Badminton Vereniging Almere

Vincent Festen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Vincent Festen, de penningmeester van de Badminton Vereniging Almere en de daaraan gelieerde stichtingen is door Hare Majesteit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vincent Festen kon de onderscheiding niet in ontvangst nemen van de burgemeester, mevrouw Annemarie Jorritsma, in de Almeerse Schouwburg, want Vincent gaat tweemaal per jaar theedrinken bij zijn schoonmoeder en hij vertoeft derhalve enige weken op de Filipijnen. De penningmeester die qua financiën nog immer de gouden standaard hanteert voor de vereniging en stichtingen wordt door het bestuur van harte gefeliciteerd met deze Koninklijke onderscheiding!

Voor een ieder die daar in geïnteresseerd is, volgen hier enkele tekstonderdelen van de aanvraag.

Vanaf de oprichting van de Badminton Vereniging Almere op 13 juni 1988 is Vincent Festen betrokken bij de vereniging. Vincent Festen is begonnen als voorzitter van de Jeugdcommissie van de vereniging en dat betekende dat hij ook deel uitmaakte van het algemeen bestuur. Vincent heeft de functie van voorzitter van de jeugdcommissie altijd met verve vervuld. Dat is niet altijd even gemakkelijk met ouders die vaak denken dat als hun kind een wedstrijd gewonnen heeft, het halen van de Olympische Spelen tot de mogelijkheden van hun kind behoort. Dat is voor een voorzitter van de jeugdcommissie laveren zeker als je daarbij bedenkt dat de jeugdleden groeiden van nog geen 80 in 1988 tot meer dan 200 in 1997.
Bij de oprichting in 1988 telde de vereniging bijna 200 leden. Na de ingebruikname van ons eigen Sportcomplex De Toekomstgroep in 1994, groeide de vereniging door tot ruim 500 leden en werd het noodzakelijk een echte professional de functie van penningmeester te laten uitvoeren. De omvang van de vereniging samen met de activiteiten die de vereniging ontplooide, vereiste een kwalitatief goede financieel-admistratieve organisatie. Vincent Festen heeft dat opgezet en geeft daar ook zelf nog uitvoering aan.
De penningmeester produceert maandelijks de cijfers van de vereniging ten behoeve van de bestuursvergadering en hij stelt bovendien na afloop van een seizoen de jaarrekening op. Ook de begroting voor ieder seizoen wordt op basis van de aangeleverde gegevens van de commissies door de penningmeester samengesteld en deze begroting telt al gauw 20 pagina’s.
Het waarborgen van de financiële continuïteit van de vereniging is een zeer belangrijk taakonderdeel van de penningmeester. Te meer daar de vereniging medeoprichter is van de Stichting Sportaccommodaties Flevoland (SSF), de eigenaar van het sportcomplex, en er sprake is van een grote verantwoordelijkheid richting deze stichting. Immers als de financiële continuïteit van de vereniging ter discussie staat, valt uiteindelijk ook de SSF om.
Met Vincent Festen is de financiële continuïteit van de vereniging gewaarborgd en grappenderwijs wordt wel eens gezegd dat de penningmeester nog altijd ‘de gouden standaard’ (monetair stelsel van voor de Tweede Wereldoorlog met een uiterste zekerheid) handhaaft.

Vincent Festen

De maatschappelijke betrokkenheid is groot van Vincent Festen. Mede ook door zijn belangeloze inzet voor de vereniging en voor de beide stichtingen is het mogelijk dat er bijna 200 kinderen bij de Badminton Vereniging Almere badmintonnen en minimaal tweemaal per week van de straat zijn. En dan hebben we het nog niet over de recreanten en de wedstrijdspelers.

Kortom Vincent Festen is zijn gewicht in goud waard, is geen individualist maar als penningmeester een echte teamspeler van de Badminton Vereniging Almere, niet alleen de badmintonvereniging van Almere maar ook van Flevoland.

In 1992 is de SSF opgericht en deze stichting is sinds 1994 de formele eigenaar van Sportcomplex De Toekomstgroep. Het beheer van het sportcomplex is opgedragen aan de in 1993 opgerichte Beheerstichting Sportcomplex Almere Oost (BSAO). De BSAO huurt het sportcomplex van de SSF en vervolgens verhuurt de BSAO het sportcomplex aan een tiental huurders, waaronder bijvoorbeeld de Badminton Vereniging Almere.
Ook binnen de BSAO heeft Vincent Festen de financiële touwtjes strak in de hand en dat moet ook wel want uiteindelijk gaan er op jaarbasis tonnen aan euro’s in maar ook weer uit.

Ook voor Vincent Festen geldt, dat het bestuur vindt dat Hare Majesteit de Koningin een juiste beslissing heeft genomen door Vincent Festen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau!

