Badminton Vereniging Almere

Junior Master Zeemacht Den Helder

Afgelopen weekend deden er 9 BV Almeerders mee met de alweer 4e Junior Master, dit keer in Den Helder. Het Zeemacht Junior Master toernooi maakt uit van het FZ Forza Combat Tour 2009. Forza stelt voor alle finalisten/prijswinnaars waardebonnen ter beschikking. Er was dus geld te verdienen!!! De Almeerders gingen ervoor!

Helaas was voor Daan snel afgelopen. Hij kreeg last van zijn blessure aan zijn hamstring en ging weer terug naar huis. Koen nam de plaats in van Daan in de mix en presteerde het om samen met Tamara van der Hoeven (BV Swish), Roy Mulder (Hoornse BV) en Quinty Honing (v. Zijderveld) naar huis te sturen na een spannende 3-setter. Helaas trof Koen Roy in de single en verloor deze, en kwam zijn poule niet door.

Rosa kwam haar poule door maar trof daar Natalya aan en verloor. Rosa speelde in de dubbel met Ilse Broekhuizen (Duinwijck) en verloor ze van de uiteindelijke winnaars in het damesdubbel, Susanne v/d Hoeven (BV Swish) en Quinty Honing. In de kwartfinale verloor ze in de mix samen met Mark.

Natalya is 3 x 2e geworden. Ze verloor haar single in een thriller (3 setter) van Susanne van der Hoeven en werd dus 2e. Eerder versloeg ze wel in een eveneens spannende 3 setter, Quinty Honing. In de mix verloor ze samen met Alex van Susanne van der Hoeven en onze eigen Ruben. In de dubbel speelde ze met Tamara van der Hoeven en in de finale troffen Natalya en Tamara haar eigen zus Susanne aan (zusjes Williams-effect) die met Quinty speelde. Natalya is uiteindelijk 3 cadeaubonnen rijker!

Alex was op dreef dit weekend en won vrij eenvoudig zijn poule, kwam nog 1 ronde verder en kwam in de halve finale de eerst geplaatste Toine Versteegen tegen (’t Veertje-Boekel) en verloor. In de mix met Natalya dus 2e en verloor in de halve finale de dubbel met Joran Kweekel (BV de Ritte) van Roy Mulder en Mark.

Mark kwam ook zijn poule door en kwam daar Ruben tegen (net als bij het RJK). Dit keer was het niet zo spannend als bij het RJK waar ze een 3-setter speelden. In de dubbel samen met Roy Mulder verloren ze in de finale van de uiteindelijke winnaars. In de mix verloor Mark met Rosa in de gemengd dubbel in de kwartfinale.

Ruben had het naar zijn zin. Won zijn poule. Kwam Mark tegen en daarna Roy Mulder. Ruben verloor van Roy op het RJK (na een zware partij tegen Mark). Nu had Ruben meer energie en liet dat zien in de halve finale. Roy kwam niet verder dan 7 en 10 punten. In de finale trof Ruben de eerste geplaatste Toine aan. Ze kregen een shuttle van de toernooicommissie en die was zeer snel, dan sla je veel uit en verloor met 16 en 15 punten.
In de dubbel samen met Koen verloren ze de halve finale van de uiteindelijke winnaars. In de mix won Ruben samen met Susanne van Alex en Natalya.

Jeroen speelde dit weekend maar 2 onderdelen. In de single kwam hij zijn poule door en verloor nipt van de uiteindelijke winnaar. In de dubbel speelde hij met Krishna Vyas (van Zijderveld), maar verloor helaas en was het “game over”. Jeroen speelde dit keer geen mix.

Dan last maar not least Manon, zij was eerst geplaatste en maakte dat ook waar. In de finale stond ze tegenover Tara Timmer (vorig jaar in RTC bij Almere) maar Tara moest vanwege blessure opgeven. Hierdoor kon Manon ook niet dubbelen en moest ze de finale uit handen geven, dus 2e plaats. In de mix werd ze 2e samen met Mitchell Lensselink ( BC Amersfoort).
Ook Manon heeft dus wel wat bonnen gekregen! Kassa!

13 HE 2e prijs Ruben Wijnands
13 DE 2e prijs Natalya van der Laan
13 HD 2e prijs Mark Verschoor en Roy Mulders (Hoornse BV)
13 DD 2e prijs Natalya van der Laan en Tamara van der Hoeven (Swish)
13 GD 1e prijs Ruben Wijnands en Susanne van der Hoeven (Swish)
13 GD 2e prijs Alex Vlaar en Natalya van der Laan
15 DE 1e prijs Manon Sibbald
15 DD 2e prijs Manon Sibbald en Tara Timmer (Vennewater)
15 GD 2e prijs Manon Sibbald en Mitchell Lensselink (Amersfoort)
Alle winnaars op een rijtje

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 05-02-2009 om 10:03 uur

    Mooie prestaties en van harte gefeliciteerd en de geblesseerde Daan, sterkte.

  2. Ernst op 05-02-2009 om 12:35 uur

    Wat een goede prestaties, van harte gefeliciteerd en Daan niet te snel willen spelen met je blessure, neem de tijd, jouw beurt komt echt wel.

Reageer op dit bericht (“Junior Master Zeemacht Den Helder ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)