Badminton Vereniging Almere

Mag ik even voorstellen? De kleur Geel.

In deze gekleurde serie stukjes over het kleurenschema is het ditmaal de beurt aan geel. Sinds het examen in maart 2009 hebben we weer een grote groep kinderen in deze kleur. Om 10.00 uur hebben een groep geel en ook om 11.30 uur hebben we weer een grotere groep in deze kleur. De groep van 10.00 uur wordt getraind door Eddy, Sabine en een aantal hulptrainers. Dit zijn dezelfde trainers die ook de witte groep van 08.30 uur training geven. De groep van 11.30 uur wordt getraind door Esther, Emmy en ook hier zijn er hulptrainers aanwezig. Op woensdagmiddag krijgen ze net zoals wit ook nog een uur training.

Ook in geel doen we met de hele groep gezamenlijk de warming up. De een vindt dit wat leuker dan de ander, maar het hoort er nu eenmaal bij. We proberen wel de oefenvorm van de warming up af te wisselen. De ene keer zijn het “gewoon” rondjes lopen. Dan doen we een keer de warming up met de laddertjes of op de plaats.

Voor veel kinderen een hele opluchting dat ze eindelijk naar deze kleur mogen. Dat onderhands slaan hebben ze wel een keertje gezien. In geel mogen ze dan eindelijk bovenhands slaan!!! In deze kleur gaan we namelijk de clear leren. Het bovenhands slaan wordt dan ook met veel plezier gedaan door de kinderen. Maar de meeste kinderen komen er uiteindelijk achter dat het toch niet zo makkelijk is als het eruit ziet. Je ziet dan ook veelvuldig de “mattenklopper” grip. Verder zijn we in geel ook bezig met: cross lob, voetenwerk, netspel, speelveld voor de dubbel en de telling voor de dubbel.

Voor sommige kinderen is het een frustratie dat de shuttle met de clear, maar ook met de cross lob niet achterin komt. Vanaf deze plek wil ik toch even zeggen dat dat helemaal niet erg is. We hebben liever dat je de slag op de juiste manier uitvoert en dat de shuttle niet helemaal achterin komt, dan een shuttle die achterin komt maar een slag die niet juist is.

De kleur geel (volledige grootte)

De training besluiten we met wedstrijdjes, of met een spelletje. Het kokerspel is toch wel een favoriet. Maar een estafette met de kleuren wit en geel door elkaar wordt ook wel graag gedaan. Ze kunnen spontaan harder rennen, dan ze op het veld laten zien. Dit alleen maar om de estafette te winnen.

De volgende keer is de beurt aan groen.

Groetjes van de kleur geel en de trainers!!!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 11-05-2009 om 20:20 uur

    Leuk stukje Sabine.

Reageer op dit bericht (“Mag ik even voorstellen? De kleur Geel. ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)