Badminton Vereniging Almere

Alex Vlaar opgenomen in Nationale Jeugdselectie U15

Alex heeft deze week te horen gekregen dat hij is toegelaten tot de Nationale Jeugdselectie U15! De afgelopen twee maanden zijn er vanuit de verschillende Badminton Academies, spelers voorgedragen om voor te spelen op Papendal. Deze spelers worden in de eerste instantie geselecteerd en voorgedragen door hun trainers van de Academies en mogen daarna hun badmintonkunsten laten zien tijdens de trainingen van de Nationale Jeugdselectie. De voorspelers trainen dan mee tijdens een aantal officiële selectietrainingen.

De spelers die uiteindelijk geselecteerd zijn voor de Selectie U15, werden beoordeeld door Bondscoach U15, Pieter van Soerland en deels door Martijn van Dooremalen, Technisch Directeur van de NBB. Andere BVA-kinderen die mochten voorspelen (Natalya van der Laan en Daan Kusters), werden dus helaas niet geselecteerd, maar zij zullen hierdoor de liefde voor en het plezier in het badmintonnen zeker niet verliezen!

Alex heeft tot dusver een voorspoedige toernooicyclus achter de rug. In het begin van het seizoen verloor hij steeds net van zijn concurrenten. Vanaf februari dit jaar heeft Alex bij alle Junior Mastertoernooien finales gehaald en in vier daarvan ook nog in alle onderdelen.

Alex is ook Nederlands kampioen in de herendubbel geworden tezamen met Ruben Jille. Ruben Jille is ook degene die hem in het enkelspel versloeg in de finale van het NJK en ons eigen JM-toernooi in Almere. Om in de HE13 finale van het NJK te komen moest hij (vanaf een 6de plaats ranking) zijn naaste concurrenten (nummers 2 en 3) verslaan. Met Ruben Jille is Alex ook kampioen herendubbel geworden in het internationaal sterk bezette Olve toernooi in België, waar kinderen uit in totaal 18 landen aan deelnamen. In dit toernooi haalde Alex in de single de kwartfinale en verloor net van de latere finalist uit Frankrijk.

Zijn belangrijkste resultaten dit seizoen:

NJK 2e HE 1e HD
Hoensbroek Carlton International 2e HD
Olve International (Belgie) 1e HD
Junior Master HBV 1e HE 2e HD 2e GD
Junior Master De Ritte 2e HE 1e HD 1e GD
Junior Master Almere 2e HE 1e HD 2e GD
Junior Master Van Zijderveld 1e HE 1e HD 1e GD

Het is overigens geenszins zo dat een selectie louter en alleen is gebaseerd op behaalde resultaten tijdens verschillende toernooien: er wordt veel breder gekeken naar onder meer instelling en motivatie tijdens trainingen en wedstrijden en bijvoorbeeld toekomstige potentie.

De STC is bijzonder trots en verheugd met de selectie van Alex en feliciteert Alex en de trainers van harte met deze selectie! De STC ziet dit als een teken dat naast de focus op de breedte-opleiding (middels ons kleurensysteem en Top Junior), de focus op de talentenontwikkeling via onder andere de Badminton School Almere, steeds meer zijn vruchten begint af te werpen.

Reageer op dit bericht (“Alex Vlaar opgenomen in Nationale Jeugdselectie U15 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)