Badminton Vereniging Almere

Terugblik op de competitie

De competitie is alweer een week ten einde en dus is het tijd om eens uitgebreid terug te blikken. Wat betreft de senioren kijkt de STC terug met gemengde gevoelens. Er werden 5 teams kampioen, waar we uitermate trots op zijn, maar helaas hadden een aantal teams het ook heel moeilijk, en raakten we een plaats kwijt in de 3e divisie, en dat was toch wel even slikken. Coördinatoren Joeri Kraaijestein (team 1-4) en Suzanne Mulkens (5>) blikken terug:

Dekker Almere (Eredivisie)

Dekker Almere is na een prima competitie op de 5e plek geëindigd. Ondanks onze ambities lag de focus dit jaar meer op de “zachtere” kant van het presteren. Plezier hebben in het spel, teambuilding, om kunnen gaan met tegenslagen, het creëren van een winnaarsmentaliteit, en dan komt het presteren vanzelf. Als ik daar naar kijk dat ben ik meer dan tevreden. Gedurende heel het seizoen heb ik “blije koppies” gezien. Twee nieuwe coaches (Rick en Joeri), een nieuwe speelster (Patty) en een nieuwe manager (Kasper) zijn geruisloos ingepast. Winst kan er nog gehaald worden in bijvoorbeeld het mentale aspect. Teveel wedstrijden werden net aan verloren.Daarnaast moet er ook gewerkt worden aan de trainingsmentaliteit. Echt hard trainen, weten wat je moet trainen etcetera.
Als ik het seizoen de revue laat passeren dan zie ik de volgende beelden: Erik, die na een heel lastige periode zich weet te herpakken in de mix en van de laatste 6 mixen er 5 wint. De gebalde vuist en de ontlading. Robert, die zijn servicesituatie in de single verandert om zijn spel nog meer te verbeteren. De definitieve doorbraak van Stephan door 11 singles van de 14 te winnen. Jeroen, die af en toe de meest onmogelijke shuttles weet te halen, met name in de eerste mix tegen Velo. Patty, die niet alleen ons heeft verrijkt met heel veel mooie partijen, maar ook met de Brabantse gezelligheid. Hoogtepunt was natuurlijk de overwinning op Brenda Beenhakker. Yvonne Sie, die dit seizoen heeft laten zien ook het voortouw te kunnen nemen. Goed om te zien dat zij haar partners vertrouwen en rust kan geven. Yvonne Hoogland, natuurlijk wisten we dat de eredivisie een uitdaging was. Toch ging ze er vol voor en zag je haar elke week sterker worden. Wat mij betreft de DD tegen BrendaB en RachelG van Smashing als hoogtepunt. Rachel Howard, onze Engelse speelster die ook dit seizoen met plezier een aantal wedstrijden voor haar rekening wilde nemen. Jammer dat ze niet in Nederland woont. Kasper, onze manager, jong en onervaren, maar wel met zo veel enthousiasme. Rick, een coach die gecommit is en alles prima onder controle heeft. En ik.......ik heb genoten.

Van Zoelen Almere (1e divisie)

Van Zoelen Almere 2 is op de 4e plek geëindigd. De doelstelling was handhaving. De combinatie van ervaren heren en talentvolle dames heeft goed gewerkt. Op dit niveau is het een uitdaging om nog stappen te maken. Vaak gaat dat met kleine stappen. Goed om te zien dat de spelers van team 2 die stapjes maken en nog heel wat stapjes kunnen maken.

Almere 3 (2e divisie)

Team 3 heeft een moeizaam seizoen achter de rug, maar zijn wel op de belangrijke 6e plek geëindigd. Doelstelling was handhaving. Een grote blessure van de eerste heer (PieterG), ziekteverzuim bij Raymond en het vader worden van Walter zijn zomaar wat redenen, waardoor dit team nooit in hun vaste opstelling hebben kunnen spelen. Het positieve vind ik dat het team nooit hun koppie heeft laten hangen, dat de sfeer goed is gebleven en dat ze de zaken (invaller regelen, communiceren etc.) op een goede manier hebben geregeld.

Almere 4 (3e divisie)

Voor team 4 was het dit seizoen keihard werken. In de breedste zin van het woord. Belangrijk was namelijk om dit team te laten promoveren uit de 3e divisie naar de 2e divisie. Kampioen zou het mooiste zijn. Heel het seizoen in strijd geweest voor het kampioenschap, maar uiteindelijk zijn we op de 2e plek geëindigd. Wel als beste 2e van alle 3e divisiepoules, waardoor we toch promoveren naar de 2e divisie. Complimenten aan heel het team. Dit was echt een team/club effort. Elke week volwassen bekeken in welke opstelling er gespeeld moest worden. Mensen die wilden invallen, mensen die hun plek af stonden. Ondanks de druk en ondanks de niet altijd leuke beslissingen, toch altijd een positieve sfeer in dit team. Grote klasse.

Almere 5 (3e divisie)

Team 5 heeft het moeilijk gehad vanaf het aller begin. Het werd snel duidelijk dat deze spelers het erg lastig zouden krijgen. Iedereen komt uit de vierde divisie of lager (op Kasper na) en het zou een zware kluif worden. Dit bewezen ook Dennis S en Joeri K, de jongens die normaal gesproken dit niveau redelijk zouden moeten aankunnen. De heren moesten hard aan de bak en verloren af en toe ook een partij. Degradatie is een feit. Door promotie van team 4 helaas geen derde divisie voor BV Almere komend seizoen.

