Badminton Vereniging Almere

Voorbeschouwing Nederlandse Jeugdkampioenschappen 2009

Helaas, helaas: de NJK 2009 worden volgend weekend niet in het Topsportcentrum Almere gehouden maar in het Sportcomplex Valkenhuizen te Arnhem. Na de editie van het afgelopen jaar waren de verschillende reacties op de locatie in Almere toch behoorlijk lovend: Almere ligt redelijk centraal in Nederland, er waren meer dan voldoende banen, er is een goede verlichting én de (halve) finales werden gespeeld in de hoofdhal waar normaal gesproken alleen de Dicky Palyama’s en Yao Jie’s van deze wereld hun opwachting mogen maken als het om (inter)nationale badmintonevenementen gaat.

Voor de happy few die het inderdaad tot de (halve) finales gaan maken, is dat toch een hele belevenis! Men kan alleen maar gissen naar de redenen om het toernooi weer uit Almere weg te halen maar ik kan me zo voor stellen dat de kosten een belangrijke rol in deze beslissing hebben gespeeld. Dit kan de (Almeerse) badmintonpret absoluut niet drukken want de BV Almere en de Badmintonschool Almere zullen weer vertegenwoordigd worden door een grote groep talentvolle en enthousiaste kinderen. In hun pogingen om zo ver mogelijk te komen zullen zij daarin weer gesteund worden door de immer enthousiaste en bevlogen coaches Rick Prins, Emmy Vlaar en Max Sibbald!

Onder 19:

In deze categorie heeft de BVA in Monique Slaman en Stephan Branderhorst twee ervaren spelers die ook goed zouden moeten zijn voor verschillende finaleplaatsen. Immers, Monique is in de singel als tweede geplaatst en in de dubbel met partner Rachelle Haan als eerste! En dan Stephan: gaat hij zijn kunstje van vorig jaar herhalen door het kampioenschap in de singel weer voor zich op te eisen? Gezien zijn plaatsing als eerste ligt dat toch wel in de lijn der verwachtingen en mogen we weer hopen op een spannende finale. Ook in de dubbel (met Marco de Jager) is Stephan als eerste geplaatst: gezien het geringe aantal deelnemende paren (vier!) wordt dit kampioenschap in een poule gespeeld en bepaald!

Onder 17:

In deze categorie heeft de BV Almere één deelneemster in de persoon van Rinske Deriga. Rinske is na een uitstapje van enkele jaren weer terug op het oude honk en zal onze vereniging in deze categorie gaan vertegenwoordigen. Wij wensen natuurlijk ook Josephine Wentholt (van Zijderveld) heel veel succes toe in haar pogingen om goud te winnen in de singel en in de dubbel (met Thamar Peters). In beide onderdelen is Josephine, die het volgende seizoen zal uitkomen voor Dekker Almere team 1, als eerste geplaatst.

Onder 15:

Hier zijn onze ogen gericht op vier kinderen die het afgelopen seizoen deel uit maakten van Dekker Packaging Almere Team 13, het team dat op een mooie wijze kampioen wist te worden in de tweede klasse. Alle nationale toppers doen natuurlijk mee aan deze kampioenschappen dus op voorhand zal het moeilijk te voorspellen zijn tot hoever Manon Sibbald, Amy van Stenus, Jeroen Tiebout en Jayme van Elten zullen kunnen reiken maar met name Manon Sibbald steekt in blakende conditie en vorm en is tot grootse dingen in staat, zo hebben we tijdens de laatste clubkampioenschappen mogen ervaren! De mix van Amy en Jayme is beresterk maar zij zullen in hun pogingen de finale te bereiken eerst moeten afrekenen met o.a. Nationale Selectie U15-maatjes Cheryl Seinen en Roy Reijbroek en de als eerste geplaatsten Myke Halkema en Russel Muns die eveneens deel uitmaken van de Nationale Jeugdselectie. Op voorhand lijkt m.n. het laatste koppel een maatje te groot te zijn voor deze eerstejaars U15 maar we houden onze vingers gekruist!

Onder 13:

In deze leeftijdgroep hebben we de grootste Almeerse afvaardiging: maar liefst tien kinderen aangevuld door Shermon Daal en Maurice Paassen van de BSA hebben zich ingeschreven binnen deze groep. U hebt eerder kunnen lezen dat Shermon in alle drie de onderdelen op de RJK Noord kampioen is geworden dus wie weet tot hoever hij kan reiken? Ook met Ruben Wijnands, Mark Verschoor, Koen Odijk en natuurlijk Alex Vlaar hebben we een aantal jongens dat het dit seizoen zeer goed doet op de verschillende Junior Master toernooien waar ze regelmatig tot de finales weten te komen. Of dat in Arnhem ook gaat lukken is de vraag maar de coaches hebben er alle vertrouwen in. Bij de meisjes is de Almeerse hoop vooral gevestigd op Natalya van der Laan die tijdens het afgelopen JM Hoorn nog tot drie finales wist te reiken waarvan zij er uiteindelijk twee wist te winnen!

Hoe het ook zij: het zal vast weer een spannend toernooi worden waar onze badmintoppers op het scherpst van de snede hun partijen zullen afwerken! De STC constateert dat het crescendo gaat met de Almeerse jeugdopleiding en wenst alle deelnemers veel succes toe!

Tot slot nog even een overzicht van onze deelnemers:

Onder 19:

Onder 17:

Onder 15:

Onder 13:

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 25-03-2009 om 13:10 uur

    Ik wens onze youngsters heel veel succes op het NJK. Wellicht kom ik even kijken.

Reageer op dit bericht (“Voorbeschouwing Nederlandse Jeugdkampioenschappen 2009 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)