Badminton Vereniging Almere

Trofea Junior Master Almere overvol!

Op 18 en 19 april 2009 is het weer zover: in dat weekend organiseert de Badminton Vereniging Almere weer haar jaarlijkse Junior Mastertoernooi dat ook dit keer wordt gesponsord door Trofea sportprijzen. Dit jaar maakt het toernooi ook deel uit van het FZ Forza circuit. Het is een goed gebruik dat onze zuiderburen Almere aandoen omdat de vriendschapsbanden tussen de BVA en de Vlaamse Badmintonbond van oudsher meer dan goed zijn en omdat het toernooi, mede vanwege het hoge spelniveau, prima past in de agenda van de Belgische toppers. Dit jaar beleven we ook een unicum: voor het eerst in de geschiedenis zal een aantal Deense toppers mee gaan doen en daarmee krijgt het toernooi steeds meer en meer een internationale allure.

Maar liefst 178 deelnemers uit binnen- en buitenland zullen deel nemen en strijden om de verschillende plaatsten op het ereschavot. Daarmee zit het toernooi echt overvol en zal het voor de organisatoren Henk Smit, Stephan Melein, referee Andre de Wit en alle andere vrijwilligers een hels karwei worden om de speelschema’s op orde te krijgen en alles in goede banen te leiden. De 178 deelnemers vertegenwoordigen naast de al eerder genoemde Vlaamse Badmintonbond (23 kinderen), ook nog zo goed als alle Badminton Academies en –scholen in Nederland. We zullen mogen genieten van de badmintonkunsten van toptalenten van o.a. de Badminton Academy Amstelveen, Z-Holland, Geldrop en Amersfoort en vanuit de verschillende Badmintonscholen hebben we deelnemers van o.a. Van Zijderveld, Amersfoort, Emmen, N-Brabant, Duinwijck en natuurlijk onze eigen Almeerse Badmintonschool! Daarnaast hebben we zoals gezegd voor het eerst deelnemers uit Denemarken: vier kinderen die in hun eigen land spelen in de Master- en Eliteklasse, de twee hoogste klassen in de Deense jeugdopleiding en we mogen wat dat betreft veel van deze Deense badmintoppers verwachten! Voor het volgende seizoen hoopt de BV Almere het toernooi een nog grotere internationaal karakter te geven: er liggen namelijk al contacten met andere Europese landen als Schotland en Bulgarije.

De BVA en de Badmintonschool Almere worden met elf deelnemers in de categorie Onder 13 en acht deelnemers Onder 15 weer prima vertegenwoordigd. In deze onderdelen kunnen we ook meerdere reële kanshebbers onderscheiden voor het eremetaal. Zo hebben we Onder 13 natuurlijk onze toppers Ruben Wijnands, Alex Vlaar en Mark Verschoor bij de heren en Natalaya van der Laan en Rosa Hondeman bij de dames (om er maar een paar te noemen!). Onder 15 moeten m.n. Manon Sibbald, Amy van Stenus, Jayme van Elten en Jeroen Tiebout in staat worden geacht goede resultaten neer te zetten. Maar ook alle andere Almeerse kinderen zullen ongetwijfeld hun best doen om voor eigen publiek zo goed mogelijk voor de dag te komen. Onder 11 hebben wij dit jaar helaas geen deelnemers: laten we hopen dat dat volgend jaar weer anders is!

We gaan het allemaal beleven op 18 en 19 april: mocht u dat weekend in de buurt zijn kom dan gerust even langs in ons sportcomplex “De Toekomstgroep” aan de Bongerdstraat 6 in Almere Parkwijk. U zult niet alleen kunnen genieten van topbadminton maar kunt tegelijkertijd onze Almeerse toppers aanmoedigen!

Deelnemers U13:

Deelnemers U15:

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 26-03-2009 om 09:21 uur

    Complimenten voor de toernooicommissie met deze prachtige bezetting!
    Ik kom zeker mijn neus (al van verre zichtbaar) laten zien.
    En een rustige verjaardag gehad, Otto?

  2. Ernst op 26-03-2009 om 16:16 uur

    Nou , ik ken mijn broer. Hij zal wel ergens Japans wezen eten en daarna op zijn hotelkamer een lekkere glas sinas!!!!!!!

Reageer op dit bericht (“Trofea Junior Master Almere overvol! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)