Badminton Vereniging Almere

De dag er na

Als we aan het brunchen zijn, nog enigszins hyper, laat ik de afgelopen twee dagen nog eens de revue passeren. Twee dagen waarin vier jongemannen toonden echte kerels te zijn en een voorbeeld zijn voor velen. Ik vraag mij af, terwijl poes Toos de rosbief van tafel steelt omdat ik niet oplet, hoe het nu zal zijn thuis bij de Blokkies, de Berkelmansen, de Puffeltjes en de Maassens. Zij zijn er niet alleen bij betrokken als zeer betrokken verenigingsmensen, maar zij hebben ook nog de familiaire banden. Hoe vaak zal de film van de afgelopen dagen zich afspelen op de achterkant van hun oogleden?

En wat paste op vrijdag en zaterdag in feite alles in elkaar. De organisatie had het toch maar dik voor elkaar en dan te bedenken dat zij nog nooit eerder een recordpoging hadden georganiseerd. Klaas Wilting had nog een aantal goede adviezen voor ons, want hij heeft al eens eerder zijn medewerking verleend aan een recordpoging, maar dat was het dan ook.
En in feite ging alles dus live. Een paar maanden terug ben ik bij de TV-opnamen geweest van 'Kinderen op het ijs'. Mijn kleinzoon Daan Wilting, ook de kleinzoon van Klaas Wilting, deed aan dat programma mee. En thuis voor de buis krijg je het idee van een vlekkeloze uitzending. Ik weet inmiddels wel beter. Opnamen worden vele malen overgedaan en dan er wordt geknipt in de beelden om vooral een flitsende uitzending te krijgen. De opnamen duren dan ook uren.
Bij deze recordpoging is er niet geknipt, want alles was onmiddellijk live. En hoe goed ging dat! Werkelijk een prestatie van formaat, ik kan niet anders zeggen.

Wethouder Arno Visser keek op vrijdagmiddag bij de start zijn ogen uit en was verbaasd over de vele sponsorborden. Wat waren we blij met de komst van Monica Visser van Sportservice Flevoland. Wat was Klaas Wilting enthousiasmerend en wat stal Bondsvoorzitter Rob Ridder de harten van de Almeerders met zijn Indianendans. Ronduit geweldig. Mooie worden sprak Robert Rinsma en wat geweldig was het dat raadslid Bob Fonhof het laatste half uur aanwezig was.
Wat was het mooi dat Will Veeren als referee in vol ornaat aanwezig was. Ik zag Jan Scheffer, oud-voorzitter van Slotermeer en alle bestuursleden van de vereniging lieten hun gezicht zien. En ook oud-bestuursleden waren er.
En dan natuurlijk het publiek. Wat een geweldige opkomst en wat was het publiek in extase. Het is allemaal nog nauwelijk te bevatten.

En we moeten onze sponsors dankzeggen. Ook de sponsors die ons al jarenlang ondersteunen en heel speciaal de sponsors die nog eens extra in de buidel hebben getast voor dit evenement zoals Brouwer Horeca, BeeS, Carlton, De Toekomstgroep BV, Heineken, Henk Mostert Wijnen, Klaas Wilting BV, Van der Hoeden Mulder, Vrumona en natuurlijk ook de Almere Partij met een mooie gift. Dat betekent dat we de Stichting Europa Kinderhulp niet € 1.000,-- maar zelfs € 1.250,-- zullen overmaken. Daar zal de voorzitter Betsie Aller Meijer blij mee zijn.

Met een variant op Marsman moest ik aan het volgende denken:

Denkend aan Almere
zie ik vier jongeheren
27 uur lang voor een wereldrecord gaan

Meer weet ik mij niet te herinneren van dit gedicht van Marsman. Nu kan ik het ongetwijfeld vinden op internet, maar daar heb ik geen tijd voor. Ik moet namelijk naar Sportcomplex De Toekomstgroep. Daar is de finaledag van de Champions League en Ernst van Stenus, voorzitter van de Activiteitencommissie, heeft mij gevraagd om 13.30 uur aanwezig te zijn. Dus dat doe ik dan ook.

