Badminton Vereniging Almere

Recordpoging en de Stichting Europa Kinderhulp

De vereniging heeft aan de Guinness Book of Records recordpoging, die van vrijdag 27 februari vanaf 13.00 uur tot en met zaterdag 28 februari 2009 om 16.00 uur wordt gehouden in Sportcomplex De Toekomstgroep, een goed doel verbonden en dat is de Stichting Europa Kinderhulp. Mevrouw Betsie Aller Meijer, voorzitter van deze stichting, zal hieronder de Stichting Europa Kinderhulp nader toelichten.

Europa Kinderhulp is opgericht in 1961 en we organiseren al bijna 50 jaar vakanties voor kwetsbare, kansarme kinderen uit binnen- en buitenland o.a. Duitsland, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk en Oekraïne. Onze organisatie stelt ieder jaar ruim 2000 kinderen in staat een fijne en onbezorgde vakantie te hebben bij Nederlandse gastouders.

De kinderen voor wie wij ons inzetten hebben het niet gemakkelijk thuis. Het kan gaan om allerleis soorten problemen, zowel op sociaal als op financieel gebied. Een vakantie betekent dan ook heel erg veel voor deze kinderen.
Ze kunnen even op adem komen en ‘bijtanken’. Vaak is de vakantie een ervaring voor het leven en levert deze een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van het kind.

Ruim 330 vrijwilligers zetten zich geheel belangeloos voor onze organisatie in. Ieder jaar verrichten zij veel werk om de organisatie van de vakanties zo goed mogelijk te laten verlopen. Een belangrijke en verantwoordelijke taak is bijvoorbeeld de selectie van de gastgezinnen. Daarnaast begeleidt een aantal vrijwilligers de kinderen tijdens de heen- en terugreis en als ze bij de gastgezinnen verblijven.

We doen ons werk zonder ook maar enige vorm van subsidie te ontvangen. Daarom zijn we volledig afhankelijk van sponsoring, giften en donaties. Europa Kinderhulp heeft het CBF-Keur.

Wij zijn een landelijke organisatie en in iedere provincie kan je ons vinden. Wilt u meer informatie kijk dan op www.europakinderhulp.nl.

Betsie van Aller-Meijer
Algemeen Voorzitter
Europa Kinderhulp

Reageer op dit bericht (“Recordpoging en de Stichting Europa Kinderhulp ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)