp ik dat beide verenigingen beroep hebben aangetekend tegen het besluit van de LCW, dus dat kan nog wat worden. Voor we het weten zijn we weken of maanden verder en de imagoschade voor het badminton wordt er niet kleiner van.

Ik denk dat het bestuur der NBB snel een onherroepelijk besluit moet nemen, desnoods via een noodkapstokartikel, en de discussie moet sluiten waarbij het algemeen maatschappelijk aanvaarde beginsel 'de vervuiler betaalt' het uitgangspunt zou moeten zijn.

Dit moet afgelopen zijn.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Ernst op 13-02-2009 om 13:53 uur

    Beste Henk, wij zijn toch niet bezig met de Verontreinigingsheffing want daar spreek je over de vervuiler betaalt.

  2. Henk Staats op 13-02-2009 om 14:01 uur

    Je moet het breed zien en het woord 'betaalt' in de juridische zin :)

Reageer op dit bericht (“Forse schade Duinwijck in geschil met Amersfoort ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)