Ooit toen de vereniging promoveerde van de eerste divisie naar de Eredivisie liep ik dagen met mijn hoofd in de wolken. Ik hoor U zeggen, met jouw lengte loop je dat al gauw, maar het was wel zo.
Ik weet nu al dat ik komende dagen ook een beperkt zicht zal hebben. Maar ik zal niet alleen in hogere sferen verkeren, ik kom er vast een paar bekenden tegen zoals Joost Berkelmans, Rick Blok, Thijs Maassen en Steven van Puffelen. En natuurlijk de Blokken, de Berkelmansen, de Puffeltjes, de Van der Puttens en de Maassens.

Het was imponerend.

Tot nu toe 20 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Blokkie op 01-03-2009 om 11:01 uur

  Kon ik maar zo schrijven!!!!
  Henk bedankt voor de mooie woorden.

  Bij mij ging om 20.00 uur al het lampje uit maar ik heb met een glimlach van voldoening op mijn gezicht liggen slapen.
  We deden het graag. :9

 2. DannyP op 01-03-2009 om 11:13 uur

  In Huize vander Putten was het gisteravond nog erg gezellig. Ingrid, Danny en Krijn 'live-web-master' schoven met z'n drieen nog even een pizza naar binnen. Danny heeft een weddenschap verloren ;-) Hij had noooooooooooooit gedacht dat zijn Ingrid meer dan 27 uur wakker zou blijven! Normaal ligt zij vrijdagavond 21:30 uur te snurken. Ik heb met eigen ogen gezien wat de vier helden hebben gepresteerd, maar jullie moeten zeker niet onderschatten wat de organisatie heeft gedaan. Ook dat heb ik van dichtbij meegemaakt. Veel, heel veel telefoontjes. Veel, heel veel mailtjes. Lichte stress her-en-der bij de mannen en vrouwen. Maar het was het allemaal waard!

 3. Ingrid P-K op 01-03-2009 om 11:35 uur

  DannyP, je wordt bedankt, al die "intieme" details vermelden van de vrijdagavond ;)

  Henk, zoals Ronald al omschreef, dank voor de mooie woorden! De veer zit goed ;)

  Bij mij ging gisteravond pas om 23.00 uur het licht uit en dan gewoon weer wakker om 08.00 uur vanmorgen! En nog steeds ben ik aan het nagenieten, ga ik nog steeds naar de BVA website om de reacties te lezen, heb ik ook www.omroepflevoland.nl bekeken met de beelden van de recordpoging en het leuke interview met Thijs (moet je later iets mee doen, Thijs!!!)

  Ik wil inderdaad ook nog extra benadrukken alle hulp die wij hebben gekregen in de vorm van de getuigen, vrijwilligers, sponsoren en toeschouwers, die deze dag ook tot iets bijzonders gemaakt hebben. Want zonder getuigen kun je geen record neerzetten!

  Wat ik als heel prettig heb ervaren is dat je tijdens zo'n recordpoging, in combinatie met de Nacht van Almere, weer veel mensen hebt leren kennen. Eerst telefonisch, daarna face to face en na 27 uur leek het wel of wij elkaar al jaren kenden :+

  Ik ben benieuwd hoe het met onze helden is gegaan vannacht en hoe de benen en armen er aan toe zijn.

  De meesten spreken elkaar vanavond weer tijdens het wokken. Daar zal nog druk nagesproken worden over de afgelopen 2 dagen.

  Ik kan er helaas niet bij zijn, ik ga namelijk mijn 2 kleine (nou ja, klein) mannetjes ophalen bij opa en oma. Ik heb het al over veel personen gehad, maar zonder opa en oma had ik niet bij de recordpoging aanwezig kunnen zijn!! Pap en mam, bedankt voor het oppassen en tot zo!!!

  Groeten, Ingrid

 4. Joost B op 01-03-2009 om 13:18 uur

  Ik ging gister om 9 uur mijn bed in. Was nog even achter mijn laptop gekropen om berichten te lezen.
  Vandaag was ik er eerder uit dan normaal, 10 uur stond ik naast mijn bed:P
  Met de pijntjes valt het mee, ik heb niet eens zo een last van me benen, alleen mijn voeten en mijn schouder. Maar ik denk dat ik dinsdag gewoon weer op de baan sta te trainen.

