Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter (of een bruisende vereniging)

Dat was een hectische periode de afgelopen weken voor een aantal leden van de vereniging. En dan met name voor de betrokkenen bij de recordpoging. Het is al weer voorbij, maandenlang hebben we er naar uitgekeken en dan is het nu al weer achter de rug.

Nogmaals, het bestuur is bijzonder trots op de vier helden die eeuwige roem hebben behaald en natuurlijk ook op het organisatiecomité. Chapeau, petje af, een pluim of hoe we het ook willen noemen, voor de helden en de organisatie. Grote Guinness klasse! En eerlijk gezegd toen we eind 2005 ons beleidsplan uitbrachten met de kop ‘BaanBrekend Badminton’ hadden we niet kunnen bevroeden dat het binnen vier jaar werkelijkheid zou worden.

De vereniging was overigens niet alleen druk met de recordpoging. Andere zaken gingen gewoon door, zoals bijvoorbeeld de Champions League. Vier zondagen hebben aankomende badmintonners van verschillende verenigingen uit de regio Noord-Holland, maar ook uit de regio Centrum, in Sportcomplex De Toekomstgroep kennis gemaakt met badmintonnen in competitievorm. Ik spreek de hoop uit dat velen van deze badminitonners ook daadwerkelijk volgend jaar de stap naar de reguliere regionale jeugdcompetitie maken. Want zeg nu eerlijk, als je aan sport gaat doen, dan hoort daar ook een vorm van competitie bij. Op voetbal gaan en dan geen competitie spelen, is ondenkbaar. En zo is dat met veel sporten en de Nederlandse badmintonclubs moeten hun stinkende best doen om de recreatieve jeugdleden te muteren tot competitiejeugd. Daar valt veel te winnen voor de verenigingen.

Maar er gebeurde nog meer binnen de vereniging. De toernooien komen er weer aan en dat betekent dat de toernooicommissie weer druk aan de slag is. Al snel bleek dat de belangstelling voor het Rabo Almere Satelittetoernooi zo groot was dat de inschrijving voortijdig gestopt moest worden en er spelers teleurgesteld zullen worden.
En wat het Trofea Junior Masterstoernooi betreft kunnen we mededelen dat er ook een aantal Deense spelers en speelsters zal komen. En zoals bijna inmiddels te doen gebruikelijk, ook de Vlaamse badmintonliga zal weer met een jeugdselectie afreizen naar Almere. Dat wordt dus ook weer een sterk bezet TJM-toernooi en dat zou ook wel eens snel volgeboekt kunnen zijn.

Ook de recreantencommissie heeft niet stil gezeten. De recreanten willen op een andere wijze omgaan met de nieuwe instromers bij de recreantenafdeling. Het niveau van de recreanten die al vele jaren bij ons spelen is vrij hoog en zou beslist niet misstaan in de regiocompetitie. Instromers schrikken daar soms best eens van. In feite is het zo dat leden werven niet het moeilijkste is, maar ledenbehoud is nog moeilijker. Dat kan bij vele verenigingen beter en wij zijn daar geen uitzondering op. Dus daar gaan we echt wat aan doen.

En de STC is cum laude geslaagd voor de cursus brandpreventie. Na de reguliere competitie slaat de transferkoorts toe bij spelers en verenigingen. Dat betekent in de praktijk dat de leden der STC nogal eens een brandje moeten blussen of, wat beter is, trachten te voorkomen. Ik heb als eenvoudig voorzitter al weer heel wat namen langs horen komen van dames en heren die bij ons komen spelen. Verontruste supporters van team 1, Dekker Almere, schieten mij aan met vragen over spelers. Wel beste mensen, ik weet het niet en ik ga er ook niet over. Ik ben als voorzitter één van de bewakers van ons beleidsplan en de gesprekken van het bestuur van enige maanden terug met de STC waren voor alle partijen duidelijk. Daar wordt niet vanaf geweken. Dus dat we drie Chinese heren en twee Indonesische dames en nog een dwaalgast uit een nog nader te definiëren Oostblokland, waarvan het geslacht bovendien nog moet worden vastgesteld, hebben aangetrokken, geloof het maar niet. Mutaties in de landelijke teams zijn belangrijk voor spelers en clubs en misschien is dat wel één van de charmes in badmintonland. We moeten ook iets hebben om over te praten. Wel weet U inmiddels dat Josephine Wentholt onze badmintongelederen komt versterken.

En afgelopen zondag, 1 maart 2009, hebben 75 BVA-ers heerlijk gewokt in Atlantis. Een ideetje van Rick Prins en zijn oproep was niet aan dovemansoren gericht. Het heeft ons niet alleen gesmaakt, het was ook berengezellig.

Uit het bovenstaande blijkt dat wij een bruisende vereniging zijn, bestuur- en commissieleden zijn druk bezig met van alles en nog wat. En er gebeurt altijd wat.

Zo ook met onze poes Toos. Ik heb U al eens eerder verteld over Toos. We hebben een aantal katten gehad, maar Toos is toch wel een bijzonder exemplaar. Kater Bram, een kartuizer, was een buitenkat en een vechtersbaas. Had geen oren meer over en kwam alleen thuis om te eten. Roos was crèmekleurig en schitterend mooi, als ik zelf een kater was geweest, had ik het wel geweten, maar zij was beslist geen schootkat en stronteigenwijs. En niet alleen dat, ook hondsbrutaal, als dat al kan bij een kat, want zij haalde bij de buren de biefstuk uit de keuken. Zusje Saar was daarentegen een beetje een bangelijk trutje. Na Saar en Roos, kwam Toos. Wel Toos is een cyperse schootkat en zoekt mij speciaal iedere keer op. Maar zo lief als zij is, afgelopen woensdag glipte ze ’s avonds laat even naar buiten om twee minuten later weer een dode muis binnen te brengen. En dan kijkt onze muizenspecialiste er bij alsof zij zeggen wil: “Lekker toch, heb ik voor jullie meegebracht”. Ik lag al in bed, maar mijn vrouw stond er op dat ik de dode muis verwijderde. Ik moet zeggen, na de zoveelste dode muis begint ze er enigszins aan te wennen.
En Toos, die loopt nu over mijn toetsenbord zgavcyrurhbfmhkoyumliop

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter (of een bruisende vereniging) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)