Badminton Vereniging Almere

Drie finaleplaatsen voor Natalya van der Laan en Alex Vlaar in Amstelveen!

Na ons eigen Trofea Junior Mastertoernooi van vorig weekend deed de JM-karavaan het afgelopen weekend Amstelveen aan waar het toernooi van Van Zijderveld, al weer het tiende in de reeks van Junior Mastertoernooien dit seizoen, werd gehouden. Samen met het toernooi van de Hoornse BV is dit toernooi nieuw op de JM-kalender. Het toernooi werd gehouden in Sporthal de Meerkamp en op acht banen werd daar gespeeld in de categorieën U9, U11, U13 en U15. In de verschillende onderdelen kon weer gestreden worden om de bekers, de felbegeerde Forza-waardebonnen (ook dit toernooi werd gespeeld in het kader van de FZ Forza Combat Tour) maar vooral om de eeuwige roem!

De Almeerse inbreng bleef ook dit keer helaas beperkt tot de onderdelen in de leeftijdscategorieen Onder 13 en -15: jammer genoeg dus geen Almeerse deelnemers Onder 9 en -11.

Onder 13

De Almeerse delegatie bestond hier uit Rosa Hondeman, Natalya van der Laan, Daan Kusters, Quint Top, Mark Verschoor, Koen Odijk en Alex Vlaar. Zoals inmiddels bijna gebruikelijk hadden we hier meerdere kanshebbers op eremetaal: in de verschillende onderdelen stonden meerdere kinderen geplaatst en getuige de resultaten hadden de plaatsingsheren en –dames e.e.a. weer goed ingeschat. Met name Natalya van der Laan en Alex Vlaar waren weer goed op dreef. Natalya speelde drie finales achtereen waarvan zij er uiteindelijk één wist te winnen: de GD13 werd een prooi voor haar en Alex na een zwaarbevochten drie-setter tegen clubgenootjes Rosa en Mark. Dezelfde Rosa en Mark zorgden in de halve finale nog voor een grote verassing door de nummer 1 geplaatste Ruben Wijnands en Suzanne van der Hoeven in drie games te verslaan! Wat mij betreft niet geheel onverwacht want de mix van Rosa en Mark begint met het verstrijken van het seizoen steeds beter te draaien. Natalya speelde de VE13 finale tegen de ongenaakbare Suzanne van der Hoeven. Helaas voor Natalya was de winst dit keer in drie games voor Suzanne. Ook in de VD13 moest Natalya tesamen met Quinty Honing de winst aan Suzanne (en zusje Tamara) laten maar met drie finaleplaatsen laat Natalya weer zien waar zij dit seizoen staat in haar ontwikkeling.

Alex speelde de HE13 finale tegen Roy Mulder van de Hoornse BV. Ik ben de tel een beetje kwijt geraakt maar het is dit seizoen al de zoveelste keer dat deze heren elkaar tegen komen maar de laatste drie keer werden door Alex steeds in winst omgezet. Ook dit keer liet Alex er geen gras overheen groeien en met een regelmatige 21-16/21-18 overwinning werd Roy aan de zegekar gebonden en was de titel binnen. In de HD13 speelden Alex en Ruben Wijnands tegen Mark Verschoor en Teun Yntema van BC Duinwijck. Echt in de problemen kwamen Ruben en Alex niet waarvan de 21-12/21-18 uitslag moge getuigen. Drie titels dus voor Alex!

Resultaten onder 13

VE 2e Natalya van der Laan
VD 2e Natalya van der Laan/Quinty Honing (van Zijderveld)
GD 1e Natalya van der Laan/Alex Vlaar
GD 2e Rosa Hondeman/Mark Verschoor
GD 3e/4e Ruben Wijnands/Suzanne van der Hoeven (Swish)
HE 1e Alex Vlaar
HD 1e Alex Vlaar/Ruben Wijnands
HD 2e Mark Verschoor/Teun Yntema (Duinwijck)
HD 3e/4e Koen Odijk/Roy Mulder (Hoornse BV)

Onder 15

In deze categorie had de organiserende vereniging een groot aantal ijzers in het vuur in de persoon van Papendalgangers als Robin Tabeling, Dorien Lups, Alida Chen en Cheryl Seinen. Stuk voor stuk echte toppers die het de Almeerse deelnemers Manon Sibbald, Amy van Stenus, Jeroen Tiebout en Jayme van Elten op een sportieve wijze bijzonder moeilijk maakten. Manon bleek het beste bestand tegen al dit geweld: in het Koninginneonderdeel, de vrouwenenkel onder 15 bleef zij Alida Chen de baas maar had daar wel drie retespannende games voor nodig (21-17/11-21/23-21). In de finale wachtte het volgende obstakel in de persoon van Dorien Lups. Manon had het tegen Dorien een stuk makkelijker: in twee games verzekerde zij zich van de overwinning en daarmee verstevigt Manon haar nummer 1 positie op de Junior Master Ranking. In de GD15 speelde Manon nog een finale: met Edward Wang aan haar zijde werd in de halve finale in drie spannende games al gewonnen van maatjes Amy en Jayme. In de finale was de tegenstand van Robin Tabeling en Dorien Lups toch teveel van het goede. De gamestanden van 13-21 en 16-21 laten wat dat betreft aan duidelijkheid niets te wensen over. Desondanks mag ook Manon terugkijken op een mooi badmintonweekend!

Resultaten onder 15

GD 2e Manon Sibbald/Edward Wang (Van Zundert Velo)
GD 3e/4e Amy van Stenus/Jayme van Elten
VD 3e/4e Manon Sibbald/Amy van Stenus
VE 1e Manon Sibbald

Volgende Junior Master stop, station Tilburg

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Coralien op 27-04-2009 om 09:52 uur

  Dank voor het leuke verslag, knap hoor zo op een afstand (of kan onze voorzitter incognito ergens verschijnen, zonder dat iemand het merkt ;))

 2. Henk Staats op 27-04-2009 om 09:58 uur

  Beste Coralien,

  Ik heb het verslag op de site gezet, maar het niet geschreven. Die eer komt Otto toe. Dromer als ik ben, heb ik vergeten Otto als auteur aan te merken. Heb ik inmiddels onmiddellijk gewijzigd.

 3. Coralien op 27-04-2009 om 10:10 uur

  Dan gaat het bedankje aan je neus voorbij en snel naar Otto toe :P

 4. melissa op 27-04-2009 om 13:01 uur

  er staat een foutje in je verslag Otto.....
  Rosa en Mark hadden namelijk in een 2 setter van Ruben en Suzanne gewonnen!!! en niet in een 3 setter....

 5. Otto op 27-04-2009 om 14:18 uur

  Dat maakt hun prestatie dan des te knapper Melissa! :7

 6. Manon op 27-04-2009 om 23:04 uur

  Mooi en goed stuk zoals altijd, Otto :)

Reageer op dit bericht (“Drie finaleplaatsen voor Natalya van der Laan en Alex Vlaar in Amstelveen! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)