Badminton Vereniging Almere

Branderhorst en Staats stunten op het Satellite in Amersfoort

Tijdens het AA Drink Satellitetoernooi in Amersfoort op 21 en 22 maart 2009 hebben Branderhorst en Staats uitstekend gepresteerd in het mannendubbel. Pas in de finale werd de ban gebroken en moesten Branderhorst en Staats hun meerdere erkennen in Residay en Van Daalen de Jel, die in drie games wonnen. Er werd sowieso goed gepresteerd in Amersfoort en niet alleen in de hoogste categorie maar ook wat in vroeger dagen de C-categorie werd genoemd.

Branderhorst en Staats begonnen hun zegetocht op zaterdagmiddag. Er werd gewonnen van Danny Böröcz en Jonathan Residay in twee games (21-12 en 21-12). Vervolgens volgde er een soort broederstrijd want Branderhorst en Staats troffen hun clubgenoten Dennis Steenland en Tim Vaessen. Branderhorst en Staats wonnen met 21-17 en 21-18. Op zondagochtend waren Jerry Natenstedt en Richard Vennik eveneens in twee games aan de beurt (21-16 en 24-22). Daarop volgde in de halve finale de partij tegen Leon Nottelman en Ceriel Custers. Ook deze partij staken de BVA-ers in de zak met 21-17 en 21-18. Pas in de finale was het sprookje voorbij al was er na de winst in de eerste game met 22-20 op Joeli Residay en Dennis van Daalen de Jel, hoop op een goede afloop. De tweede game werd, met winstkansen, verloren met 19-21 en in de derde game lukte er niets meer bij Branderhorst en Staats die desalniettemin op een uitstekend optreden op dit Satellitetoernooi kunnen terugkijken.

Maar er waren meer goede prestaties van de Almeerders. Ralph Starren speelde met Hans van Os het mannendubbel en die haalden de halve finale. In de kwartfinale sneuvelde Branderhorst in zijn single tegen Ekiring en Tim Vaessen ging pas in de halve finale ten onder tegen Dennis van Daalen de Jel. Yvonne Hoogland verloor haar single in drie games in de kwartfinale van Lisa Malaihollo. Yvonne Sie redde het niet in de halve finale vrouwendubbel met Lisa Malaihollo. Er werd nipt in twee games verloren. In het gemengd dubbel verloren Ralph Starren en Yvonne Hoogland in drie games in de kwartfinale. Yvonne Sie en Erik Staats haalden zelfs de halve finale door in drie games te winnen van Tim Vaessen met Monique van der Wouden.

In de C-categorie haalde Sander Shirris de halve finale in het mannenenkel. Shanice van Stenus verloor in de kwartfinale in twee games van de latere winnares. Maar Michelle Veerman liet echt van zich spreken. Maar liefst drie finales haalde zij! Zij verloor in drie games nipt haar vrouwensingle, samen met Shanice van Stenus won ze het vrouwendubbel, en samen met Rob van der Voorn won zij ook nog het gemengd dubbel. Een klasse apart en dat gaat nog wat worden in de toekomst.

Al met al een uitstekend toernooi voor de Almeerders in de Keistad en naar ik heb begrepen hebben de Almeerders het ook uitstekend gedaan op het jeugdtoernooi in Hoorn. Maar daarover later meer.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Mostert op 22-03-2009 om 20:56 uur

  Voorwaar een grootse prestatie luiden van de BVAlmere

 2. roland op 23-03-2009 om 13:38 uur

  Het waren mooie dubbelparijen om te zien. Noem het maar het satellite van de scheidende en de komende man.Jammer van de tweede set in de finale,waar ze terugkwamen tot 19-19 en het toen uit handen gaven. Technisch en tactisch een hoogstaande dubbel en het zou toch wel te gek zijn geweest als Erik in zijn "laatste" toernooi de finale gewonnen zou hebben.
  Opvallend was verder dat de BV Almere spelers op alle fronten goed hebben gepresteerd.
  Dat belooft wat voor de toekomst.
  Alle winnaars: van harte gefeliciteerd!!

Reageer op dit bericht (“Branderhorst en Staats stunten op het Satellite in Amersfoort ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)