Badminton Vereniging Almere

Ze hebben het gehaald, 27 uur lang!!

Superlatieven schieten te kort om de prestatie die Joost Berkelmans, Rick Blok, Thijs Maassen en Steven van Puffelen hebben neergezet te omschrijven. Vrijdagmiddag 26 februari 2009 om 13.00 uur begonnen zij in Sportcomplex De Toekomstgroep aan een schier onmogelijk opdracht, te weten het breken van het Ierse record 24 uur, 21 minuten en 19 seconden achtereen badmintonnen in het dubbelspel, overeenkomstig de voorwaarden van het Guinness Book of Records. En de vier helden hebben het gefixt. Op zaterdagmiddag 28 februari 2009 om 16.00 uur hadden zij volbracht waar menigeen een hard hoofd in had. Zij verbraken het Ierse record en stelden het record vast op 27 uur!

De klok geeft 27:00:00 aan!

De vier helden waren op vrijdagmiddag voorspoedig begonnen. Wethouder Arno Visser, van onder meer sport, stelde de tijdklok in werking en Klaas Wilting presenteerde de start van deze recordpoging. Klaas Wilting en Monica Visser, directeur van Sportservice Flevoland waren de eerste getuigen van deze recordpoging. Veel media-aandacht voor deze recordpoging en daar was het de Badminton Vereniging Almere ook om te doen.
De vier helden hadden zich de afgelopen weken uitmuntend voorbereid en al een aantal malen vele, vele uren en zelfs een nacht geoefend.
En de eerste uren was er ook geen vuiltje aan de lucht.

's Nachts waren er in de sporthal een zestigtal leden aanwezig om deel te nemen aan de traditionele Nacht van Almere en dat kwam zeker goed uit. Dat scheelde voor de godenzonen van de Badminton Vereniging Almere een slok op een borrel. Maar in de ochtend kwamen de helden toch de man met de hamer tegen en niet een keer maar een aantal malen. De medische begeleiding had het druk in de vijf minuten pauze die per uur is toegestaan om de heren weer 'bedrijfsklaar' te maken. Maar het lukte de begeleiding steeds en de medische groep verdient een dikke pluim, om het maar in badmintontermen te houden.

En zo werd het 12.00 uur in Sportcomplex De Toekomstgroep. Het organisatiecomité maakte zich toch ernstig zorgen of de vier de heldendaad wel tot een goed einde kon brengen. Voorzitter Henk Staats was de rust zelve, zo rustig dat hij maar een paar rondjes om het Sportcomplex ging lopen.
Inmiddels was Will Veeren, de éminence grise onder de NBB-referees, in de hal verschenen om aanwezig te zijn bij de laatste vier uren. En ook Klaas Wilting kwam als getuige opnieuw zijn opwachting maken. Maar hij fungeerde niet alleen als getuige, hij zweepte het publiek op en dat niet alleen, voortdurend sprak hij de helden moed in om toch vooral door te gaan.

En toen was het 13.22 uur en dat betekende dat de vier Almeeders het record hadden afgepakt van de Ieren. Onder luid applaus en toejuichingen werd dit moment gevierd. Maar de helden gingen door en wilden hun doelstelling van 27 uur, kost wat het kost, halen. En het was moeilijk zat, maar presentator Klaas Wilting zorgde er voor dat publiek en spelers om het kwartier werden herinnerd aan het feit, dat het in absolute zin, nog maar 'eventjes' duurde.
Inmiddels was Robert Rinsma, manager van het Almeerse Topsportcentrum, als getuige voor het laatste uur in Sportcomplex De Toekomstgroep gearriveerd en ook de Bondsvoorzitter, Rob Ridder verscheen als laatste belangrijke getuige ten tonele.

Diezelfde Rob Ridder maakte zich onsterfelijk bij de helden, het publiek en het bestuur van de Badminton Vereniging Almere. Rob Ridder persoonlijk zweepte om 15.30 uur een ieder in Sportcomplex De Toekomstgroep op met een soort Indianendans langs de tribunes en dat bracht het publiek, ruim 200 man en vrouw sterk in extase! En als Rob met hetzelfde elan zijn rol als voorzitter vervult, dan kan ik U nu al zeggen zonder helderziende te zijn: "Het gaat helemaal goed komen met het Nederlandse badminton".

