Badminton Vereniging Almere

Morgen gebeurt het!

Morgen, vrijdag 27 februari 2009, om 13.00 uur is het zo ver. Dan starten Joost Berkelmans, Rick Blok, Thijs Maassen en Steven van Puffelen met hun recordpoging om 27 uur achtereen te badmintonnen in het dubbelspel en dat alles volgens de richtlijnen van het Guinness Book of Records. Op zaterdag 28 februari 2009 om 16.00 uur zal de recordpoging eindigen en dan hebben de helden van de Badminton Vereniging Almere er precies 27 uur op zitten. Dan nemen zij het record, dat nu in Ierse handen is met iets meer dan 24 uur en 20 minuten, over.

Wethouder Arno Visser, van onder meer sportzaken, zal het startschot geven door de eerste shuttle van de recordpoging te slaan met de Almeerse helden. Klaas Wilting zal de start van het spektakel presenteren en samen met Monica Visser, directeur van Sportservice Flevoland, als witnessen optreden van het eerste uur.
De vier recordaanvallers hebben er al vele urenlang durende trainingen op zitten om niets aan het toeval over te laten. ’s Nachts zullen de vier Almeerders ondersteuning krijgen van een zestigtal Almeerse badmintonners die meedoen aan de nacht van Almere. Die ondersteuning kunnen de vier jongens goed gebruiken.

Als het zaterdagmiddag de 28ste februari 13.30 uur is, dan hebben de Almeerders het Ierse record in principe gebroken, maar zij gaan door tot 16.00 uur om het record daarmede op 27 uur te zetten.

In het laatste uur zullen als witnessen optreden Rob Ridder, voorzitter van de Nederlandse Badminton Bond, Robert Rinsma, coördinator van het Topsportcentrum Almere. Will Veeren zal als referee optreden en Klaas Wilting presenteert ook de laatste uren van deze recordpoging!

Mevrouw Betsie Aller Meijer, voorzitter van de Stichting Europa Kinderhulp, zal eveneens acte de présence geven. Het bestuur en de organisatoren hopen aan de Stichting Europa Kinderhulp een cheque van € 1.000,-- te kunnen overhandigen.

Sponsors van de recordpoging en daarmede van de Stichting Europa Kinderhulp zijn BeeS, Brouwer Horeca, Carlton, Heineken, Henk Mostert Wijnen, Klaas Wilting, De Toekomstgroep BV en Vrumona en het bestuur van de vereniging en het organiatiecomité van de recordpoging zijn er maar wat blij mee.

Chris van Dijk, partner van Advocaten- en notariskantoor Kennedy Van der Laan te Amsterdam, zal naar wij hopen op zaterdag 28 februari 2009 om 16.00 uur de verlossende woorden spreken, dat de poging aan alle voorwaarden van het Guinness Book of Records heeft voldaan en geslaagd mag worden genoemd.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. cock op 26-02-2009 om 13:54 uur

  Pfoe, zal blij zijn als het erop zit.

 2. Henk Staats op 26-02-2009 om 16:30 uur

  Toe nou Cock, zo'n jonge god als jij. En je hoeft niet eens te spelen :)

  Ik ben trouwens de rust zelve, ik heb nergens last van......

 3. heras en greta op 24-05-2009 om 14:04 uur

  wij zijn ook helemaal zen(A) hebben er zin an!..

Reageer op dit bericht (“Morgen gebeurt het! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)