Badminton Vereniging Almere

Eerste plaatsen voor Natalya, Ruben en Jayme op Junior Masters Beca!

Ruim een maand na de Nederlandse Jeugdkampioenschappen vormde het Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem opnieuw de arena voor een groot jeugdtoernooi. Het afgelopen weekend werd namelijk het Junior Master Beca 2009 toernooi gespeeld, dit toernooi is tevens de laatste in een lange reeks van JM-toernooien dit seizoen. Van oudsher vormt dit toernooi, tezamen met het JM toernooi te Hoensbroek één van de zwaarst bezette toernooien in het Junior Master circuit waar altijd veel toppers uit het buitenland aan deelnemen. De laatste jaren heeft het toernooi echter te kampen met teruglopende interesse uit het buitenland en zo waren er dit jaar naast de vele Nederlandse inschrijvingen alleen enkele deelnemers uit Duitsland (6) en Denemarken (8) te bewonderen. Heel erg jammer natuurlijk maar niet echt te verwonderen in deze barre tijden waarin de verschillende nationale badmintonbonden nóg zuiniger met de beschikbare budgetten om dienen te gaan en deze wellicht liever besteden aan Europese toptoernooien als 6 of 8 Nations en Langenfeld.

Ondanks de matige buitenlandse deelname viel er overigens nog genoeg te genieten van alle Nederlandse deelnemers: los van de zo goed als complete Nationale Selecties onder 15 en -17 waren namelijk weer bijna alle Nederlandse Badminton Academies en – Scholen vertegenwoordigd en zij zorgden tezamen met de organisatie onder leiding van Peggy Kok, (gepokt en gemazeld in het organiseren van dit soort megagrote toernooien), voor een bijzonder geslaagd badmintonfeest. Met een kleine 180 deelnemers op 24 banen slaagde de organisatie er bijzonder goed in om via een strakke planning in combinatie met een legertje aan alerte baancommissarissen alles in goede banen te leiden.

Onder de deelnemers natuurlijk ook weer veel kinderen uit Almere: dit toernooi was door de Badminton Academy Amstelveen als ook de Badminton School Almere aangewezen als verplicht toernooi. Zo hebben er uiteindelijk maar liefst 23 Almeerse kinderen meegedaan en zij kwamen tot de volgende mooie resultaten:

VE13 3/4 Natalya van der Laan
ME13 3/4 Shermon Daal
VD13 1 Natalya van der Laan – Quinty Honing (van Zijderveld)
MD13 2 Alex Vlaar – David Peng (Duitsland)
MD13 3/4 Mark Verschoor – Roy Mulder (Hoornse BV)
GD13 1 Ruben Wijnands – Suzanne van der Hoeven (Swish)
GD13 2 Natalya van der Laan – Alex Vlaar
VE15 3/4 Manon Sibbald
VD15 2 Manon Sibbald – Alida Chen (van Zijderveld)
MD15 1 Jayme van Elten – Mark Caljouw (DKC)
VE17 3/4 Rinske Deriga
VD17 3/4 Rinske Deriga – Gayle Mahulette (Amersfoort)

De druiven waren overigens bijzonder zuur voor Suzanne Hom. In een Almeerse zusterstrijd tegen Rinske Deriga raakte Suzanne zwaar geblesseerd aan haar knie. In allerijl werd het plaatselijke ziekenhuis bezocht waar er na het analyseren van de genomen röntgenfoto’s gelukkig geen botbreuk werd geconstateerd. Deze week zal er in het Flevoziekenhuis een MRI-scan volgen die verder uitsluitsel moet geven over de aard en zwaarte van deze blessure. Wij hopen natuurlijk allemaal dat het mee gaat vallen en wensen Suzanne op voorhand veel sterkte en succes!

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Rinske Deriga op 18-05-2009 om 19:32 uur

  Suzanne,

  Ik vond het heel vervelend wat er is gebeurd! Ik wil je nog even heel veel sterkte wensen en ik hoop dat je gauw weer kunt badmintonnen!

  Groetjes,
  Rinske

 2. Ronald op 18-05-2009 om 21:09 uur

  Pffff dat was even schrikken toen Rick vertelde dat je een zware knieblessure hebt opgelopen.
  Laten we maar duimen dat uit de MRI blijkt dat het allemaal wel mee valt. Heel veel sterkte van de week en laat even wat van je horen.

  ;) Blokkie

 3. netty op 19-05-2009 om 09:46 uur

  Ik hoop wel dat alles weer goed komt Suzanne! En liefst ook wat snel. Want in de vakantie moet je heel wat aflopen en dansen met Shannie. En dan kan je er maar beter niet al te veel last van je knie hebben.


  groetjes en sterkte Netty

 4. Ernst op 19-05-2009 om 10:50 uur

  Nou laat dat dansen maar achterwege!!!! Suzanne, hoop dat je er snel weer bij bent, bel je van de week wel weer.

Reageer op dit bericht (“Eerste plaatsen voor Natalya, Ruben en Jayme op Junior Masters Beca! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)