  Joost

 5. Bas B op 01-03-2009 om 13:18 uur

  In huize Berkelmans hebben we nog gezellig even een snelle maaltijd genomen (patat, frikadel en sla), met een glaasje witte wijn.
  Na de koffie is de trouwe supportersschare uit Geldrop naar huis vertrokken. Monique zat/lag op de bank, en iedereen vertrok zo naar boven. Dat laatste heb ik zelf (Bas) niet bewust meegemaakt. Ik werd om 1 uur wakker in mijn bed en ben beneden gaan kijken (hond vergeten uit te laten, maar die sliep ook al).
  Joost was als één van de eersten weer op om 10 uur. Monique heeft nu pas tijd om op de computer te kijken, want na goed uitgeslapen te hebben was er natuurlijk weer een enorme berg was: Veel shirts en sokken met name???.
  Tot vanavond allemaal

 6. Blokkie op 01-03-2009 om 13:28 uur

  Ook hier begint de goegemeente te ontwaken.
  Ook bij Rick zijn de sporen duidelijk waarneembaar van deze fysieke inspanning. Ik ben het helemaal met Gijs eens, wat een mentale veerkracht heeft Rick getoond.
  Natuurlijk bekijk ik het door een wat andere bril dan de meeste toeschouwers maar ik kan u mededelen: ik apetrots op die gast.
  Ook Steven is inmiddels wakker en bij het gebrek aan een knappe badkamer bij zijn ouders thuis, ligt hij in een lekker warm badje in Casa Blok. Wel de nodige spierpijn in benen en schouders heb ik begrepen maar het gevoel om wereldrecordhouder te zijn maakt alles weer goed (hij is ook gewoon op de fiets gekomen).
  Volgens mij hebben we vanavond genoeg om over na te praten.
  tot vanavond allemaal.

 7. DannyP op 01-03-2009 om 14:45 uur

  Ik ben vandaag maar begonnen om te kijken of alles op video staat. Alles gekopieerd van camera naar PC. En toen was een lichte paniek in huize van der Putten. Het bleek dat de laatste beelden stopten op 26 uur 59 minuten en 22 seconden!
  Snel de camera zelf controleren of alle beelden daar wel aanwezig waren. Dat was wel het geval.

  Bleek iets simpels; gewoon even <F5> in de explorer en dan zie je daadwerkelijk het 'laatste' bestand!
  We waren iets te enthousiast om het 'laatste' bestand te bekijken. Kortom; al het bewijs is aanwezig. Nu nog zien hoe we die 16 GB naar het Guinness Book of Records krijgen.

  Als ik vanavond wat later ben, dan komt het omdat ik ben blijven hangen in mooie beelden!

 8. Thijs op 01-03-2009 om 16:16 uur

  Gister na het eten om half 8 even de bank gaan liggen. Het volgende moment dat ik mij herinner was vanochtend half negen in mijn bedje. Het schijnt dat mijn zus en moeder mij naar boven hebben gebracht, maar ik weet er niets van.
  Vanochtend wel even bang om mijn bed uit te gaan, bang voor enorm veel spierpijn, maar na een paar stappen viel het enorm mee. Alleen in de beentjes voel ik nog wel wat pijntjes. Maar niets in vergelijking met de pijn gister op de baan. Dinsdag sta ik waarschijnlijk gewoon weer op de baan.
  Ik besef het nog niet helemaal, maar als ik de filmpjes terug zie begint het wel wat meer tot me door te dringen.
  Vanavond maar eens goed bij-eten @ Atlantis. Ik denk alleen niet dat ik daar gefrituurde banaan ga eten. Even iets anders na 27 uur bananen, krentenbollen, ontbijtkoek, bolletjes en sportdrank.

  Iedereen bedankt voor de leuke reacties en het supporten! Echt super hoeveel mensen er gister waren! Onvergetelijk!

  Tot vanavond!
  Thijs

 9. Rick op 01-03-2009 om 16:49 uur

  Na de recordpoging kwam ik thuis en was er nog visite. Alle spiertjes waren al lekkerontspannen van de Sauna. Thuis lekker soep gegeten met een beetje brood echt honger had ik niet. Daarna nog even gemaseerd door mijn oom. Wat heel veel scheelt in mijn benen naar mijn idee. Daarna nog even een biertje naar binnen gewerkt. Heerlijk na een tijdje zonder bier. Maar een tweede was geen goed idee voelde ik zo.