Klaas Wilting, wat een vakmanschap, telde samen met het publiek de laatste minuten weg en toen was het zo ver. Het was 16.00 uur en Joost Berkelmans, Rick Blok, Thijs Maassen en Steven van Puffelen hadden hun tour de force volbracht. Het publiek stond op de banken, uitzinnig van vreugde en een orgasme aan geluid viel de helden ten deel. De helden vielen elkaar in de armen. Familieleden knuffelden de helden en het publiek sloeg elkaar op de schouders. We hadden het gehaald, maar een ieder bedoelde natuurlijk zij hebben het gehaald.

Chris van Dijk, partner van Kennedy Van der Laan, advocaten en notarissen te Amsterdam, en Klaas Wilting zetten hun handtekening op de officiele documenten van het Guinness Book of Records en daarmede verklaarden zij officieel de poging voor geslaagd. Rob Ridder sprak mooie woorden tot de helden en het publiek. Hij vond het een promotie voor het badminton. Robert Rinsma stak de loftrompet over de helden en over de Badminton Vereniging Almere en refereerde aan de jarenlange vruchtbare samenwerking van de vereniging en bijvoorbeeld de Stichting Partnersteden Almere.
Bob Fonhof, raadslid in de gemeente Almere voor de Almere Partij sprak zijn bewondering uit en zegde uit naam van de Almere Partij een bedrag toe van maar liefst € 500,-- voor de vereniging en de Stichting Europa Kinderhulp.
Gijs Berkelmans overhandigde namens het bestuur van de Badminton Vereniging Almere een cheque van € 1.000,-- aan de voorzitter van de Stichting Europa Kinderhulp, mevrouw Betsie Aller Meijer.

En voorzitter Henk Staats, die het even niet droog had gehouden, roemde het organisatiecomité en overhandigde bloemen aan Ingrid van der Putten, Ineke van Puffelen en Monique Berns en nam de gelegenheid te baat om de dames namens het bestuur een welverdiende kus te geven. Dat de voorzitter enigszins van slag was, was wel duidelijk omdat hij, na het overhandigen van het bos bloemen aan Cock van Puffelen, ook deze oganisator spontaan een zoen gaf. En ook Ronald Blok moest er aan geloven, weliswaar niet op de wang maar op zijn kalende hoofd. Verder waren er vanzelfsprekend bloemen voor de Griekse en/of Romeinse godenzonen die niet alleen geschiedenis hebben geschreven voor zichzelf, maar ook voor de Badminton Vereniging Almere. Eeuwige roem valt hun ten deel.

De spelers en ook de algemeen reserve Gijs Berkelmans, krijgen van deze recordpoging een officieel Verslag van Bevindingen. Dan kunnen deze Almeerse helden later nog eens haarfijn zien, welke prestatie zij hebben geleverd op 27 en 28 februari 2009 in Sportcomplex De Toekomstgroep in Almere.

En we moeten vooral Krijn Hoetmer bedanken voor de wijze waarop hij op onze onvolprezen website livebeelden heeft verzorgd van deze in meer dan één opzicht geslaagde recordpoging.

Tot nu toe 30 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Cock van Anrooij op 28-02-2009 om 17:28 uur

  Proficiat !!!!!!! Fantastisch gedaan !

 2. Lieke_P op 28-02-2009 om 17:51 uur

  GEFELICITEERD
  egt heel goed gedaan :D

 3. Renaldo op 28-02-2009 om 17:59 uur

  Gefeliciteerd:D

  super gedaan!!!!

 4. Roy de Jong. op 28-02-2009 om 18:52 uur

  Goed gedaan jongens...bloet, zweet en tranen maar toch gered..SUPER!! :O :7

 5. ruben maassen op 28-02-2009 om 19:12 uur

  heej

  jongens lekker bezig!!!
  mooie prestatie

  groeten ruben(de neef van Thijs) :9

 6. Laura op 28-02-2009 om 19:15 uur

  Gefeliciteeeeerdd!!!
  Echt superr knap van jullie!

  Rust nu maar lekker uit :*

  Kus Lauraa

 7. John op 28-02-2009 om 21:10 uur

  Toppie toppie,

  Helaas kon ik er niet bij zijn vanmiddag, nu lekker de benen omhoog met een lekker biertje mannen.
  Tevens hulde aan de begeleiding voor jullie inzet.
  John

 8. Lida Staats op 28-02-2009 om 21:38 uur

  Wat een fantastische prestatie.
  Ik heb een werkelijk onvergetelijke dag beleefd.
  Als eerste was er het kippenvelmoment toen het record daadwerkelijk na 24 uur en 22 minuten werd verbroken. Maar toen het record uiteindelijk werd vastgesteld op 27 uur en het vele publiek (schatting 300 mensen) van vreugde op de banken ging staan, kreeg ik het toch enigszins te kwaad.
  Ik wil hierbij de spelers, maar ook de organisatie bedanken en feliciteren!

