Badminton Vereniging Almere

Succes voor BVA-spelers op ABCD-toernooi!

Terwijl er het afgelopen weekend in onze zaal werd gestreden om de titels in de Regio Masters, nam een negental spelers en speelsters van onze vereniging deel aan het ABCD-toernooi in Delft, georganiseerd door BC Delft. Er werd zeer behoorlijk gepresteerd gezien het aantal finales dat werd bereikt!

In het herenenkel A-toernooi bereikte Dennis Steenland (als 4e geplaatst) uit Team 2 de finale door in de halve finale af te rekenen met teamgenoot Ralph Starren. Ralph was in de single als eerste geplaatst maar met 21-11 en 21-15 won Dennis deze broederstrijd: toch een behoorlijke verrassing! In de finale moest Dennis het opnemen tegen Erik Meijs, de als 3e geplaatste speler van Duinwijck 2. In drie spannende sets wist Dennis deze strijd te winnen en beslag te leggen op de eerste plaats!

In de herendubbel was Dennis ook al succesvol: met dubbelpartner Andre Aantjes denderden Dennis na drie opeenvolgende overwinningen door tot aan de finale. In deze finale mochten ze het opnemen tegen Jerry Natenstedt en Richard Vennik ook al van Duinwijck en ook hier kwam Dennis als winnaar uit de strijd! Titel nummer 2 dus!

Alsof het allemaal niet op kon bereikte Dennis met onze eigen Iris Putters ook nog de finale van het gemengd dubbel. Helaas wisten onze Team 2 spelers deze finale niet te winnen maar al met al kan Dennis terugkijken op een mooi weekendje Delft.

Dit geldt zeker ook voor Iris want zij behaalde met Jessica Ottenhof (BV Slotermeer) de A-finale in het vrouwendubbel die beide dames ook winnend wisten af te sluiten! Met twee finales werd het dus ook voor Iris een bijzonder succesvol weekend…

Ook in het B-toernooi was er succes voor BVA: Gijs Berkelmans maakte zijn plaatsing (1e) meer dan waar door na vier gewonnen partijen de herenenkel finale te halen. In de tweede ronde won Gijs nog van Rob van der Voorn (21-6, 21-19) die traint bij de Badmintonschool Almere. In de finale was Michiel Adank (Duinwijck) de tegenstander maar na drie spannende games (21-14, 12-21, 21-12) mocht Gijs zich winnaar in de HE-B noemen.

In de VE-B had de BVA in de persoon van Deborah van de Wal een sterke outsider. Deborah die ongeplaatst aan dit toernooi begon drong na vier knappe overwinningen door tot de finale waar zij uiteindelijk haar Waterloo vond tegen de eveneens ongeplaatste Lucia Tilmans (BC Alouette).

Rick Prins, als coach aanwezig namens onze vereniging was beide dagen aanwezig en zal ongetwijfeld tevreden zijn met de behaalde resultaten!

Reageer op dit bericht (“Succes voor BVA-spelers op ABCD-toernooi! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)