Badminton Vereniging Almere

Rabobank Almere Satellite – Cat 4 – Cat 6 zeer druk bezet

In het weekend van 7 en 8 maart 2009 vindt in Sportcomplex De Toekomstgroep weer het Rabobank Satellite – Cat 4 – Cat 6 toernooi plaats. Net als voorgaande jaren is het toernooi weer zeer goed bezet. Voor het eerst in de geschiedenis heeft de toernooicommissie de inschrijving eerder moeten sluiten. Uiteindelijk zijn er 202 deelnemers toegelaten tot het toernooi wat een totaal van 328 partijen geeft. Gelet op het zeer grote aantal partijen roepen we alle deelnemers op minimaal 30 minuten voor aanvang van de eerste wedstrijd aanwezig te zijn zodat de partijen kort na het omroepen kan beginnen.

Satellite toernooi

In het mannenenkel is Onno Quik als eerste geplaatst en Dennis van Daalen de Jel als tweede. Aan de Almeerders Tim Vaessen (3de geplaatst), Ralph Starren (5de geplaatst), Stephan Branderhorst (6de geplaatst), Dennis Steenland en Walter Budding de uitdaging om die finale te voorkomen. Bij de vrouwen zijn Lisa Malaihollo (1ste geplaatst) en Karina de Wit (2de geplaatst) de favorieten. De Almeerders Yvonne Hoogland (5/6de geplaatst), Iris Putters, Julia de Calonne, Rianne van Groenigen en Monique Slaman de zware taak om voor een stunt te zorgen! In de mannendubbel zijn Dennis van Daalen De Jel en Rikkert Suijkerland de topfavorieten. De Almeerse combinaties (Jeroen van Moorst/Stephan Branderhorst, Dennis Steenland/Tim Vaessen, Erik Staats/Walter Budding) moeten in staat worden geacht ver te komen. Dit geldt zeker voor Ralph Starren die samen met de Van Zijdervelder Dave Khodabux als tweede is geplaatst. Bij de vrouwendubbel zijn Betty Krab en Karine de Wit als eerste geplaatst en is de verwachte tegenstander in de finale de Almeerse Yvonne Sie en de Van Zundert/Velo speelster Lisa Malaihollo. De overige Almeerse speelsters (Julia de Calonne/Rianne van Groenigen, Yvonne Hoogland/Iris Putters en Monique Slaman) zullen stevig aan de bak moeten. In het gemengd dubbel zijn de Van Zijdervelders Dave Khodabux / Samantha Barning als eerste geplaatst. Als tweede geplaatst is de Almeerder Jeroen van Moorst die samenspeelt met Maartje Verheul. In de verwachte halve finale spelen ze tegen de als derde geplaatste Almeerse duo Erik Staats en Yvonne Sie.

Categorie 4 toernooi

Het mannenenkel heeft maar liefst 37 inschrijvingen. De voor BC De Bever uitkomende Rob Michielse is als eerste geplaatst. Onze Gijs Berkelmans is de verwachte tegenstander in de finale. De overige 6 Almeerders waaronder onze 27-uur helden Joost Berkelmans en Thijs Maassen zullen veel tegenstand krijgen in dit sterke deelnemersveld. Bij de vrouwenenkel is de Almeerder Deborah van der Wal als derde geplaatst en Tessa Putters als zesde. Elisa Piek (Van Zijderveld) en Manouk Los (Amerstfoort) zijn resp. eerste en tweede geplaatst. Naast Deborah en Tessa doen namens Almere mee; Nikki van der Ven, Amy van Stenus en Manon Sibbald. Bij het mannendubbel is het koppel van BC’70 Veluwe Derbert van Heerde en Erik Wolf als eerste geplaatst. De Berkelmanssen (Joost / Gijs) zijn als tweede geplaatst. Bij de vrouwendubbel zijn het Amersfoortse koppel Romy de Laak en Manouk Los de topfavorieten en de Almeerders Dorien Drees en Esther van Puffelen als tweede. In het gemengd dubbel zijn Erik Wolf en Sandra van Rooijen (BC’70 Veluwe / Amersfoort) als eerste geplaatst en het jeugdige koppel van Van Zijderveld Robin Tabeling / Elisa Piek als tweede. Het op papier sterkste Almeerse troef zijn de als vijfde geplaatste Gijs Berkelmans en Esther van Puffelen.

Categorie 6 toernooi

Niet minder dan 43 deelnemers hebben zich ingeschreven voor het mannenenkel. De eerste drie geplaatste zijn bovendien allemaal Almeerders; Bat Schouten, Michael Willig en Jos Kuipers. Naast deze drie doen niet minder dan 14 andere Almeerders mee! Bij de vrouwen zijn de eerste (Aisha Krak), tweede (Sanne Berkelmans) en vierde (Sarina Baak) de geplaatste Almeerders. Onder de overige zeven Almeerders zitten zowel speelsters die het moeten hebben van de ervaring (Conny Cashoek) als jong en talentvol (Melissa Hondeman, Shanice van Stenus, Nienke Berkelmans, Suzanne Hom en Evelyn Wu). Bij de mannendubbel doen negen Almeerse koppels mee en drie Almeerders gaan de strijd aan met iemand van een andere vereniging. De eerste en tweede geplaatste komen uit Almere en zijn dus de te kloppen combinaties! Bij de vrouwendubbel doen 6 Almeerse koppels mee maar zijn Angelique Chin en Wai Man Li van Flower Shuttle als eerste geplaatst. In het gemengd dubbel doen 13 Almeerse koppels mee en zoeken Michelle Veerman en Shanice van Stenus de overwinning met een partner van een andere vereniging. Almere levert de als vijfde (Bat Schouten / Sanne Berkelmans) en zesde (Jos Kuipers / Aisha Krak) geplaatste.

De volledige loting en speeltijden is gepubliceerd op toernooi.nl.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Krijn op 03-03-2009 om 12:34 uur

  Mooi overzicht Stephan. Tot zaterdag allemaal! :)

 2. Joost B op 03-03-2009 om 14:11 uur

  Ik heb er al zin in,
  alleen klopt het niet dat wij 2e geplaatst zijn, dat zijn Randy en Leroy Brom, wij staan 4e geplaatst.

 3. DannyP op 03-03-2009 om 16:36 uur

  @Krijn: Wij zijn de UnderDogs ;-)

 4. Rick op 03-03-2009 om 22:23 uur

  Danny bedoel je niet under the underdogs ??
  Want schat jou in mijn catogorie en wij zijn niet eens underdog waardig :)

Reageer op dit bericht (“Rabobank Almere Satellite – Cat 4 – Cat 6 zeer druk bezet ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)