 9. Jos en René Wu op 28-02-2009 om 21:49 uur

  In één woord: Suuuuuuuuuuuper!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. Henk Mostert op 28-02-2009 om 21:53 uur

  Zeer vermoeide spelers, die tegen het einde dan de 27 uur en met het eind in zicht toch nog een stevige opleving hadden. Ouders die net zo vermoeid maar Oh Zo trots waren. Het zeer enthousiaste publiek, de PRESTATIE. Het was werkelijk geweldig. Jammer dat wij er vanwege verplichtingen niet helemaal bij konden zijn. Het is en blijft een prestatie waar de jongens en de organisatie werkelijk met veel trots en genoegen op terug kunnen kijkende.
  VAN HARTE GEFELICITEERD.

 11. Fam. Kunkels op 28-02-2009 om 21:58 uur

  We waren (gedeeltelijk) getuige van deze fantastische prestatie. Petje af voor de jongens, maar zeker ook voor alle begeleiders.
  Proficiat!!!

 12. Felix, Mijke, Hanneke op 28-02-2009 om 22:06 uur

  Geweldig gedaan,
  Joost, Thijs, Rick en Steven.
  We zijn niet voor niets uit Brabant gekomen. We hebben ervan genoten. Volgend jaar weer!?!?!?

 13. ortega op 28-02-2009 om 22:24 uur

  netjes, ik had ook niet anders verwacht ]:)

 14. Jeroen van Moorst op 01-03-2009 om 07:25 uur

  Thijs, Rick, Joost, Gijs en Steven,

  Gefeliciteerd met deze knappe prestatie!!!!

  :) :)

  Greetz, Jeroen

 15. Otto op 01-03-2009 om 08:14 uur

  Klasse hoor jongens! In Grootebroek (jeugdtoernooi) had ik al goed gemerkt dat ook heel veel mensen buiten de BVA met jullie meeleefden! Respect voor jullie, Gijs en alle begeleiders maar ook een dank aan alle andere vrijwilligers en de sponsoren zonder wiens hulp en bijdragen dit niet had kunnen lukken, lijkt mij meer dan op zijn plaats! :7

 16. Joost van Klink, Voorzitter Baminton Business Netwerk op 01-03-2009 om 08:29 uur

  Ik wil de spelers, het begeleidingsteam, de organisatie en BV Almere van harte feliciteren met het behaalde record en de fantastische ambiance waarin dat behaald is.
  Jullie hebben laten zien dat als je een duidelijk doel hebt en daar met z'n allen de schouders onder zet, je wereldprestaties kunt behalen. Ik hoop dat jullie voorbeeld veel navolging vindt.
  Groet, Joost van Klink, namens het Badminton Business Netwerk

 17. PT Fotografie op 01-03-2009 om 09:52 uur

  onze toppers van Almere :Thijs, Rick, Joost, Gijs en Steven. Ik wil hierbij de spelers, maar ook de organisatie feliciteren met deze topprestatie!

 18. Cindy Voskuijl op 01-03-2009 om 10:15 uur

  Super, super, súper!!!!!!!!!!! Wat voor woorden zet je nou neer om zo'n prestatie te beschrijven??
  Ik heb een groot gedeelte kunnen meemaken en bewonder jullie enorm. Een prestatie waar jullie de rest van je leven aan kunnen (en zullen) terugdenken en waar jullie terecht heel trots op mogen zijn!
  Complimenten ook voor het team om jullie heen, grote klasse.
  En nu? Lekker potje badmintonnen ;)?

 19. Blokkie op 01-03-2009 om 11:23 uur

  Zijn er nog mensen die wat leuke foto's hebben van dit event??
  Wij hebben er weinig tijd voor gehad.
  Wij houden ons aanbevolen.
  rvblok@chello.nl

 20. Tessa op 01-03-2009 om 11:30 uur

  Echt knap! Wouw aan het eind komen kijken maar had een verjaardag dus kon niet maar echt knap!

