Badminton Vereniging Almere

Badmintonnen in een betonnen doos

Olympiaplein 382 te Tilburg, dat is het adres van het nieuwe Topsport centrum waar de BC Tilburg haar nieuwe onderkomen heeft gevonden en waar het afgelopen weekend het Junior Mastertoernooi Tilburg werd gespeeld. Een adres overigens dat in mijn navigatiesysteem niet te vinden was en het was dan ook nog even zoeken naar de juiste locatie. Op locatie aangekomen trof ik temidden van een grote bouwput een megagrote hal aan met de ietwat aparte naam T-Kwadraat (?) waar toch wel het één en ander over te vertellen valt.

In de eerste plaats het feit dat de sporthal zich bevindt op de eerste verdieping! Op de begane grond wordt nog druk gewerkt aan de vervolmaking van een groot aantal sportgerelateerde faciliteiten. Zo is er al een sportsbar, komt er een groot sportmedisch centrum en beginnen ook de contouren van een groot fitness- en een klimcentrum zich af te tekenen. Verder komt er ook nog een 400 meter kunstijsbaan waar Ireen Wüst haar naam aan heeft verbonden. Al met al een gigantische betonnen doos die in al zijn lelijkheid eigenlijk bijzonder mooi is te noemen. Veel grijze betonnen muren en pilaren afgewisseld door metalen trappen en passages en speelse raampartijen (in alle mogelijke ronde en ovalen vormen) met felle kleuraccenten in de retro-kleuren hel oranje, gifgeel, fel groen en wat dies meer zij. De hal zelf heeft maar liefst 24 banen waarvan er 12 door de toernooiorganisatie in gebruik zijn genomen. Met 175 deelnemers was het des te opmerkelijker dat het toernooi op de eerste dag behoorlijk uitliep met maar liefst 5 kwartier op een gegeven moment. Het feit dat de kinderen vrij makkelijk de zaal in- en uitliepen en het gebouw wellicht als één grote speeltuin zagen zal hier vast ook aan hebben bijgedragen.

Sportcomplex T-Kwadraat

Maar goed, genoeg quasi-architectonische en andersoortige beschouwingen: we kwamen voor het badmintonnen. En badmintonnen van hoog niveau kregen we in Tilburg dan ook te zien. Wederom veel deelnemers uit het hele land maar m.n. uit het badmintonsterke Brabant en Limburg (het zal u niet verbazen) die allen het beste uit zich zelf naar boven wisten te halen in de categorieën U9, U11, U13, U15 en U17. Dit keer was de Almeerse deelname een stuk minder groot dan normaal: De BVA had op de zondag natuurlijk zijn eigen populaire Ouder-Kind toernooi wat veel reguliere JM-deelnemers deed besluiten om niet in Tilburg te spelen. Zo bleef de Almeerse delegatie ‘beperkt’ tot de volgende kinderen: Lisa, Natalya, Rosa, Daan, Mark en Alex aangevuld met onze Friese importbadmintonners Shermon en Maurice. Gering in aantal dus maar groot in daden want met zijn zessen waren deze kinderen goed voor maar liefst negen (halve) finaleplaatsen Onder 13 en mag er dus weer gesproken worden van een zeer succesvol toernooi. Mooie en spannende wedstrijden, hier en daar verrassende uitslagen, blijdschap en (kortstondig) verdriet: zij vormden de gebruikelijke ingrediënten van een jeugdtoernooi.

Voor alle uitslagen verwijs ik u graag naar toernooi.nl maar hieronder de lijst met Almeerse resultaten.

GD13 1e plaats Natalya van der Laan/Alex Vlaar
2e plaats Rosa Hondeman/Mark Verschoor
3/4e plaats Lisa van Stenus/Shermon Daal
HD13 1e plaats Mark Verschoor/Roy Mulder (Hoornse BV)
3/4e plaats Alex Vlaar/Daan Kusters
VD13 2e plaats Natalya van der Laan/Rosa Hondeman
HE13 2e plaats Alex Vlaar
3/4e plaats Mark Verschoor
VE13 1e plaats Natalya van der Laan

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 04-05-2009 om 18:15 uur

    Leuk om te lezen, dus goed geschreven.

Reageer op dit bericht (“Badmintonnen in een betonnen doos ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)