Badminton Vereniging Almere

Een overvol Trofea Junior Masterstoernooi in Almere

In het weekend van 18 en 19 april 2009 zijn in Sportcomplex De Toekomstgroep in Almere de Trofea Junior Masters gehouden. Met 396 partijen was het toernooi in feite overbezet en het is des te knapper dat de toernooicommissie achter de wedstrijdtafel op zaterdag slechts een uitloop had van anderhalf uur. Er viel overigens weer van fantastisch badminton te genieten en de spelers van de Vlaamse Badminton Liga speelden zich in de kijker en in de prijzen, maar de spelers van de organiserende Badminton Vereniging Almere deden dat evenzeer.

Met drie eerste prijzen was Suzanne van der Hoeven van de BV Swish de grootverdiener op dit toernooi. Zij won onder de 13 jaar de vrouwensingle, de vrouwendubbel, samen met haar zusje Tamara van der Hoeven en het gemengd dubbel samen met BVA-er Ruben Wijnands.
In de finale stonden Ruben en Suzanne tegenover Alex Vlaar en Natalya van der Laan. Deze bloedstollende partij werd pas beslist in de derde game met 21-19 in het voordeel van Ruben en Suzanne.

Maar ook de BVA-sters Amy van Stenus en Manon Sibbald deden van zich spreken. Samen wonnen zij de vrouwendubbelfinale onder de 15 jaar en nog vrij eenvoudig ook van Brigitte Bulter en Sharon Haakmeester. Daarnaast won Amy samen met BVA-er Jayme van Elten het gemengd dubbel. De Vlamingen Marijn Put en Nena de Dauw werden na drie games aan de zegekar gebonden. En Manon won op meesterlijke wijze de vrouwensingle door in twee games de Vlaamse Ine Lancriet gedecideerd te verslaan.

Ook BVA-er Alex Vlaar gooide weer hoge ogen door driemaal het erepodium te beklimmen. De stekelbaars werd onder de 13 jaar eerste in het mannendubbel, samen met Ruben Jille, tweede in de mannensingle en samen met Natalya van der Laan tweede in het gemengd dubbel, zoals al eerder gezegd, na een pittige partij tegen Ruben en Suzanne.

Ook de BVA-ster Natalya van der Laan grossierde er lustig op los onder de 13 jaar. Zij werd deze keer weliswaar geen eerste, maar zij legde driemaal beslag op een tweede plaats. Zij werd tweede in de vrouwensingle, tweede in de vrouwendubbel, samen met Quinty Honing en tweede met Alex Vlaar in het gemengd dubbel.

De winnaars van het toernooi zijn:

Onder de 11 jaar

VD 1 Marie Demeijere + Martha Tack
VD 2 Rian Nijdam + Marit Willemsen
MD 1 Noah Jongen + Alex Terpstra
MD 2 Robert de Calonne + Joran Kweekel
GD 1 Joran Kweekel + Tamara van der Hoeven
GD 2 Noah Jongen + Debora Jille
VE 1 Debora Jille
VE 2 Marie Demeijere
ME 1 Joran Kweekel
ME 2 Noah Jongen

Onder de 13 jaar

VD 1 Suzanne van der Hoeven + Tamara van der Hoeven
VD 2 Quinty Honing + Natalya van der Laan
MD 1 Ruben Jille + Alex Vlaar
MD 2 Frederik Bjergen + Simon Kjeldal - Lauridsen
GD 1 Ruben Wijnands + Suzanne van der Hoeven
GD 2 Alex Vlaar + Natalya van der Laan
VE 1 Suzanne van der Hoeven
VE 2 Natalya van der Laan
ME 1 Ruben Jille
ME 2 Alex Vlaar

Onder de 15 jaar

VD 1 Amy van Stenus + Manon Sibbald
VD 2 Brigitte Bulter + Sharon Haakmeester
MD 1 Thijs Demeijere + Nick Marcoen
MD 2 Sam van den Broeck + Marijn Put
GD 1 Jayme van Elten + Amy van Stenus
GD 2 Marijn Put + Nena de Dauw
VE 1 Manon Sibbald
VE 2 Ine Lancriet
ME 1 Marijn Put
ME 2 Thijs Demeijere

De winnaar Marijn Put van de Vlaamse Badminton Liga hield na de prijsuitreiking een gloedvolle speech en bedankte de toernooi-organisatie en alle vrijwilligers die dit weekend in touw zijn geweest om het overvolle toernooi toch nog in goede banen te leiden.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Otto op 20-04-2009 om 22:06 uur

    We hebben weer kunnen genieten van een weekendje prachtig badminton. De Vlamen waren top, de Denen vielen ietwat tegen maar hadden wellicht last van de late vlucht de avond ervoor maar al met al een bijzonder geslaagd toernooi. Een van de absolute hoogtepunten was de bijna-stunt van Ruben Wijnands die in de halve finale tegen Ruben Jille in een berespannende driesetter ondanks drie matchpunten alsnog het onderspit moest delven. Een hele knappe prestatie! Ook alle andere, niet met naam genoemde kinderen hebben bijzonder goed gespeeld. Judith, Feng, Lisa, Shermon, Maurice, Daan, Koen, Mark, Rosa, Sharon, Quint, Rodney, Thomas en Jeroen en de al eerder genoemde prijswinnaars, van harte gefeliciteerd! :7

Reageer op dit bericht (“Een overvol Trofea Junior Masterstoernooi in Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)