Badminton Vereniging Almere

Verslag Weesp-toernooi

Zaterdag 28 maart was het weer tijd voor het jaarlijkse Weesp-toernooi. Dit jaar alweer de 28ste editie en ook nu was BV Almere goed vertegenwoordigd. Misschien wel het best ooit. Met maar liefst 26 spelers en speelsters en 2 spelers in spé werd er in Weesp aangetreden.

Rick Baak, Sarina Baak, Joost Berkelmans, Gijs Berkelmans, Sanne Berkelmans, Herman Bertsch, Ellen Derksen, Rick Blok, Dorien Drees, Rianne van Groenigen, Harry Hansen, Suzanne Hom, Jos Kuipers, Merel Oosterling, Iris Putters, Tessa Putters, Sander Schirris, Bat Schouten, Ralph Starren, Shanice van Stenus, Robert Terpstra, Michèle Veerman, Nikki v.d. Ven, Richard Verschoor, Deborah v.d. Wal en Kasper Weijmans waren van de partij en de semi-Almeerders Suzanne Mulkens en Rob van der Voorn.

Opmerkelijk was dat de hoofdklasse spelers hier in de B moesten spelen, terwijl ze normaal gesproken nog in de C mee mogen doen. De aanwezige trainers/coaches Bas en Suus waren zeer tevreden met de resultaten die deze spelers voor het eerst in de B behaalde. Absoluut knappe wedstrijden werden er gespeeld!

Yolanda van Dijk wist achtereenvolgens te winnen van onze toppers Nikki, Deborah en in de finale Tessa. Alle drie verloren zij in twee sets maar er werd goed gevochten.

Ook was de kwartfinale in de MEB leuk om te zien: Bat (voor het eerst in de B) tegen zijn “zwager” Gijs Berkelmans. Bat knokte voor wat hij waard was, maar moest helaas het onderspit delven. Met 21-18 en 21-17 was Gijs te sterk.
In de finale van het MEB barstte werkelijk een titanenstrijd los tussen de gebroeders Berkelmans. Joost vocht, maar Gijs kwam, zag en overwon!

In het MEA was het ook spannend in de finale. Onze eigen Ralph speelde tegen Ekiring (VELO, eredivisie) en maakte het hem niet makkelijk. Met 22-20 in de derde set moest Ralph helaas de strijd opgeven. Ralph luisterde goed naar de coaching, maar Ekiring was net wat vaster.

In het VEC moesten de dames Shanice, Suzanne en Michèle elkaar uitschakelen in de laatste ronden. Shanice verloor in de halve finale van Suzanne en Michèle won weer van Suzanne in de finale. Deze dames doen het erg goed in de C, het wordt bijna een gewoonte om deze sterren te zien stralen op de zondag (2e dag van het toernooi). En dat pas in hun eerste jaar seniorencompetitie! Dit geeft hoop voor de toekomst.

Rick Blok heeft bewezen erg vooruit te zijn gegaan de afgelopen periode. De engel zonder straalmotor (zo wordt hij graag genoemd door Bas) won het MEC van Rob van der Voorn (had Rob zich maar voor BV Almere moeten inschrijven ;) in drie sets. Helaas verloor deze youngster met Michèle het GDC in drie sets en met Jos de MDB in de tweede ronde. Wel een zeer geslaagd toernooi voor Rick.

De BVA spelers in de kantine

Als klap op de vuurpijl heeft BV Almere ook nog de cup gewonnen voor best presterende club dit weekend. Voor iedereen een compliment waard, jullie hebben hem met z’n allen binnengesleept!

Wij als coaches hebben genoten van de wedstrijden en er werd goed geluisterd, wat een hoop voldoening geeft. Onze complimenten, op naar het volgende toernooi!

Overzicht van de finale uitslagen:

GDC 2e Rick Blok / Michèle Veerman
VDC 1e Shanice van Stenus / Michèle Veerman
2e Ellen Derksen / Mireille Pawironadi (BC US)
MDC 1e Herman Bertsch / Lex Strijker (BC Amersfoort)
VEC 1e Michèle Veerman
2e Suzanne Hom
MEC 1e Rick Blok
2e Rob van der Voorn (BV Almere in spé)
VDB 1e Deborah v.d. Wal / Tessa Putters
MDB 2e Gijs Berkelmans / Joost Berkelmans
VEB 2e Tessa Putters
MEB 1e Gijs Berkelmans
2e Joost Berkelmans
VDA 2e Iris Putters / Jessica Ottenhoff (BV Slotermeer)
MDA 1e Ralph Starren / Dave Veerman (BV Slotermeer)
VEA 2e Iris Putters
MEA 2e Ralph Starren

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 30-03-2009 om 11:56 uur

  Gefeliciteerd met de overwinningen en de beker staat prima in de prijzenkast.

 2. Otto op 30-03-2009 om 12:01 uur

  alle winnaars en niet-winnaars: namense de STC van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten en het vertoonde spel. Grote klasse!

 3. Deborah op 30-03-2009 om 16:22 uur

  Iedereen gefeliciteerd met de prijzen.
  Niet dat het veel uitmaakt, maar ik heb in drie sets van yolanda verloren i.p.v in twee sets.

Reageer op dit bericht (“Verslag Weesp-toernooi ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)