 21. DannyP op 01-03-2009 om 11:38 uur

  @Blokkie: Foto's? Geen fotograaf gezien :9

 22. Joost B op 01-03-2009 om 12:50 uur

  Ik wil iedereen nog even bedanken die heeft meegeholpen om het record te halen. Zonder de goede hulp buiten de baan zouden we het niet gered hebben, nu kan ik wel een reeks namen op noemen, maar dat wordt dan een lange lijst.
  Toch wil ik speciaal mijn broer nog wel bedanken, die toch de laatste minuten de hoop nog had om te spelen. Wel is hij er daarna de hele tijd bijgeweest en heeft ons in de 5 minuten pauze ook geholpen.
  Verder vond ik het fijn dat er zoveel supporters nog zijn gekomen, die zich vooral de laatste uren hebben laten horen, ook al was het badminton niet om aan te zien :P. Ook snachts was het fijn om af en toe een lolletje of praatje te hebben met de mensen aan de kant.

  Nogmaals Bedankt allemaal en tot vanavond voor degene die komen wokken,

  Joost

 23. Gijs B op 01-03-2009 om 12:58 uur

  Ronald, Cock, Ingrid, Monique en Ineke en ieder ander die er zoveel hebben georganiseerd en dit hebben mogelijk gemaakt. Ontzetttend bedankt voor deze onvergetelijke prestatie. Zonder jullie was er niemand ooit begonnen aan deze titanenstrijd.

  Steven, Thijs, Rick en Joost. Erg!!! goed gedaan. Jullie hebben het gehaald die 27 uur. Gefeliciteerd.
  Toch nog even een extra applausje voor Rick, die al vanaf het 14e uur, met nog 13 te gaan kramp in zijn been kreeg en eigenlijk daarna alleen maar last heeft gehad van pijntjes. Wat een mentale veerkracht :)

  Tot vanavond bij het wokken,

  Gijs de reserve:P

 24. Arjan op 01-03-2009 om 14:11 uur

  Hej jongens,

  Van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!!
  Geniet ervan

  Arjan

 25. Thijs op 01-03-2009 om 16:34 uur

  Echt iedereen die ons geholpen heeft hartstikke bedankt! Zonder de organisatie was er zeker niemand aan begonnen. En naast die fantastische organisatie, iedereen die geholpen en gesupport heeft. En Gijs helemaal! Echt super man! Zonder reserve had het echt een drama kunnen zijn geworden! En niet alleen reserve, ook was Gijs onze materiaalman, en heeft hij mijn kuiten een beetje los proberen te houden. Echt 1 uit een team van 5!! THNX!!!

  Alle supporters ook super bedankt!
  Echt gaaf hoeveel mensen er zijn langs zijn gekomen!

  Bedankt allemaal!
  En voor de wokkers: "Tot vanavond!"

  Thijs

 26. Steven van Puffelen op 01-03-2009 om 17:55 uur

  Natuurlijk, Joost en Thijs hebben het al gezegd, maar toch de organisatie en ook Gijs enorm bedankt! Daarnaast wil ik nog het publiek bedanken die ons er werkelijk doorheen heeft gesleept en bedankt dat jullie vooral op het laatste met zoveel mensen waren gekomen! Zo konden wij op het laatst toch nog even een tempo'tje hoger spelen!
  De witnesses ook heel erg bedankt om de scores bij te houden bij de soms slaapverwekkende partijtjes die wij in sommige periodes op de baan lieten zien en ook de medische begeleiding! Zonder jullie hadden vooral mijn voeten het niet 27 uur lang uigehouden! Ook de massage achteraf was werkelijk waar geweldig..!

  Steven

 27. Guillaume van der Maas op 01-03-2009 om 18:10 uur

  Gefeliciteerd jongens,

  27 uur lang nou dat valt zeker niet mee, zou gelijk naar bed gaan als ik jullie was.

  MvG,

  Guillaume van der Maas
  Oud-klasgenoot van Thijs Maassen

 28. Harry Hondeman op 01-03-2009 om 19:31 uur

  Geweldig gedaan!!! Een top prestatie. Ik zelf zat in Grootebroek maar belde wel een paar keer naar huis om te vragen hoe het er bij jullie voor stond. Kon Melissa op de webcam mee kijken om verslag te doen. Dus ook mensen die er niet bij waren hebben met julie meegeleefd. En gisteren zag ik jullie (weer) bij flevotv. We zijn trots op jullie.
  Groeten
  Harry

 29. Sabine op 01-03-2009 om 20:41 uur

  Ik vind badminton de leukste sport die er bestaat. Maar hoe leuk dan ook, 27 uur zou ik persoonlijk nooit kunnen volhouden. Dat is nou net iets te veel van het goede. Petje af!

 30. Onno op 04-03-2009 om 15:13 uur

  Respect mannen! Namens The Flying Shuttle '57

  :D

Reageer op dit bericht (“Ze hebben het gehaald, 27 uur lang!! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)