Badminton Vereniging Almere

Jeugdcompetitie 2008-2009

De competitie zit er weer op. Dit jaar hebben we met 12 jeugdteams meegedaan. Uiteindelijk zijn er twee teams kampioen geworden en vier teams zijn op de tweede plaats geëindigd. Tijd dus voor een kort overzichtje van wat de jeugdteams dit jaar gepresteerd hebben.

De J12 bestond uit spelers die allemaal voor het eerst competitie speelden. Zeker in het begin was dat duidelijk wennen, maar in de loop van het seizoen werden er steeds meer punten binnengehaald. Een zesde plaats (in de klasse onder 13) was uiteindelijk het resultaat.

De J11 had het moeilijk. Misschien wat te hoog ingedeeld (klasse onder 15), maar er werd elke week weer hard en met veel plezier gestreden om de punten. Uiteindelijk zijn ze op de zevende plaats geëindigd.

Beter ging het met de J10. Een eerste plaats zat er helaas niet in, maar met een mooie tweede plaats kan dit team op een geslaagde competitie terug kijken.

Hetzelfde kan gezegd worden van de J9. Een puntje te weinig voor de tweede plaats, maar dat mag de pret niet drukken. Een goed seizoen afgesloten met een prachtige derde plaats.

Ons eerste team in de klasse onder 17 was de J8. Ze hadden het niet makkelijk, en zijn uiteindelijk op een eervolle vijfde plaats terecht gekomen.

De J7 heeft het uitstekend gedaan. Met een 5-3 overwinning op de laatste speeldag stelden ze het kampioenschap veilig. In de hele competitie hebben ze slechts één keer verloren, op de eerste speeldag, maar daarna hebben ze duidelijk laten zien wie de sterkste was. Een prachtig resultaat en nogmaals van harte gefeliciteerd!

Helaas lukte het de J6 net niet om kampioen te worden. Een 8-0 overwinning in de laatste wedstrijd was daar voor nodig, maar dat was een te zware opgave. Toch een prachtige tweede plaats voor dit team.

De J5 heeft bijna de hele competitie bovenaan gestaan, maar in de laatste competitie wedstrijd verspeelden ze helaas de eerste plaats. Ondanks deze domper is tweede plaats toch een geweldige prestatie van dit jonge team (gemiddelde leeftijd 12 jaar), gezien de klasse (onder 17) waarin ze speelden.

Het andere “jonkies” team, de J4, lukte het wel om kampioen te worden. In de uitwedstrijd tegen Duinwijck werd het gat met hun grote concurrent geslagen, en deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Van harte gefeliciteerd!

De J3 deed zijn naam eer aan en eindigde op de derde plaats. Een mooi resultaat, behaald in de hoogste klasse (onder 19). Uitstekend gedaan dus.

De J2 had het moeilijk dit seizoen, en moest het onder andere opnemen tegen onze eigen J1. Desondanks hebben ze het goed gedaan, met mooie wedstrijden en een vijfde plaats als eindresultaat

Ons hoogste team, de J1, heeft lang meegestreden om het kampioenschap, maar mede door blessures hebben ze in de laatste wedstrijden Arcade voor moeten laten gaan. Jammer, maar met een tweede plaats hebben ze toch een uitstekende prestatie geleverd.

De twee kampioenen spelen zondag 15 februari mee met de kampioens-teamwedstrijden hier in onze eigen hal. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom!

De inschrijvingsformulieren voor de nieuwe competitie worden binnenkort op de trainingen uitgedeeld. We hopen jullie allemaal volgend jaar weer terug te zien in de competitie.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. J3 op 02-02-2009 om 17:33 uur

    wij miste ook nog 1 punt voor de 2e plaats -.-'
    maar de andere 2 gefeliciteerd :D

Reageer op dit bericht (“Jeugdcompetitie 2008-2009 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)