  Half 9 brak aan en ging even het bad in. Lekkerwarm met de oogjes dicht in bad. Daarna lekker in bed gaan liggen tv kijken. Rond een uur of 10 zakte mijn oogjes echter dicht. Tv maar uitgezet en gaan slapen. Werd vanmorgen kuch vanmiddag wakker. Zonder spierpijn tot mijn verrassing. Alleen mijn scheenbeen doet nog verschrikkelijk veel pijn. Maar dat wist ik tijdens de poging ook al dat ik daar last van zou gaan hebben. Ontsteking aan mijn scheenbeen. Meteen even wat ijs erop gedaan en wat ibuprofen ingenomen.

  Verder vanavond lekker en gezellig eten in atlantis.

  Tot Vanavond
  Rick

 10. Steven van Puffelen op 01-03-2009 om 17:51 uur

  Tsja, ik kwam na alle felicitaties thuis en ging even op de bank liggen. Het volgende moment was ik al bijna weg, dus was liggen niet zo'n goed idee. Nog ff snel wat gegeten en daarna had ik alleen nog maar trek in mn bed. Om 8 uur uiteindelijk naar bed gegaan en ik heb mn kussen niet meer gevoeld. Uiteindelijk ben ik tot 15 maar liefst 15 uur slaap gekomen en werd dus wakker om 11 uur vanochtend. Alle felicitaties op mn telefoon en Hyves proberen te beantwoorden voor zover dat kon. Aangezien onze badkamer op dit moment verbouwd wordt, kon ik niet in mn eigen huis een bad nemen dus ging ik maar naar huize Blok om een bad te nemen, welke trouwens heerlijk was. Om ongeveer 4 uur weer terug naar huis gegaan en verder gerelaxed.
  Straks lekker wokken en ik denk dat het weer niet laat wordt vanavond als ik in slaap val...

  Steven

 11. Ingrid P-K op 01-03-2009 om 22:35 uur

  Joost, ik heb je gezien op regioweb.tv!! Ook super gedaan, zo voor de camera. Ik doe het jullie niet na! :P

  Groeten, Ingrid

 12. Cock op 02-03-2009 om 00:10 uur

  Zo, net terug van een heerlijk avondje wokken met de club. Ik heb nog steeds zo'n euforisch gevoel, dat is niet in woorden uit te drukken.
  Ik ben zo blij en trots op zowel de deelnemers als op de gehele vereniging, waar vind je tenslotte zoveel clubmensen die mee willen doen om deze recorddagen te laten slagen. De smile is niet van m'n gezicht af te timmeren.

  Op de 20 jarige jubileumavond van BVA is in feite onze voorbereiding begonnen, K&B hebben toen Ingrid gevraagd of zij met ons deze recordpoging wilde organiseren. Dit is een van onze beste acties ooit geweest, wat een kanjer, zeg.
  Dus eigenlijk zijn we ongeveer 9 maanden bezig geweest met voorbereiden, we begonnen met "laten we eens gaan proberen om in het Guinnes Book of Records te komen". Na iedere vergadering kreeg deze losse kreet steeds meer vaste vorm, we kregen steeds meer idee wat we moesten regelen en we bedachten steeds meer hoe we het konden organiseren.
  Twee weken voor de recordpoging hadden we het gevoel dat we er organisatorisch klaar voor waren en tijdens de poging bleek dit ook.

  Wel is gebleken dat we iets meer vrijwilligers nodig hadden om de recordpoging te laten slagen, daarom grote dank aan:
  Monique als voedingsdeskundige, zij heeft laten merken dat ze werkelijk een deskundige is op dit gebied, grote klasse.
  Ingrid als regelneef - Ik geef het je te doen om voor 27 uur witnesses te regelen, daarnaast het herinneringsboek te ordenen en bundelen en bovendien alle contacten met de Guinnes organisatie te onderhouden.
  Ineke - de assistente van iedereen. Waar iets te regelen of te helpen was, was zij aanwezig.
  De medische specialisten - Toen de uurtjes vorderden kwam er bij de helden steeds meer behoefte aan medische zorg. En waar specialisten dan in 5 minuten toe in staat zijn, is verbazingwekkend.
  Alle getuigen - Al eerder genoemd. Voor 27 uur heb je een heel leger getuigen nodig, jullie hebben dit toch maar voor ons gedaan. extra dank voor de VIP getuigen - die, ondanks dat zij geen directe band met BVA hebben, toch speciaal voor de recordpoging tijd hebben vrijgemaakt.

