Badminton Vereniging Almere

Almeerse toppers winnen Ros Beiaard Cup

Harder, better, faster, stronger; zo zou je kunnen zeggen dat we dit jaar België hebben ingepakt. Naast al het gekattekwaad en gefeest hebben we dit jaar ook ‘de’ Cup mee naar huis genomen! En hoe!

Het begon allemaal op die ene goede vrijdag van het jaar. Met een delegatie van 25 man gingen we dit jaar weer op weg naar de Ros Beiaard Cup in Dendermonde. Hetzelfde toernooi waar onze jaarlijkse uitstapjes naar België twee jaar geleden mee begon. Voor onze Paris en Nicole een hele wereldreis, wanneer je nog nooit verder hebt gereden dan Amersfoort. Gelukkig kwam iedereen heel aan, zelfs de mensen die in de auto zaten met Herr Monkey. Na een lange zit van drie uur mochten we ook nog drie verdiepingen omhoog lopen naar onze kamertjes in de abdijschool. Gezien iedereen een lading (die net mee zou mogen in het vliegtuig) mee had, was het een hele klim. Behalve voor Thijs, die wonder boven wonder twee kleine tasjes bij zich had.

Na puberaal wat tassen te hebben verstopt gingen we de stad in. Net als twee jaar geleden gingen we naar café Top Tien, die behoorlijk veranderd was. Dit jaar niet één pooltafel maar drie en een tafel met gekke dingen erop. Logischerwijs hebben dus die avond lekker gepooled, gedronken en gelachen. Maar verstandig als we waren zijn we niet al te laat teruggekeerd naar de abdijschool. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen en werd er tot diep in de morgen gepokerd, het zal ook niet.

Rond half acht op de tweede dag kwam BV Almere langzaam uit de kamers gedruppeld. Sommige met een nog gebrokener gezicht dan de ander. Gelukkig waren de douches niet al te warm en kwamen de meeste klaarwakker terug. Maar goed, want sommige gelukvogels mochten om negen uur al aantreden op de ‘terreinen’ van de mooie sporthal. En warm dat het in de hal was! Niet normaal, zo’n 26 graden in de middag en dan spreken we nog niet eens van de luchtvochtigheid. Gelukkig zijn we wel wat gewend van onze eigen hal in de zomer en sloegen de meeste spelers zich door de eerste ronde heen. Maar naarmate de dag vorderde, kwam de man met de hamer bij veel spelers langs. De matjes, die ook elk jaar toenemen in aantal, werden druk bezet. Aan het einde van de middag mocht meer dan de helft de volgende dag terug komen om de kwartfinales te spelen.

Maar eerst! Feesten met de Belgen in ‘Den Helleput’, de naam alleen al voorspelt weinig goeds. Voor sommige duurde het wat langer om bij het feest te komen, omdat de pinautomaat waar je naar toe wordt gestuurd het niet doet en je op zoek moet naar een ander... En onze voetjes waren al niet moe genoeg. Maar gelukkig maakte de players party een hoop goed. En toch wilde we nog even kijken of het feest van twee jaar geleden nog leuker was. Maar de plek waar Kasper het Wilhelmus zong, bestond niet meer... De club ernaast was ook al geen succes, toch Kasper? Dus weer terug naar de players party. Althans voor een deel van de groep. Een klein groepje bleef bij Top Tien en een ander groepje ging terug naar de abdijschool voor wat slaap. Al waren we opgesplitst, iedereen heeft een leuke, gezellige drukke nacht gehad.

Waarom plannen ze dan toch elk jaar weer van die vroege wedstrijden! Weer moesten sommige spelers om negen uur beginnen met hun eerste wedstrijden. En dat na twee avonden van gemiddeld drie tot vier uur slaap. Maar wij jonge mensen kunnen zelfs zonder veel slaap nog een aantal finales bereiken. Gelukkig maar, want anders hadden we de Cup niet kunnen pakken. Dit jaar stonden zeven van onze die-hard Almeerders in de finale. Tim (A), Thijs (B2), Sanne (C1), Bat (C1) en zelfs Jeroen (B1) hadden een single finale te pakken. Drie van de vijf hebben ook de finale gewonnen, namelijk Sanne, Bat en Jeroen. Thijs verloor helaas in drie sets, en Tim werd verslagen door zijn rivaal die hij de afgelopen twee jaar ook tegen was gekomen. Volgend jaar beter Tim! Nikkie behaalde de finale met haar Engelse partner in het dames dubbel B2, maar verloor deze in drie sets. En Sanne en Bat hadden zelfs nóg een finale te spelen. En niet zomaar één; namelijk tegen Krijn en zijn Belgische partner Tess. En zoals we gewend zijn van Krijn werd het een spannende driesetter, die uiteindelijk gewonnen werd door Sanne en Bat. Deze finale was ook de laatste partij van de dag en alleen Almere was nog in de hal aanwezig. Wat dus ook betekende dat we de Cup hadden gewonnen! Alweer de tweede clubbeker van dit seizoen. Een goed einde van een geslaagd weekend in België. Op naar volgend jaar om onze eer te verdedigen.

