Badminton Vereniging Almere

Kleurexamen 2009

Vorig weekeinde was sprake een overvol programma voor de BVA. Successen werden er behaald op de NJK, het toernooi van Weesp en het Color Holland toernooi. Daarnaast was het voor veel van onze jeugdspelers afgelopen zaterdag weer tijd voor het kleurexamen. Het kleurenschema is het fundament onder de jeugdopleiding van de BVA en het jaarlijks terugkerende kleurexamen vormt voor veel spelers een moment waar ze altijd met veel spanning naar uitkijken en waar samen met de trainers hard voor gewerkt is.

Dit jaar waren er ruim zeventig spelers/speelsters aan de beurt om aan de toegestroomde familie en vrienden te laten zien welke technieken en vaardigheden ze inmiddels beheersen. Met name de kleur Wit, onze beginnende badmintonners, was erg goed vertegenwoordigd met meer dan dertig examenkandidaatjes. Samen met de kleur Geel leggen zij ook nog een theorie examen af naast het praktijkgedeelte. Vermeldenswaardig is dat dit jaar het ongekend hoge aantal van 17 spelers in Wit en 2 uit Geel foutloos door hun theorie zijn gekomen. Normaliter zijn er slechts een paar spelers die de toch pittige theorie foutloos weten te beantwoorden. Des te knapper als je bedenkt dat de meerderheid niet ouder is dan tien jaar en waarvan sommigen nog maar net zeven zijn. Dan is zo'n eerste maal het kleurexamen mogen afleggen toch best wel spannend.

Ook de hogere groepen, Geel, Groen, Blauw en Rood hebben onder toeziend oog van de BVA trainers laten zien waarom zij toe zijn aan een nieuwe uitdaging in de vorm van een hogere kleur. Heel geconcentreerd en nauwgezet in de uitvoering lieten alle spelers stuk voor stuk zien dat ze terecht examen hebben gedaan. Een tiental spelers moest het kleurexamen voor nu aan zich voorbij laten gaan. De meesten daarvan namen met fantastische resultaten deel aan het NJK in Arnhem en toonden daarmee aan dat met een goede basis, zoals het kleurenschema die biedt, je het met de juiste instelling en door hard te werken heel ver kunt schoppen. Het spreekt voor zich dat ook deze spelers en de enkeling die zich moest afmelden alsnog verderop in het seizoen hun examen zullen gaan afleggen.

Het geheel werd traditiegetrouw afgesloten met de diploma uitreiking in een propvolle kantine. Ook vanaf deze plek worden alle examenkandidaten, van jong tot wat ouder en van Wit tot Rood, nogmaals van harte gefeliciteerd met hun behaalde diploma's. Ingelijst krijgen deze diploma's ongetwijfeld een mooi plekje boven het bed. Namens de BVA en alle BVA trainers wensen we alle spelers veel speelplezier en succes toe in hun nieuwe kleurgroep! De komende weken zal er geregeld een stukje verschijnen over de verschillende kleuren, te beginnen met de kleur Wit. Blijf de site dus goed in de gaten houden!

Reageer op dit bericht (“Kleurexamen 2009 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)