  Alle sponsors - Natuurlijk kost een recordpoging geld, en natuurlijk is BVA niet rijk (net als alle sportverenigingen). Daarom heel hartelijk bedankt voor jullie bijdrage.
  Klaas Wilting - die als een echte speaker professional het begin en eind aan elkaar heeft gepraat en die ervoor gezorgd heeft dat de recordpoging een grote media-exposure heeft gekregen.
  Henk Staats - die ons goede adviezen heeft gegeven, de VIP's en de sponsoring heeft geregeld en grotendeels verantwoordelijk is voor het Verslag Van Bevindingen (het herinneringsboek).
  Krijn en Danny voor de technische (video) beelden. Door Krijn z'n webcam kon heel de wereld mee genieten van de helden en door de video-opnames van Danny hebben we rotsvast getuigemateriaal in handen dat we aan de Guinnes organisatie gaan opsturen.
  Ronald Blok - Last maar natuurlijk zeker niet Least. Mijn partner in crime. We hebben weer een fantastisch avontuur beleefd, en als het aan mij ligt gaan we er nog wel een aantal organiseren.
  Tenslotten het publiek - Ik heb zelden zo'n ongelooflijke sfeer in een sporthal meegemaakt, grandioos.

  NB: als ik nog iemand vergeten ben, m'n excuses. Ik heb m'n gehele geheugen afgegraven, maar er waren zoveel mensen voor ons in touw, dat ik best iemand kan zijn vergeten.

 13. Jolanda op 02-03-2009 om 09:29 uur

  Mag ik mij aansluiten bij de lijst bewonderaars??? De vier kanjers Steven, Rick, Joost en Thijs; GEWELDIGE PRESTATIE JONGENS! SUPER GEFELICITEERD! Maar ook grote bewondering voor de begeleidingsgroep! Wat zagen jullie er vermoeid maar ontzettend trots uit zondagmiddag! Ook een prestatie van WERELDFORMAAT hoor! Fijn om lid te mogen zijn van deze fijne badmintonvereniging....eh...badmintonfamilie!

 14. Henk Staats op 02-03-2009 om 10:32 uur

  Een heel mooi compliment Jolanda. Die lijst ik in.

 15. cock op 02-03-2009 om 11:36 uur

  Naast alle loftuitingen nog even een zakelijke mededeling: We hebben tijdens de recordpoging een loterij georganiseerd. Er is nog 1 prijs niet afgehaald. Heb je lootje blauw 215 dan heb je een badlaken gewonnen.
  Neem even contact met me op (06 51362608) en we spreken af hoe je in het bezit komt van het badlaken.

 16. Krijn op 02-03-2009 om 12:29 uur

  Op http://www.webregio.tv/11764846 staat een 3 minuten durend filmpje over het evenement.

 17. Miss Rose/Moeder de Gans/ Gewoon Suus op 02-03-2009 om 14:13 uur

  5 Helden, organisatie, NVA deelnemers en mede supporters, bedankt voor een onwijs leuk, gaaf, sportief en warm weekend!! Ik heb genoten! :D Respect! :o:

 18. Redactie op 02-03-2009 om 14:47 uur

  Via deze link een nieuwsbericht over het behaalde record:

  http://www.webregio.nl/almere/sport/0101564500000000/badmintonners+verbreken+guinness+book+of+records-record++almere.aspx

 19. cock op 03-03-2009 om 09:24 uur

  Ik was gisteren nog steeds een beetje de weg kwijt en heb het verkeerde winnende nummer doorgegeven.
  De kleur blauw was wel goed, maar het winnende nummer is 145. Dus heb je dit lot bel me even, dan krijg je een fraai badlaken.

 20. Mariska Post op 03-03-2009 om 15:30 uur

  Leuk stukje op webregio.tv. Vooral het muziekje op het laatst!

Reageer op dit bericht (“De dag er na ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)