De foto's zijn te vinden in de fotogalerij: Foto's Ros Beiaard Cup Dendermonde 2009

Gijs krijgt de Ros Beiaard Cup overhandigd

Tot nu toe 22 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 14-04-2009 om 09:37 uur

  Een leuk verslag en dito foto's!

 2. iris op 14-04-2009 om 10:27 uur

  Kleine aanpassing..Paris is nog nooit verder geweest dan Amersfoort...Nicole reist al veel verder ;)

 3. Krijn op 14-04-2009 om 10:29 uur

  Wie is wie eigenlijk? :+

 4. Aisha op 14-04-2009 om 10:33 uur

  Leuk verslag Dorien!! Ik heb toch weer wat gemist geloof ik ;)
  En alle winnaars van harte gefeliciteerd!

 5. iris op 14-04-2009 om 10:38 uur

  Wat denk je?

 6. Thijs op 14-04-2009 om 10:40 uur

  @ krijn:
  Als je kijkt naar het verschil in rijgedrag op de heen en terugweg weet je wel wie wie is..

 7. iris op 14-04-2009 om 10:41 uur

  Heeii Thijs..
  Niet teveel verklappen!

 8. Otto op 14-04-2009 om 11:03 uur

  Dorien, complimenten voor dit bijzonder leuke verslag! Ik mis alleen nog de anekdote over de stripteasende Almeerder maar bij nader inzien is het wellicht beter dat dat in de doofpot verdwijnt..... :7

 9. Krijn op 14-04-2009 om 11:06 uur

  Thijs: ik heb de heenreis niet meegemaakt en op de terugweg heeft Jos de hele tijd met 80 achteraan gereden. Ik zou het dus niet weten :) Volgens mij is http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2008-2009/ros-beiaard-cup-dendermonde Paris Kippensoep..

 10. Thijs op 14-04-2009 om 11:16 uur

  Ik mag niets meer zeggen van iris..

 11. Jos K. op 14-04-2009 om 11:31 uur

  Wat nou 80 :P Het was duidelijk 60.....

 12. Krijn op 14-04-2009 om 11:32 uur

  Je werd zelfs rechts ingehaald!

 13. Jos K. op 14-04-2009 om 11:40 uur

  Dat was niet grappig, die gozer was gevaarlijk :P Met 160 iemand rechts inhalen hoort gewoon in wegmisbruikers :P

 14. Robert Terpstra op 14-04-2009 om 12:06 uur

  Herr Monkey was op de terugreis ook niet meer zichzelf...maar 120 op de cruise control, dat zijn we niet van je gewend AAP :P
  Maar gelukkig zag je die undercover gasten optijd ;)

 15. Robert Terpstra op 14-04-2009 om 12:07 uur

  en SJONNIE had bijna een Audi Q7 in zijn achterbak, die was er ook even niet bij...maar wij werden er weer even wakker van ;)

 16. Robert Terpstra op 14-04-2009 om 12:09 uur

  en Dorien (blijf bezig :P) bedankt voor je leuke verslag. Het is maar goed dat je niet gemeld hebt dat we de beker bijna vergeten nadat wij het geld ontvangen hadden :+ Maar goed dat er een oplettende Belg in de sporthal was.

 17. Gijs Berkelmans op 15-04-2009 om 10:47 uur

  Een erg leuk stukje Dorien. Iedereen bedankt voor het gezellige weekend, zonder jullie was het niet gelukt:P

  Als het aan mij ligt volgend jaar weer.

  Groetjes gijs

 18. Krijn op 15-04-2009 om 10:48 uur

  Houden we je aan Gijs! ;)

 19. Dorien op 15-04-2009 om 12:16 uur

  Danku danku :+

  Volgend jaar wordt de groep nog groter :D Dan hebben we de beker al gewonnen voordat we hoeven te spelen ]:)

 20. Gijs Berkelmans op 15-04-2009 om 12:35 uur

  Zullen we nu maar vast de abdij bespreken, kunnen we in ieder geval met 100 spelers op pad.

 21. Robert Terpstra op 15-04-2009 om 13:17 uur

  haha...ik heb zondag al meteen 40 kamers gereserveerd ;) ze zeiden dat dat helaas nog niet mogelijk was op dit moment |:( dus we moeten er weer vroeg bij zijn volgend jaar.

 22. Krijn op 20-04-2009 om 11:57 uur

  Hey, Ralphs vriendin(netje) kwam ook nog even langs op http://www.tvoost.be/nl/nieuws/2009-04-12/badminton-ros-beiaardcup/ ;)

Reageer op dit bericht (“Almeerse toppers winnen Ros Beiaard Cup ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)