Almere 6 (4e divisie)

Ook hier was het tot het laatst spannend. De nummer 3 t/m 7 stonden heel dicht op elkaar en team 6 had 2 punten nodig in de laatste wedstrijd om er zeker van te zijn dat degradatie niet meer mogelijk was. Dit werd inderdaad behaald en uiteindelijk zijn ze zelfs nog op een 5 plek beland (1 punt onder de gedeelde derde plek!). Een hiaat is echter wel dat er door de Bond nog wordt gekeken of er nog wedstrijden moeten worden ingehaald tegen Drachten, aangezien dit team bijna nooit compleet aantrad. Een knappe prestatie uiteindelijk.

Almere 7 (hoofdklasse)

Dit team heeft het ook zwaar te verduren gehad. Af en toe een invaller omdat er dan een sterkere opstelling zou staan, maar ook omdat er blessureleed om de hoek kwam kijken. Peter is langdurig geblesseerd geweest, maar ook Aisha had last van een blessure. Jos is halverwege overgestapt van team 8 naar team 7. Uiteindelijk is dit team op een zesde plaats geëindigd (2 punten onder de nummer 3, 4 en 5!).

Almere 8 (hoofdklasse)

Team 8 heeft netjes aan de verwachtingen voldaan. Ze zijn gehandhaafd en dit op een mooie vierde plek. Netjes van deze spelers, voor wie het allemaal een eerste keer in de hoofdklasse was. Uitstekend!

Kennedy van der Laan Almere 9 (1e klasse)

Kennedy van der Laan heeft een moeizaam seizoen achter de rug. Gelukkig zaten er slechts 7 teams in de poule waardoor de behaalde een-na-laatste-plaats goed genoeg was om te handhaven.

Almere 10 (2e klasse)

Dit team is op de zesde plek geëindigd en blijft dus in de tweede klasse. Het was een bijzonder seizoen, namelijk het laatste seizoen van Els. Els, ik wil je bedanken voor je inzet dit seizoen en alle seizoenen daar voor, ze (we!) zullen je missen.

Almere 11 (2e klasse)

De youngsters en ‘oude bekenden’ van team 11 hebben het netjes gedaan dit seizoen. Met slechts 3 punten afstand van de nummer 1 zijn ze geëindigd op een mooie tweede plaats! Van harte met deze prestatie.

Almere 12 (2e klasse)

Kampioen! zie het eerdere artikel over de kampioenen.

Dekker Packaging Almere 13 (2e klasse)

Kampioen! zie het eerdere artikel over de kampioenen.

Almere 14 (3e klasse)

Kampioen! zie het eerdere artikel over de kampioenen.

Almere 15 (3e klasse)

Kampioen! zie het eerdere artikel over de kampioenen.

Almere 16 (3e klasse)

Team 16 heeft ook erg zwaar weer gehad dit seizoen. Gelukkig wilde Malou de plaats van Renske innemen. Ook Bert had een blessure, maar ondanks dit alles is dit team geëindigd op een zesde plek en blijven dus in de derde klasse. Netjes!

Almere 17 (4e klasse)

Dit team is geëindigd op een mooie vierde plaats, ver weg van een kampioenschap, maar ook ver weg van degradatie. Dit team speelt op het juiste niveau zo lijkt het. Een nette prestatie!

Almere 18 (4e klasse)

Wie ook ver weg waren van promotie en degradatie, waren de leden van team 18. Een mooie middenmoot-plaats: de vijfde plek. Wat Mariska ook al zo mooi verwoordde, doe ik ook nog even: wat een leuke sportief gebaar was het om de kampioenen een fles Champagne te geven tijdens jullie laatste wedstrijd. Dit getuigt echt van sportiviteit!

Almere 19 (5e klasse)

Kampioen! zie het eerdere artikel over de kampioenen.

Almere 20 (5e klasse)

Het team heeft een goede prestatie neergezet: een mooie vierde plek ook ver weg van promotie en degradatie. Voor een aantal was dit het eerste competitieseizoen en dat is helemaal niet onverdienstelijk geweest. Klasse!

Samenvattend, dus 1 degradant, 5 kampioenen en 1 gepromoveerd als beste tweede. Ik denk dat we het als vereniging helemaal niet slecht hebben gedaan dit seizoen. We mogen best trots op ons zelf zijn!

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 02-02-2009 om 18:07 uur

  Dat vind ik dus ook. We mogen er best trots op zijn. En veel kampioenen zijn nog erg jong. Dat belooft nog wat voor de toekomst.

 2. cock op 03-02-2009 om 10:20 uur

  Ik kom nog met de statistieken van team 18. Ben nou ff druk met het Guiness Book of Records.

 3. Teamcaptain Kennedy van der Laan 9 op 04-02-2009 om 20:10 uur

  Toegift op Kennedy van der Laan 9:
  7 teams in alle 1e klasse afdelingen en met 38 punten uit 12 wedstrijden de beste nummer 6 t.o.v. de andere afdelingen. En tevens 19 punten voorsprong op de nummer 7 in de poule.

  Wanneer vinden de teambesprekingen plaats?

 4. Pascal op 05-02-2009 om 08:26 uur

  applaus voor team 9....

Reageer op dit bericht (“Terugblik op de competitie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)