Tot nu toe 15 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Stephan op 29-04-2009 om 15:35 uur

  Van harte gefeliciteerd met deze benoeming!

 2. jos en rene wu op 29-04-2009 om 16:53 uur

  Vincent,
  Hartelijk gefeliciteerd!
  Jos en René Wu

 3. Henk Staats op 29-04-2009 om 16:54 uur

  Beste Vincent,

  Jammer dat je er niet bij was. De Burgemeester noemde je wel en zei dat jij op 29 mei 2009 de versierselen opgespeld krijgt. Ik had eerlijk gezegd je gezicht weleens willen zien, toen je van Linda het bericht kreeg dat je tot Lid in de Orde van Oranje Nassau bent benoemd.
  Reden te meer voor je schoonmoeder om jou in het vervolg een Koninklijke kop thee te schenken.

  Henk Smit was trouwens met voor- en achterpoten in de vergaderlist getrapt. Hij zat te blazen op het podium, maar er was geen ontkomen aan voor Smitje.

  De gemeente had het net als vorig jaar weer uitstekend verzorgd en Annemarie Jorritsma deed het opnieuw heel leuk.

 4. Henk Mostert op 29-04-2009 om 19:01 uur

  Geweldig Ouwe reus. Van harte. Nu ben je verplicht een colbert te dragen, want per slot van rekening behoor je die versiering wel te dragen en je kan hem met ere dragen

 5. Albert Roozenburg op 30-04-2009 om 19:57 uur

  Ook op dit bericht natuurlijk een felicitatie aan Vincent en Henk (kan nooit teveel zijn!).
  Vincent, die kop thee mag best iets sterkers zijn nu (al verwacht je van een geheelonthouder als Henk Staats geen andere reactie!), en Henk... ook een beetje beleefd nu naar Smitje: voortaan maar mijnheer Henk !
  Nogmaals een hartelijke groet.
  Albert

 6. liesbeth, Rinske en Rob Deriga op 30-04-2009 om 21:07 uur

  Beste Vincent,

  Van hartelijk gefeliciteerd met je onderscheiding.

 7. Johan Bakker op 30-04-2009 om 22:18 uur

  Vincent,

  van harte met deze prachtige onderscheiding.

  Al die bestuursleden met zo'n mooie onderscheiding, je gaat je al snel nietig voelen.

  Meer dan verdiend Vincent. Geniet van de Filipijnen.

  Gr. Johan

 8. Michiel Gerritsen op 01-05-2009 om 14:58 uur

  Proficiat met deze benoeming.

  Michiel

 9. Miss Rose/SUus op 02-05-2009 om 13:00 uur

  Gefeliciteerd!

 10. John Bor op 02-05-2009 om 18:49 uur

  Beste Vincent,

  Ook jij van harte gefeliciteerd met je benoeming tot lid in de orde van oranje Nassau.

  Mvg John

 11. Roland en Kitty op 04-05-2009 om 09:55 uur

  Beste Vincent,

  Een welverdiende onderscheiding. Hoe jij de BVA financieel op koers hebt gehouden is geweldig.

  Van harte gefeliciteerrd

  Kitty en Roland

 12. Henk Smit op 06-05-2009 om 09:31 uur

  Vincent, jij ook gefeliciteerd met de benoeming.
  Een voordeel voor jou dat je niet de hele tijd op het podium hoefde te zitten.
  Je voelt je wel een beetje opgelaten.
  Na afloop van jouw uitreiking gaan we de "bloemetjes" buiten zetten.

 13. Thea Ciudad-Real Flock op 06-10-2009 om 00:10 uur

  Hallo Vincent,
  Gefeliciteerd.
  I hope you don't mind me writing in English. My Dutch is a bit rusty. I had no idea that badmington was so popular in Holland.
  I cam across this announcement because I am doing some geneology research and your name popped up under Festen. I saw your picture too and you sure look like you Dad, Oom Wim, to me.
  Again, Congratulations

 14. jeanne op 16-01-2011 om 21:53 uur

  Dag Vincent, Heet je moeder Til, je vader Wim? Zo ja dan ben ik je nicht. En Feliciteer je van harte. Gr. v. Jeanne.

 15. Liserlle op 09-02-2013 om 22:10 uur

  Aloha Pa,

  wauw ik wist het al. Maar zie nu pas deze site... nou dan zal reageren ook!! :o: Gefeliciteerd mn Jonge Moderne Paaa!!!
  Ik ben harstikke trots op U. Ook zonder lintje hoor!
  Nogmaals van harte met deze prachtige onderscheiding. die u dubbel en dwars verdient hebt!!!!

Reageer op dit bericht (“Vincent Festen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)