Badminton Vereniging Almere

Hoe is er geplaatst en geloot op ons Trofea Junior Mastertoernooi

Via, via bereikte het bestuur een aantal vragen over de plaatsing en loting tijdens ons Trofea Junior Mastertoernooi. Nu ben ik bepaald geen expert op het gebied van toernooien. Plaatsingen en lotingen zijn zeer beslist al helemaal niet mijn terrein, maar ik heb wel even mijn licht opgestoken hoe dat nu in principe gaat. En dat gaat als volgt.

De NBB doet de plaatsingen op basis van in het verleden bereikte resultaten van de spelers. De prestaties van de jeugdspelers op het Nationaal Jeugd Kampioenschap (de NJK) zijn daarbij een heel belangrijke en kunnen een doorslaggevende factor zijn.
Vervolgens doet de referee de loting van het toernooi en zo wordt er gekomen tot de schema’s zoals deze ook gelden voor ons toernooi.

Nu doen er aan ons Trofea Junior Mastertoernooi ook Denen en Vlamingen mee. Deze deelnemers worden, als daar aanleiding toe is, virtueel geplaatst. Dat is ook in enkele gevallen gebeurd op ons toernooi.

Ik hoop dat ik enige duidelijkheid heb verschaft over het plaatsings- en lotingsritueel en ik zou willen zeggen tegen alle deelnemers, laat je niet afleiden door plaatsingen en lotingen en ga vrijuit spelend er lekker tegenaan.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. rob op 17-04-2009 om 12:35 uur

    Volgens mij werkt het heel simpel. De winnaar is degene die alle potjes gewonnen heeft. Of je nu eerste of zevende geplaatst wordt maakt niets uit. Je zal toch moeten winnen wil je verder komen. Degene die geplaatst zijn zijn allen aan elkaar gewaagd en bezorgen ons veel kijkplezier. Kortom, komt er een shuttle op je af sla hem terug. Als je dat goed doet dan voel je je fantastisch. Daar helpt een juiste of onjuiste plaatsing niets aan.

Reageer op dit bericht (“Hoe is er geplaatst en geloot op ons Trofea Junior Mastertoernooi ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)